Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
Możliwe. Tego nie wiem.
Z tego co widzę w Google Earth to lewoskręt Pl. Starynkiewicza > Nowogrodzka mimo kąta ostrego nie powinien być problematyczny (szeroka jezdnia Placu Starynkiewicza). Także skrzyżowania Nowogrodzka x Lindleya i Koszykowa x Lindleya nie wydają się być problematycznymi. Ale to tylko"wydaje mi się", musieliby pewnie zrobić jakieś pomiary. No i przystanek Lindleya w kierunku Czerniakowskiej nie byłby obsługiwany. Ale akurat w tym przypadki wystarczyłoby tylko uruchomienie drugiego przystanku Krzywickiego za skrzyżowaniem z Lindleya.
A teraz ZTM podaje na swojej stronie internetowej oficjalne zmiany po otworzeniu II linii metra, wraz z mapkami i dokładnymi częstotliwościami oraz trasami, jakby ktoś chciał spojrzeć. 
Powinieneś zostać prorokiem. Już dziś pojawił się wniosek do ZTM na FB: "Czy jest jeszcze szansa na dodatkowy przystanek E-7 na Młodzieńczej?"primoż pisze:Nie bój, nie bój, dodadzą przystanki na wniosek pasażerów.ashir pisze:Widzę rozkwit linii ekspresowych, mam nadzieję, że te linie będą naprawdę ekspresowe.
Poza tym to samo już było z E-6 i 506. Pasażerowie E-6 wnioskowali o dodanie właściwie wszystkich przystanków 506. Nie rozumiem po co historia ma się powtarzać?
To trzeba ich spuścić na drzewo, po to jest 105, 160 i 527, żeby E-3, E-5 i E-7 mogły stawać naprawdę tylko na najważniejszych przystankach na swojej trasie. 
Młodzieńcza jest ważna, a E-7 nie będzie stawało. 
Bo staje tam 527.Pawel_ pisze:Młodzieńcza jest ważna, a E-7 nie będzie stawało.
E-7 to będzie taka zapchajdziura. Nie lepiej by było zrobić 527 co cztery minuty?
Z kursami skróconymi?Pawel_ pisze:E-7 to będzie taka zapchajdziura. Nie lepiej by było zrobić 527 co cztery minuty?
Nie. Lepiej byłoby puścić częste 120 na przeguby i skrócić go do DerbówPawel_ pisze:Nie lepiej by było zrobić 527 co cztery minuty?
No i ewentualnie jakieś 432 dowożące bezpośrednio Derby do I linii (
Nieashir pisze:Z kursami skróconymi?Pawel_ pisze:E-7 to będzie taka zapchajdziura. Nie lepiej by było zrobić 527 co cztery minuty?
527 co 5 minut w szczycie spokojnie by wystarczyło.
To sobie już sam odpowiedziałeś na pytanie.Pawel_ pisze:Nieashir pisze:Z kursami skróconymi?
Powiem szczerze. Tworzenie linii, które jadą x kilometrów bez zatrzymania się, a ludzie na przystankach mogą tylko popatrzeć jak bolid ucieka sprzed ich wzroku, to komunikacyjna porażka, i nie mam tu na myśli np. E-8, bo przystanki które omija mają mikre wymiany, ale tworząc ekspres nie zatrzymujący się na Młodzieńczej ignoruje się masę pasażerów. Wywyższając jednych pasażerów, innych się olewa - żenada. Niestety, tak to jest jak polityka miesza się z każdą dziedziną życia.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Mhm. Patrz: E-2.ashir pisze:Na liniach ekspresowych są to niezmiernie rzadkie przypadki