Nowe znaki drogowe
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak jestesmy w temacie to mozę taki niecodzienny znak dorzucę 
//okolice Węgorzewa
//okolice Węgorzewa
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pewnie trasa 109 do MrzeżynaSiecool pisze:Na jednej z dróg w okolicach Trzebiatowa (nie pamiętam dokładnie której) pod znakami "Inne niebezpieczeństwa" jest tabliczka z narysowanym uciętym pniem drzewa i napisem "pniaki na poboczu".
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nie wolno zapomianć o znakach na Trasie Łazienkowskiej koło Kanałku Gocławskiego ostrzegającego przed innym niebezpieczeństwem w postaci dzikich kaczek (niestety napis, a nie rysuneczek).
A w tym roku, jak na sezon letni rozkopano całe Międzyzdroje, to przez pewien czas brakowało ostatniej warstwy asfaltu, a były już gotowe studzienki. Dostawiono więc znak ze stosownym rysunkiem samochodu wylatującego w powietrze na jednej z takich studzienek.
A w tym roku, jak na sezon letni rozkopano całe Międzyzdroje, to przez pewien czas brakowało ostatniej warstwy asfaltu, a były już gotowe studzienki. Dostawiono więc znak ze stosownym rysunkiem samochodu wylatującego w powietrze na jednej z takich studzienek.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"Hieronim pisze:To jak tam teraz jest? Bo dawniej było dużo równorzędnych...djmc100 pisze:A ja się np dziwie... kto umieszcza znak pierwszeństwa dla wszystkich lokalnych dróg prostopadłych do Włodarzewskiej
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Nie jest to głupia idea. Może zapewni więcej bezpieczeństwa i skończy z kierowcami jadącymi tą ulicą 80 km/h.djmc100 pisze:Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"
[ Dodano: 2006-10-02, 20:30 ]
Nie jest to głupia idea. Może zapewni więcej bezpieczeństwa i skończy z kierowcami jadącymi tą ulicą 80 km/h.djmc100 pisze:Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"
xxx
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Też mi się spodobał i dlatego mimo ulewnego (delikatnie mówiąc) deszczu postanowiłem go sfotografowac.Piotrek pisze:Znak doprawdy ślicznyR-11 Kleszczowa pisze:Jak jestesmy w temacie to mozę taki niecodzienny znak dorzucę![]()
![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Dokładniej jest znak w postaci wykrzyknika (inne nieb ezpieczeństwo) i tabliczka "skrzyżowanie rónorzędne na całej długości ulicy Włodarzewskiej" (dosłownie).Zresztą ta tsbliczka jest słabo widoczna, więc wątpię, żeby kierowy zdążyli przeczytać treść, a pasyt i tak są wytarte/przykryte....djmc100 pisze:Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"Hieronim pisze:To jak tam teraz jest? Bo dawniej było dużo równorzędnych...
Natomiast widocznie ruch jest zbyt mały, by ustalać pierwszeństwo
to nie jest jakiś odosobniony przypadek w naszym mieścietam niekiedy samochody wyjeżdżają z ulicy wprost na jezdnie, i nie można tych samochodów przyuważyc bo ogranicza widocznosc płot.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]