Informacja pasażerska
2/146 ma dechy z trasą przez Olecką. Co z tego, że już nie robi tego podjazdu? Ani w zmianie A, ani w zmianie B. 
Jadąc tym cudem była decha z napisem "Trasa wariantowa", o ile mnie pamięć nie myli. Na pewno było to w w biało-czerwonej obróżce.Wiliam pisze:Może to kwestia tego że właśnie okresowość jest wpisana w istotę linii 3xx?Mong pisze:Czy naklejki linii 306 na przystankach na odcinku Ursus-Ratusz - Instalatorów nie powinny być "okresowe", tzn. w biało-czerwonej obróżce i z napisem okresowy? Bo z tego co widziałem to takie nie są. Jakoś na Osmańskiej gdy trasa 306 była jeszcze normalna i gdy zajeżdżały tam tylko niektóre kursy, były naklejki okresowe (chociaż okresowość linii okresowej brzmi dziwnie)
A to nie dla każdej brygady jest ta sama tablica z zaznaczonym podjazdem jako wariantowy (w wybranych kursach)?Pawel_ pisze:2/146 ma dechy z trasą przez Olecką. Co z tego, że już nie robi tego podjazdu? Ani w zmianie A, ani w zmianie B.
Z dechami na 77: stare do Wiatracznej i pozaklejanymi (lub też nie) kartkami z informacją o zmienionej trasie do Al. Zielenieckiej (czy rzeczywiście w tym przypadku jest to trasa zmieniona, a nie na nowo uruchomiona linia?) to się dziś ZTM nie popisał. Aż takie oszczędności, że się nie dało zrobić kserówek z trasą do Al. Zielenieckiej (na której już wielokrotnie jeździła ta linia, więc jak nie zostały zniszczone to powinny takie tablice istnieć, chociaż raczej z przystankiem DH Smyk, a nie Krucza, ale to pomijam)? To może pasażerowie mają ZTM dofinansować, żeby w tramwajach mogły być tablice z aktualną trasą? Już o tym, że to najwyższa pora zrobić tablice wyjazdowe (a nie tylko zjazdowe) to już nie wspominam, oczywiście to się tyczy wszystkich linii tramwajowych, ale widocznie ktoś nie lubi pasażerów. 
Dlaczego w rozkładzie następujące przystanki: Mozaikowa 01, Zasobna 02, Zasadowa 02 dla 161 oraz Zbójna Góra 01 dla Z13 są stałe? Bo tak naprawdę oczywiście są warunkowe, a w rozkładach kryje się taka pułapka.
Ponadto sami przewoźnicy też średnio przykładają uwagę do tego, który przystanek jest stały, a który warunkowy i wyświetlacze programują byle jak. Np. w wozach ITSu przystanek Prozy na 114 jest stały, a w wozach PKSu przystanek Żółkiewskiego na ZS7 również jest stały, ktoś może się na takie niby drobnostki złapać.
A baza chyba im się coraz bardziej sypie, bo coraz częściej nie rozpoznaje przystanków dla wysiadających i dla wsiadających. Odcinek, który się pokonuje bez pasażerów, a według rozkładów jest zupełnie coś przeciwnego. A z innych rzeczy to jak się uruchamia podjazdy i/lub dodaje przystanki (ostatnio np. na L24 czy też ZS7) to jak już nie można liczyć na nową tablicę to chociaż powinny pojawić się podwieszki. No chyba, że wredni przewoźnicy je zjedli, tylko nie wiem czemu inne zostawili? 
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- fik
- Naczelne Chamidło
Jest jedyną linią okresową w zestawieniu, kursuje tylko w szczycie, więc jej unażądawianie nie ma większego sensu, bo i tak można spodziewać się 100% zatrzymań.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Co nie zmienia faktu, że może to budzić niepewność pasażerów - wsiądą potem do 718, nie nacisną, awantura gotowa.fik pisze:Jest jedyną linią okresową w zestawieniu, kursuje tylko w szczycie, więc jej unażądawianie nie ma większego sensu, bo i tak można spodziewać się 100% zatrzymań.
noidea
Przecież to jest zwyczajny rozkładowy bubel jakich ostatnio dużo na stronie ZTM.Adam G. pisze:Co nie zmienia faktu, że może to budzić niepewność pasażerów - wsiądą potem do 718, nie nacisną, awantura gotowa.fik pisze:Jest jedyną linią okresową w zestawieniu, kursuje tylko w szczycie, więc jej unażądawianie nie ma większego sensu, bo i tak można spodziewać się 100% zatrzymań.
A dlaczego według komunikatów na przystankach w porównaniu do tych internetowych 226 zostaje jedynie zawieszone, a nie zlikwidowane? 
Bo podanie informacji, że linia jest zawieszona oznacza mniej awantur i protestów. W przeciwieństwie do likwidacji.ashir pisze:A dlaczego według komunikatów na przystankach w porównaniu do tych internetowych 226 zostaje jedynie zawieszone, a nie zlikwidowane?
Nieźle się uśmiałem, jak zobaczyłem papierowy rozkład 208 według którego jeździ objazdem przez Handlową. Coś daleki ten objazd. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
W końcu mieszkańcy Ochoty będą mieli bliżej do cukierni na Zaciszu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
81XX na 227. Goły numer. Lata mijają, a dalej niedasię nawet gołego krańca z palucha wbić, żeby to jakoś po ludzku wyglądało. OK, ktoś nie zrobił transferu, rozumiem. Ale skoro ja w R&G byłem w stanie spłodzić napis "Sprzedam lub zamienię" i tak stać na pl. Hallera czekając na oferty na SU10, to wpisanie krańców 227 też nie jest czymś ponad siły.
Ja widziałem jakiegoś u-boota z wydrukowanym napisem C4 na kartce która była przyklejona w miejsce numeru linii, z tyłu wyświetlało się "4"