Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
A jakie jeszcze?
Przyznaj się - jak rozdawali abstrakcyjne myślenie, miałeś już 3 ostrzeżenia!?
ŁK
Nie znam mieszkańców Tworek/Tworków. Nie wiem, jakie oni mogą normy tworzyć. Natomiast człowiek się ciągle uczy, zauważyłem, że Tworki to nie miejscowość, a jedynie dzielnica.
Co nie zmienia faktu, że warto zapytać się mieszkańców tej dzielnicy, jakich odmian używają. 
Nowy system norm społecznychreserved pisze:A jakie jeszcze?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Reserved, mój drogi... http://lmgtfy.com/?q=tworki
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tworki to część Pruszkowa, a nie tylko zakład.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No właśnie zajrzałem wtedy i się zaskoczyłem tym, bo myślałem, że to jest odrębna miejscowość.Emyl pisze:Reserved, mój drogi... http://lmgtfy.com/?q=tworki
Poziom czepialstwa godny Bastiana, ale nie mogę się powstrzymać:
Kamień ku czci pomordowanych i ku czci przystanku?wojtor pisze:(vis-a-vis kamienia ku czci pomordowanych i przystanku Instalatorów-KIS 02)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Może przystanek został zdewastowany i wojtor chce oddać mu cześć?
Pewnie na tym przystanku kiedyś czekał na autobus sam papież Wojtyła, dlatego jest tak czczony.
To wtedy przystanek Instalatorów-KIS przeniesiono by w godniejsze miejsce, np. na Krakowskie Przedmieście!

Żeby nie odmieniać jakiegoś słowa trzeba mieć bardzo dobre powody. Tutaj takich nie ma.reserved pisze: krótki postój na Mariensztat
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Marien Sztat. Podobnie jak na Foks Al. Ciekawe, czy to zabawa reserved z językiem polskim, czy zabawa języka polskiego z reserved.
ŁK
Dzięki, choć tu akurat błąd popełniłem z pośpiechu i nie zauważyłem potem sprawdzając wiadomość.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Akurat ten ostatni wyraz powinien być bardziej spójny: "niespójne"Czotyk pisze:Mnie to razi, że linia ma przyjęty kolor czerwony a każdą stację urządzono w innym kolorze, to jest jeszcze bardziej nie spójne.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow