Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Ok. 20 to na Toruńskiej bym się specjalnego korka już nie spodziewał, może w Markach, a przez Marki można tak (ja tak często jeżdżę): https://maps.google.pl/maps?saddr=Aleja ... 4&t=m&z=13
Z Włodarzewskiej na Służew: czy 208 do Alej + pociąg na Służewiec (lub WKD na Raków) + 189/401 to sensowna opcja dająca konkretny zysk czasowy? Porównuję do opcji jechania czymś do metra i metrem. Oczywiście mogę sobie to sam sprawdzić i tak zrobię, ale mam świadomość, że pojedyncza obserwacja zbyt dużo mi nie da.
Światła w Markach potrafią wkurzyć. Omijaj je szerokim łukiem. Znaczy takim, jaki jest wyżej.kveld pisze:Ok. 20 to na Toruńskiej bym się specjalnego korka już nie spodziewał, może w Markach, a przez Marki można tak (ja tak często jeżdżę): https://maps.google.pl/maps?saddr=Aleja ... 4&t=m&z=13
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego, jakiego dnia i o jakiej porze chcesz pokonać tę trasę. Ale ja zdecydowanie wybrałbym wariant kolejowy, bo po co się pchać w sam środek miasta? Tylko tutaj trzeba mieć obliczony konkretny kurs, żeby nie stracić czasu stojąc sobie na peronie.reserved pisze:Z Włodarzewskiej na Służew: czy 208 do Alej + pociąg na Służewiec (lub WKD na Raków) + 189/401 to sensowna opcja dająca konkretny zysk czasowy? Porównuję do opcji jechania czymś do metra i metrem. Oczywiście mogę sobie to sam sprawdzić i tak zrobię, ale mam świadomość, że pojedyncza obserwacja zbyt dużo mi nie da.
-
michalsolaris
Jak dojechać z Dworca Wschodniego na Ochotę (w okolice pętli Szczęśliwice)?
PS. Emyl, skąd masz taką sygnaturkę (czy to podpis, nie wiem
)? Podasz mi źródło, skąd została utworzona
?
PS. Emyl, skąd masz taką sygnaturkę (czy to podpis, nie wiem
Tak na szybko:
- pociąg S1 ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Warszawa Zachodnia, tam linia 184 parę przystanków do pętli Szczęśliwice
- linia 517 ze skrzyżowania Kijowskiej z Targową do przystanku Pl. Narutowicza i z tego samego przystanku linia 157 lub 521
- tramwajem linii 7 spod Dworca do przystanku Dickensa, tam można podjechać czymkolwiek jeden przystanek do pętli, ale można tez przejść się pieszo
- pociąg S1 ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Warszawa Zachodnia, tam linia 184 parę przystanków do pętli Szczęśliwice
- linia 517 ze skrzyżowania Kijowskiej z Targową do przystanku Pl. Narutowicza i z tego samego przystanku linia 157 lub 521
- tramwajem linii 7 spod Dworca do przystanku Dickensa, tam można podjechać czymkolwiek jeden przystanek do pętli, ale można tez przejść się pieszo
Albo każdym innym w tej relacji.reserved pisze:- pociąg S1 ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Warszawa Zachodnia (...)
1. Czy jadąc 125 z Wiatraka na Trawiastą po 13 mogę liczyć na punktualny dojazd na miejsce?
2. Czy opłaca się czekać na 118/185 na Most Gdański żeby podjechać 1 przystanek czy szybciej dojdę na nogach?
3. Ile realnie jedzie metro z Kabat na Pl. Wilsona o 5:40?
2. Czy opłaca się czekać na 118/185 na Most Gdański żeby podjechać 1 przystanek czy szybciej dojdę na nogach?
3. Ile realnie jedzie metro z Kabat na Pl. Wilsona o 5:40?
- Matrix2441
1. Raczej tak, ale od jakieś 14-tej lub 15-tej już się zaczyna piątkowe wyjeżdżanie z miasta i wtedy to może być ze 2-3 minutki dłużej.
3. Jakieś 25-27 minut.
3. Jakieś 25-27 minut.
Czy powinienem spodziewać się korków na Trasie Łazienkowskiej między Waryńskiego a Saską w kierunku Marysina w DP ok. 18:30?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Czy w sobotę w okolicach 9:30 można spodziewać się opóźnień na 136 w kierunku Ursynowa? Pytam poważnie.
Jeżeli pisałeś ten post wczoraj na 3 minuty przed odjazdem, to pewnie się już dowiedziałeśsprinter pisze:Czy powinienem spodziewać się korków na Trasie Łazienkowskiej między Waryńskiego a Saską w kierunku Marysina w DP ok. 18:30?
MotorMan 
Nie. Będę jechał TŁ jutro.
A czy tam nie jest zamknięta połowa mostu?
Już dawno nie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem