No tak, bo lepiej jest marnować trzy brygady na stuprocentowego dubla dwójki, zamiast faktycznie wspomóc inne rejony miasta.person pisze:...całymi trzema brygadami.kangoo2 pisze:No to E-4 do jak najszybszej likwidacji. Czas wspomóc inne dzielnice
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Trzy nie trzy, płacz będzie niemiłosierny.
przecież jak podłączą podstacje to wywalą E-4 wtedy 2 ma kursować co 4 minuty. W ogóle po co wy debatujecie nad rozkładem dwójki który będzie w niedługim czasie zmieniony.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ja jestem przekonany do wizji Domasa.
2, Tarchomin Kościelny - Metro Młociny
Docelowo jeszcze 17.
101, E-4 i E-4 likwidacja.
510 na trasie Nowodwory - Metro Młociny z przystankami: Nowodwory, Stefanika, Mehoffera, Metro Młociny, całotygodniowe. Tarchodwory powinny być zadowolone, dostają czarny tramwaj w zamian za czarny autobus i jeszcze pośpiech.
2, Tarchomin Kościelny - Metro Młociny
Docelowo jeszcze 17.
101, E-4 i E-4 likwidacja.
510 na trasie Nowodwory - Metro Młociny z przystankami: Nowodwory, Stefanika, Mehoffera, Metro Młociny, całotygodniowe. Tarchodwory powinny być zadowolone, dostają czarny tramwaj w zamian za czarny autobus i jeszcze pośpiech.
Pomysł dobry, ale nie wiem, czy potem nie będzie awantur, jak tramwaj dojedzie do Winnicy, a mieszkańcy Nowodworów będą chcieli i tramwaj i linię przyspieszoną. Druga rzecz: jeśli takie mają być przystanki 510, to od razu lepiej je zmienić w całotygodniowy ekspres.
Normalnie zbawią świat!kangoo2 pisze:3 brygady - zawsze coś!
W DP w szczytach niech będzie to 5xx (albo E-8), poza szczytem 101 co 15'. W DS 101 co 15' w zupełności wystarczy.Georg pisze:Druga rzecz: jeśli takie mają być przystanki 510, to od razu lepiej je zmienić w całotygodniowy ekspres.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie rozumiem ja Ciebie. W szczytach ekspres, a poza tym zwyklak. Jaki byłby wielki problem ze zrobieniem rozkładu.
Swego czasu proponowałem, żeby po otwarciu mostu północnego na Tarchodwory pojechały nim dokładnie dwie linie: czarna do Tarchomina i ekspres dla Nowodworów, z dokładnie jednym wspólnym przystankiem (albo zeroma). Teraz jedna z nich by się przesiadła na tory, ale funkcjonalnie wszystko pozostałoby bardzo podobne.
Wyglądałoby to całkiem jak w wizji Autobusu Czerwonego i Domasa. Zmieniłbym tylko numerek 510 na E-4. Mniej protestów, a i może nikt by nie wpadł na wydłużanie tego do Arkadii. Co prawda to funkcjonalnie jest to (dwukierunkowe) E-8, ale E-4 jest bardziej tradycyjne dla tamtego rejonu.
Jaka idea obecnie świeci nad 516? Tworzono tę linię z myślą o łączeniu Odkrytej i Tarchomina z centrum za pomocą tramwaju z Żerania nr 16. Tego dawno nie ma.
Wyglądałoby to całkiem jak w wizji Autobusu Czerwonego i Domasa. Zmieniłbym tylko numerek 510 na E-4. Mniej protestów, a i może nikt by nie wpadł na wydłużanie tego do Arkadii. Co prawda to funkcjonalnie jest to (dwukierunkowe) E-8, ale E-4 jest bardziej tradycyjne dla tamtego rejonu.
Jaka idea obecnie świeci nad 516? Tworzono tę linię z myślą o łączeniu Odkrytej i Tarchomina z centrum za pomocą tramwaju z Żerania nr 16. Tego dawno nie ma.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
O to mi właśnie chodziło.MisiekK pisze:Normalnie zbawią świat!kangoo2 pisze:3 brygady - zawsze coś!
Nie dyskutowałem z liczbą (bo w niektórych rejonach 3 brygady mogą być faktycznym zbawieniem), tylko z narracją pt. "Tarchodwory jak zwykle przepieszczone".
W tej chwili tak jest i daje to radę bez problemu. Tą dzielnicę rano trzeba wywieźć do pracy, a wieczorem z niej przywieźć. Stary Tarchomin dostał tramwaj, Nowodwory jeszcze nie więc linia szczytowa wywozowo/dowozowa jest potrzebna. W tym, że ja bym tą linią ZP Mehoffera nie obsługiwał - to załatwi tramwaj. Czas się odspawać od magii czerwonych tabliczek.Autobus Czerwon pisze:Nie rozumiem ja Ciebie. W szczytach ekspres, a poza tym zwyklak. Jaki byłby wielki problem ze zrobieniem rozkładu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Normalnie zbawią świat!MisiekK pisze:kangoo2 pisze:3 brygady - zawsze coś!
Świata nie zbawią, ale mogą poprawić komunikację w innym rejonie. Jeśli te przeguby przerzucimy na linie, które faktycznie przegubów potrzebują, a nie mają (169), to zabrane 3 solówki ze 169 można dać w godzinach szczytu (po otwarciu Gwiaździstej) na dodatki na 122 w celu wydłużenia postojów wyrównawczych i tym samym poprawy punktualności. Jestem przekonany, że nawet 3 odzyskane wozy miałyby dużo różnych pożytecznych zastosowań na mieście.
A choćby na wtyczki na liniach o dużych potokach.
No chyba, że pan z Augustowa je zablokuje. 
A tymczasem czytam ja w iZTMie że podróż 17 z Tarcho na Służewiec ma trwać od 30 do 40 minut. No i zdębiałem, bo jakim cudem jeśli teraz od Cm.Włoskiego do Służewca jest 58-61 minut?

15 min na Młociny, 30-40 minut na Służewiec. Ahaś... 
Może wreszcie jakiś priorytet zrobią dla tramwajów i zmniejszą liczbę przystanków na Marymonckiej. Dotychczas udało się to tylko z przystankiem Twardowska. Poza tym na 17 kursują w większości niskopodłogowce, co może sprawić, że część przystanków w tamtej okolicy będzie funkcjonowała jako warunkowa, a czas przelotu będzie mniejszy.
Nie rozumiem sensu istnienia 101, jeśli jest już tramwaj. Jestem skłonny wyłącznie dowieźć Nowodwory do Metra Młociny, żeby było jak najszybciej (godziny szczytu). Nie wiem jednak, czy poza szczytem i w DS obecnie kursujące na Nowodwory linie dadzą przewieźć pasażerów do tramwajów. Czas nie jest wtedy już tak istotny.
Nie rozumiem sensu istnienia 101, jeśli jest już tramwaj. Jestem skłonny wyłącznie dowieźć Nowodwory do Metra Młociny, żeby było jak najszybciej (godziny szczytu). Nie wiem jednak, czy poza szczytem i w DS obecnie kursujące na Nowodwory linie dadzą przewieźć pasażerów do tramwajów. Czas nie jest wtedy już tak istotny.