z własnych obserwacji, tak mi sie wydawało że akwaria szybciej pokonują zakręty.Glonojad pisze:Nie wiem, skąd te rewelacje.marko80 pisze:tak sobie tylko dywagowałem ponieważ jeżeli w godzinach szczytu po nowym roku ma kursować w szczycie co 3-4 minuty to miałoby to być obsadzone samymi swingami? Mogliby dać parę akwariów. Akwaria szybciej pokonują zakręty, nie są tak ociężałe np na pętli jak swingi zanim zawrócą. Szybciej robią nawrotkę.
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
O, czyli przesiadka z tramwaju do metra się pogorszy.
Są też rozkłady na następne dni. Podstawowo 2 ma jeździć co 6/7,5//7,5. Maksymalnie w szczycie linię będzie obsługiwało 7 tramwajów, oczywiście wszystkie niskopodłogowe. 
jak długo? skoro po podłączeniu podstacji ma jeździć co 4 minuty w szczycie plus dojdzie 17. Słyszałem że na początku roku mają się z tym uporać.ashir pisze:Są też rozkłady na następne dni. Podstawowo 2 ma jeździć co 6/7,5//7,5. Maksymalnie w szczycie linię będzie obsługiwało 7 tramwajów, oczywiście wszystkie niskopodłogowe.
Jak długo tego nikt nie wie skoro dziura do południa nie było wiadomo czy będzie jutrzejsze otwarcie. Stąd między innymi taka pora publikacji nowych rozkładów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Dziura do południa". Fajne te telefoniki...
A E-4 to ktoś kiedyś skasuje czy też nie?
A E-4 to ktoś kiedyś skasuje czy też nie?
No przecież musimy zbadać czy ludzie wolą tram czy E-4 i potem podejmiemy decyzję.

Skasujemy tramwaj?
I czy naprawdę świat się zawali, jeśli te zjazdy pojadą do metra:
22 05 15 25 35 37z 45z 56
Albo chociaż ten 22:45?
I czy naprawdę świat się zawali, jeśli te zjazdy pojadą do metra:
Tylko że 509 już jest przyspieszone. Jeśli E-9 ma pomijać jakieś przystanki, to dlaczego 509 ma tego nie robić? Chcemy mieć 3 poziomy przystanków na jednym ciągu? Kto to spamięta?
Chociaż jestem w stanie sobie wyobrazić uzwyklenie 516 i wydłużenie do Wschodniej (144?), a następnie zdjęcie z 509 Płochocińskiej i Śliwic (FSO może jednak zostawić) ew. Konwaliowej, a może i odprzystankowienie tramów na Modlińskiej.
Chociaż jestem w stanie sobie wyobrazić uzwyklenie 516 i wydłużenie do Wschodniej (144?), a następnie zdjęcie z 509 Płochocińskiej i Śliwic (FSO może jednak zostawić) ew. Konwaliowej, a może i odprzystankowienie tramów na Modlińskiej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Przecież to są kursy z pętli Metro Młociny w kierunku Tarchomina Kościelnego. Zresztą te zjazdy jadą bez oberka po pętli bezpośrednio do Zajezdni Żoliborz, tak na dobrą sprawę powinien być o tym dopisek w rozkładzie, skoro już takie kursy się pojawiły.MichalJ pisze:I czy naprawdę świat się zawali, jeśli te zjazdy pojadą do metra:
Ups, nie ten koniec przepisałem.
Ale w drugą stronę jest jeszcze gorzej, bo po zjazdach nie ma pełnego kursu:
22 00 10 20 30 40z 50
23 10z 30z
Ale w drugą stronę jest jeszcze gorzej, bo po zjazdach nie ma pełnego kursu:
22 00 10 20 30 40z 50
23 10z 30z
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A o której jest ostatnie metro "na miasto"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale przecież miasto oddaje do użytku tramwaj w prezencie gwiazdkowym. Właśnie tu o efekt promocyjny chodzi. I jak widać, ta linia może jeździć jutro do 23, podczas gdy inne zjeżdżają do zajezdni koło 18.Solaris U10 pisze:Po co to tak na już uruchamiać? Efekt promocyjny raczej mizerny, bo ćwierć Warszawy w rozjazdach, reszta gotuje...
Z Huty, znaczy się? Nie wcześniej niż 0:10.Glonojad pisze:A o której jest ostatnie metro "na miasto"?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to faktycznie mogłoby sobie to 2 jeździć do 23:50. Inna sprawa, że to jednak dwie brygady aż potrzebne by były.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.