Spróbowałbym jeszcze M2/116 i 148 lub do Witosa z tzw. buta.Rosa pisze:Potrzebuje dzisiaj okolo godz 17 dostać się z Dw Wileńskiego na Sadybę. Który wariant dojazdu do Witosa jest szybszy, 509148/401 czy M2
162/185? Nie mam pojęcia jak wygladaja korki na Czerniakowskiej w tych godzinach.
Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Popatrz, jaka franca!
Uciekło mi 162 więc pojechalem w koncu 185. Bez korków ale ktos mądry inaczej wysłał na 185 SU12 i efektem conajmniej kilkanaście osób które nie zmieścilo sie do tego autobusu na przystankach Most Poniatowskiego oraz Torwar.Domas pisze:Polecałbym metro i 162.
Czy mam szansę dojechać 131 w zgodzie z rozkładem na Dw. Centralny na 16:30? A może lepiej na pl. Konstytucji przesiąść się na szynę i dalej iść pieszo?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Nie wiem jak z korkami, ale jeśli się przesiadać, to chyba lepiej na 10 przy Polibudzie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Mam awersję do przejść podziemnych przy Centralnym, dlatego o tym rozwiązaniu nie pisałem.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Jak najtaniej dojechać koleją z Warszawy do miejscowości Ruciane-Nida?
- fik
- Naczelne Chamidło
Warszawa Gdańska 12.38 - Działdowo 14.45 (KM)Domas pisze:Jak najtaniej dojechać koleją z Warszawy do miejscowości Ruciane-Nida?
Działdowo 15.25 - Olsztyn Gł. 16.49 (PR)
Olsztyn Gł. 17.01 - Ruciane Nida 18.30 (PR)
35,40 normalny.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Połączenia "premium" (znaczy pośpieszny, pardon, TLK do Olsztyna i dalej regio) są tylko o godzinę krótsze...
Pekaesem z dw. Wschodniego jest ok. 4 godzin.
Pekaesem z dw. Wschodniego jest ok. 4 godzin.
Czy w dni powszednie mogę się spodziewać w miarę punktualnego przyjazdu autobusu linii 157 na Plac Starynkiewicza
Gwiaździsta po godz. 15:00?

Jeśli się nie mylę, buspas na Grójeckiej działa od 14:00, więc autobus powinien tam sprawnie pokonać odcinek. Jedynym zatem korkującym się momentem jest lewoskręt z Kopińskiej w Grójecką. Wydaje mi się jednak, że nie powinno być problemów, co najwyżej max kilkuminutowe opóźnienie.
Korka tam nie ma, światła tylko niefajne - ale od Hali Kopińskiej do Pl.Narutowicza są 4 minuty (chwilę po 15 jest już 5 minut, 517 nadrabia tam 2 minuty przywiezione z Ursusa).
ŁK
Jak dojechać do Factory na Annopolu, Ggdzie lepiej wyśiąść na inowlodzkiej czy Toruńskiej