(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
No to niech chociaż te dwa zjazdy będą przez pętlę, nie mów, że motorkowym czas pracy się przekroczy o te 4 minuty...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie mam pojęcia. Trzeba by to policzyć 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co do zasady ZTM nie przejmuje się czasem pracy motorniczych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
I są brygady, gdzie trzeba robić podmianę motorkowego na 10 minut przed końcem albo podobne kwiatki? I nie ma w rozkładzie przerw regulaminowych?
To dlaczego np. na 10 są wieczorami długie postoje na Górczewskiej a na 26 cały dzień ma krótkie postoje (po kilka minut).
No są brygady gdzie w ramach SWLa robi się trasę Woronicza-Służewiec-Mokotów. A postoje ZTM próbuje wkładać jeśli jest wystarczająca krawędź peronowa i nie ma innych przeciwskazań.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Ostatnie 20 na Boernerowo. Motorniczy wsiada na Zajezdnia Wola, jedzie na Boernerowo i zjeżdża na zakład R-1.MichalJ pisze:I są brygady, gdzie trzeba robić podmianę motorkowego na 10 minut przed końcem albo podobne kwiatki? I nie ma w rozkładzie przerw regulaminowych?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
michael112
Pisałem - Tarchomin to święte krowymarko80 pisze:kurcze to oni chcą zostawiać E-4 do obserwacji, wywalić to w cholere, przecież w końcu jakieś brygady należałoby odzyskać. Co za dużo to nie zdrowo. Ma kursować częsta 2 i do tego jeszcze E-4 ja się pytam po co.
P.S. Kilku motorowych dostanie nagle dyżury jutro po południu
Proponuję nie płakać - uruchomienie tramwaju następuje na wariackich papierach, de facto przy pogorszeniu oferty przewozowej, bo 2 zaczyna jeździć rzadziej (zauważył to ktoś??). Przed świętami przecież nikt nie powie, że coś będzie kasowane. E-4 na ferie się zawiesi i po feriach nie odwiesi.michael112 pisze:Pisałem - Tarchomin to święte krowymarko80 pisze:kurcze to oni chcą zostawiać E-4 do obserwacji, wywalić to w cholere, przecież w końcu jakieś brygady należałoby odzyskać. Co za dużo to nie zdrowo. Ma kursować częsta 2 i do tego jeszcze E-4 ja się pytam po co.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Faktycznie jest priorytet dla tramwajów na Tarchominie, dzięki czemu całą trasę 2 można przejechać bez żadnego problemu szybciej niż w rozkładowe 13-15 minut. 
No jak się jechało? Ludność zauważyła, czy wszyscy karpia gotują?
Jedni gotują, inni smażą. Szału nie ma. Poza tym obserwacja z pierwszego dnia (z ogłoszeniem dnia poprzedniego) i tak jest niemiarodajna. Dziś 2 pewnie jeżdżą tylko przypadkowi pasażerowie i miłośnicy. Część osób wyjechała, część wzięła dzień wolny. Poza tym warto wziąć pod uwagę przyzwyczajenie ludzi: jeżdżą 101 i z dnia na dzień nie przeskoczą w 2. Pierwsze obserwacje miarodajne będą dopiero od 12 stycznia. Poza tym, żeby zachęcić ludzi do korzystania z 2, trzeba pomyśleć o jakimś ścięciu rozkładów autobusowych (101, E-4 i E-6).
Trasa możliwa do pokonania w 10 minut w kierunku Huty. Potwierdzone info 
Jednorazowa obserwacja: ok. 8:20 na Młocinach wysiadło ok. 25 osób. Pytanie, ile z nich jechało wariantem 314+2. Tak jak jednak napisali przedmowcy: wiarygodne obserwacje będzie można przeprowadzić dopiero po 07.01.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
13-15 obejmuje nawijki na petlach. Miarodajnie jest liczyc od/do Mehoffera do pierwszych/ostatnich stalych Mlocin, czyli 11-12.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.