(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
A sieciowców nauczysz wisieć na naprawianych przez nich drutach?Łukasz pisze:Albo tramwajów akumulatorowych
Sieciowcow mozna 100% nauczyć wisieć, gorzej z drutami. Ale nie każda awaria to zerwany drut akurat na tej linii.
ŁK
Autobusy zastępcze.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładnie. Choć w sumie nie mam nic przeciwko temu, żeby sobie 101 wzdłuż tramwaju istniało - z przystankami 2x częściejoczywiście i różnymi "uszatymi" podjazdami. Do tego właśnie służą autobusy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo przecież zerwania sieci to są codziennie, ba, nawet 2x w ciągu dnia tam się zdarzają, nie?Mario pisze:Oto dowód na to, że nie należy oprzeć tarcho-zbiorkomu tylko na tramwajach:
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A dlaczego tam sieć została zerwana? Wiatr uszkodził, czy jakaś ciężarówka była za wysoka?
Drzewo zostało złamane przez wiatr i uszkodziło sieć trakcyjną. Ale na wypadek takiej ewentualności uruchamia się autobusy zastępcze.
W autobusach da się zrobić coś podobnego (przydział konkretnych linii na stałe), trzeba mieć tylko dobre układy z gościem od grafików. W tramwajach też by się dało pewnie, z tym że częste śmiganie na krótkiej linii 2 to raczej dla wielu byłaby tortura.drobert pisze:A nie można wymóc na zakładach przydzielenia konkretnych linii konkretnym motorniczym? Na krótkiej 2 jeździłem jednego razu za poprzednią brygadą przez 3 czy 4 kółka bo ten motorniczy tak jeździ. Niech taki jeździ np. na 28 gdzie nie trzeba się śpieszyć.MisiekK pisze:Warto walczyć. Z sensem. I powiem tak - jak jeszcze będzie się wysyłać na linię 2 motorniczych, którzy nie boją się prowadzić tramwaje, to tramwaj na Tarchomin będzie jeździł pełen, bo będzie najszybszy. Przejazd trasy 2 w 12 minut bez konieczności łamania przepisów jest możliwy, osiągalny i można to z powodzeniem sprawdzić doświadczalnie. A gdyby jeszcze udało się zrobić porządek z sygnalizacją przy TMP, to ten czas jeszcze się skróci.
-
Stary Pingwin
W czasach słusznie minionych były stałe brygady dla motorniczych. Jak dobrze żyło się ze "starszym ogólnym", to stała brygada miała swój skład wagonów.
miłośnik 13N
od pół roku chyba jeden i ten sam facet męczy dodatek skrócone 211 Dąbrówka - Nowodwory. Wóz A063 na tym chodzi. To chyba właściciel. Na tym to dopiero można zwariować kręcić te same kółka na tak krótkiej trasie, więc chyba stałe przydziały brygad nie są takie złe, jak ktoś to lubi i nie męczy go taka monotonia.
Daleko nie trzeba szukać. 208. Mnóstwo stałych kierowców. Jeden to nawet jeździ od początku istnienia tej linii, 6,5 roku. 5 dni w tygodniu, zawsze zmiana B. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Na 725 też jeździ gościu który ma Solinę na stałe. Samo 725 jeszcze rozumiem, ale Solinę? 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Do rzeczy proszę!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow