Akurat Mehoffera jest granicą funkcjonującą w świadomości społeczeństwa, a w dodatku wyznaczoną MSI. Tu się akurat MSI udało - nazwy osiedli nadawano wg kwartałów. Tak ciężko wyobrazić sobie że tutaj jest niekoniecznie tak jak w innych dzielnicach?emyl pisze:You don't say?! Większość obszarów MSI jest ograniczonych ulicami. Rozmawiamy teraz o naturalnych lub seminaturalnych granicach funkcjonujących w świadomości społeczeństwa, które na Ursynowie nie występują lub są niemal całkowicie zatarte, a więc: rzekach, ugorach, pagórkach, laskach czy obszarach zadrzewionych. Czytamy ze zrozumieniem.JotPeCet pisze:Obecnie granicę pomiędzy Tarchominem a Nowodworami wyznacza ulica Mehoffera. Kol. emyl nie musiałby się tak dziwić gdyby spojrzał na mapę podziału obszarów MSI.
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
Polityka złym doradcą w pracy!
Nazwa "Tarchomin Kościelny" zatwierdzona, właśnie dostałem w tej sprawie list polecony.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Okazuje się, że nie tak prędko - dziś w komisji nazewnictwa odbyła się na ten temat karczemna awantura. Kandydatowi SLD nie przypadło do gustu słowo "Kościelny". Ciekawe, jak to się skończy.
Czyli troszkę się pospieszyli z listem i zbyt optymistycznie podeszli do sprawy - list który dostałem ma datę 20 sierpnia 
Znaczy się, będzie Tarchomin Laicki?osa pisze:Okazuje się, że nie tak prędko - dziś w komisji nazewnictwa odbyła się na ten temat karczemna awantura. Kandydatowi SLD nie przypadło do gustu słowo "Kościelny". Ciekawe, jak to się skończy.
Nazwać to Tarchomin-Wieś i tyle.
- Matrix2441
O, jestem za!
Zaledwie 300-400 metrów od historycznej pętli o tej nazwie. 
Nazwa "Tarchomin Kościelny" jest do kitu nie ze względu na klerykalizm, tylko dlatego, że po iluś latach utrwalania w świadomości zbiorowej obszarów MSI Tarchomin i Nowodwory nie powinno się umieszczać pętli Tarchomin ZZZ na terenie obszaru Nowodwory.
O, "Nowodwory Kościelne" będą jak znalazł.
(Tak, wiem, Pole Mokotowskie też nie jest na Mokotowie.)
O, "Nowodwory Kościelne" będą jak znalazł.
(Tak, wiem, Pole Mokotowskie też nie jest na Mokotowie.)
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To może pójdźmy na kompromis i Tarchodwory Kościelne?
- Matrix2441
A tak jeszcze gdybając: nie lepiej byłoby połączyć obecną i poprzednią nazwę ZP Mehoffera i oznaczyć to jako Tarchomin - Mehoffera? Jest akcent Tarchomiński, jest nazwa ulicy, która przebiega obok. 
To już może wróćmy do tych świ(d)rów...
Osiedle przy ulicy Pancera to "Tarchomin IV" natomiast to przy Erazma z Zakroczymia to "Tarchomin V".Wiliam pisze:Może tropem derbowym, Tarchomin 7 i 2/3?
Polityka złym doradcą w pracy!
- Matrix2441
Ech... chyba tylko Białołęka może mieć takie problemy.