Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niniejszym oficjalnie przepraszam kolejowych onanistów
A jakie byłoby prawidłowe? Nie żadna złośliwość ani prowokacja, naprawdę pytamfik pisze:Żaden kolejowy onanista nie użyłby określenia "pociągi kursują w pętli".
P.S. Dziś rano znowu kierunek Kabaty tylko do M. Wilanowska?
- fik
- Naczelne Chamidło
Biorąc pod uwagę, że najzupełniej w świecie nie rozumiem tego określenia w kontekście układu torowego metra, to nie wiem.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
"Jazda w pętli" może to ma być zaprzeczeniem jazdy wahadłowej lecz dalej na skróconej trasie.
-
- Kontakt:
Nie mogę się doczekać kiedy to dziadostwo przerzucą na drugą linię.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
5 minut przerwy w podróży. DRAMAT!
-
- Kontakt:
Ostatnio 40 minut siedzenia w tunelu. DRAMAT!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I 40 minut kwitnięcia w tunelu to to samo, co 5 minut opóźnienia? Wspólny mianownik widzisz? Współczuję.
-
- Kontakt:
Od kiedy wprowadzono te wozy do ruchu to jest jakiś tydzień bez awarii? Dwa chociaż? Z tego co pamiętam z Metropolisami nie było takich problemów, tym bardziej z serią 81. Chyba lepiej kupować sprawdzone wagony niż pseudonowoczesne które się ciągle psują. W takim przypadku jazda komunikacja naziemną jest szybsza i pewniejsza...
Był. Jak stały na STP.
Co się znowu zepsuło?
http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=2631&l=1
http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=2631&l=1
ZTM pisze:21:07
Zakończenie utrudnień.
20:45
Ruch pociągów na odcinku Metro Młociny <> Metro Słodowiec został wstrzymany.
Między stacjami kursuje wahadłowo pociąg metra.
Uruchomiona została linia zastępcza Z kursująca na trasie:
Kasprowicza <> Sacharowa <> Żeromskiego <> Słowackiego.
20:37
Z przyczyn technicznych występujących na stacji Metro Młociny pociągi metra kursują z opóźnieniami.
Przepraszamy za utrudnienia.
opublikowano 29 sierpnia 2014r.
ostatnia aktualizacja 29 sierpnia 2014r.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
-
- Kontakt:
Nowa jakość, dwie awarie na dzień
Naprawdę nie musisz tak pokazywać jak nienawidzisz Inspiro, a jak się inny typ pociągu popsuł? Rzadko, bo rzadko, ale to też się zdarza.
Ja miałem szczęście, bo mój pociąg był pierwszy, który przejechał do Młocin po utrudnieniach. Zupełnie nie rozumiem, czemu tego wahadła nie mogą puszczać do Marymontu. Tam jest peron wyspowy, więc łatwo przesiąść się do pociągu "wahadłowego odjeżdżającego z sąsiedniego toru". Natomiast na Słodowcu, trzeba wychodzić na powierzchnię i schodzić z powrotem, co jednak jest utrudnieniem. To już chyba łatwiej przesiąść się do autobusów, które na szczęście są zwykle uruchomione. Próbowałem się połączyć z Maszynistą pociągu Inspiro, żeby się dowiedzieć, czy mam wysiadać, czy nie - niestety nie było żadnej reakcji (był taki sygnał jak w telefonie, gdy nikt nie odbiera) - maszynista wcześniej podczas jazdy kilkakrotnie zmieniał przebiegi tras na monitorach (m.in. wyszło mu Młociny-Słodowiec), więc w końcu na sto procent nie było wiadomo, czy ma problemy z ustawieniem "kursu skróconego", czy jednak ruch został przywrócony, na szczęście w końcu okazało się, że pociąg pojedzie normalnie. A poza tym ludzie kompletnie nie rozumieją wyrażenia "pociągi kursują w pętli (...)"