Szybkie pytanie

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

ashir

Post autor: ashir » 11 maja 2015, 10:37

W DP od 6:00, a w DŚ od 8:00 i żeby to przeczytać wcale nie trzeba mieć konta na Facebooku. :wink:

cns80

Post autor: cns80 » 11 maja 2015, 10:54

ashir pisze:i żeby to przeczytać wcale nie trzeba mieć konta na Facebooku. :wink:
Widocznie mam inną systemową blokadę od mojego kochanego informatyka :P

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 11 maja 2015, 17:23

yavorius pisze:A to dziwne, bo na forum wptr.pl chłopaki piszą, że jeżdżą nieprzerejestrowanymi i nic się nie dzieje. Ja mam nieprzerejestrowany (od trzech lat) skuter i nie miałem żadnej kontroli dokumentów, ale nieprzerejestrowanie nie dotyczy zmiany właściciela, a zmiany adresu zameldowania.
Ale to czarne blachy. Je trzeba wymieniać przy każdej okazji, chyba :co:
Obrazek
^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...

cns80

Post autor: cns80 » 12 maja 2015, 7:54

Czotyk pisze:
yavorius pisze:A to dziwne, bo na forum wptr.pl chłopaki piszą, że jeżdżą nieprzerejestrowanymi i nic się nie dzieje. Ja mam nieprzerejestrowany (od trzech lat) skuter i nie miałem żadnej kontroli dokumentów, ale nieprzerejestrowanie nie dotyczy zmiany właściciela, a zmiany adresu zameldowania.
Ale to czarne blachy. Je trzeba wymieniać przy każdej okazji, chyba :co:
Jako pasażer byłem świadkiem sytuacji kiedy policjant stwierdził ze pojazd nie ma ważnego DR ponieważ skończyły się miejsca na wstęplowanie BT i były tylko zaświadczenia z 4 lat ze SKP. Stwierdził że same BT są ważne ale DR jako taki jest nie ważny, bo nie zawiera informacji o dacie ważności BT. Powiedział ze to są 2 oddzielne dokumenty (DR i zaświadczenie z SKP) i że DR w związku z tym jest nie ważny i pojazd nie może się dalej poruszać. O tyle było kiepsko że był srodek nocy w zapadłej dziurze więc ciężko było zarówno uzyskać pomoc od kogoś znajomego jak i dorwać przełożonego policjanta. 3 godziny stracone i zabrany DR (???) z zaświadczeniem o możliwości kontynuacji jazdy do końca doby (co było o tyle ciekawe że akcja zaczęła się 30 min przed północą a zaświadczenie zostało wystawione prawie o 3 rano więc mieliśmy jeszcze cały dzień). Po wszystkim pojechaliśmy dalej (już była sobota) i w niedzielę wracaliśmy bez DR i z nieważnym zaświadczeniem od policjanta. W poniedziałek kolega udał się do urzędu i zmienił DR.

Tak naprawdę do końca nie wiem kto miał rację i jak skończyłaby się sytuacja gdyby kolega uparł się że chce w urzędzie odzyskać swój stary DR :)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 maja 2015, 8:24

Zaświadczenia z SKP w ciągu 30 dni powinny zostać wstemplowane do DR.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

cns80

Post autor: cns80 » 12 maja 2015, 8:47

pawcio pisze:Zaświadczenia z SKP w ciągu 30 dni powinny zostać wstemplowane do DR.
Tyle wiemy ;) Pytanie o konsekwencje nie dochowania tego obowiązku.

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 12 maja 2015, 18:11

Kiedy na Ukrainie wprowadzono jewropejskie blachy?

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 18 maja 2015, 18:52

winnux8 pisze:31 marca br. (ustawa)
Dzięki :) Ale o gwiazdkach chyba nic tam nie ma? :-k

aaa

Post autor: aaa » 23 maja 2015, 20:20

Temat o sygnalizacji zamknięty, to zapytam:
Co może być przyczyną następującego działania sygnalizacji świetlnej (z ruchem poprzecznym wyłącznie pieszych): światła po wzbudzeniu dają czerwone dla samochodów, po kilku sekundach znów zielone dla aut, brak fazy dla pieszych?

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 23 maja 2015, 22:56

Program nieumożliwiający pełnej akomodacji. Nie, nie widzę logicznego uzasadnienia dla tej sytuacji.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 25 maja 2015, 23:15

Gdzie mogę sprawdzić (po numerze IMEI) czy telefon jest kradziony? Czy jest jakaś oficjalną strona internetowa z bazą danych? Czy mam się dowiadywać przez policję? Jeśli tak to przez jakie wydział?

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 26 maja 2015, 13:31

http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
Co do policji - tu też na pewno nie wszystkie kradzieże są zgłaszane, ale jak oni powiedzą że nie ma takiego w bazie kradzionych, to będzie to przynajmniej pewne info. Podejdź na najbliższą komendę i spytaj dyżurnego z kim porozmawiać. Zapewne nie obędzie się bez pytań dodatkowych - co za telefon, skąd itepe itede
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 26 maja 2015, 21:57

Paweł_K pisze:http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
Dzięki, a co do tych stron to pewne źródła? Kto jest ich autorem?

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 27 maja 2015, 9:22

Szczerze to nie wiem. Opierają się one na zgłoszeniach przez użytkowników - oczywiście zakładam dobre intencje korzystających z serwisu i dodawanie faktycznych numerów IMEI urządzeń skradzionych
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

reserved

Post autor: reserved » 27 maja 2015, 19:46

Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.

ODPOWIEDZ