Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
W DP od 6:00, a w DŚ od 8:00 i żeby to przeczytać wcale nie trzeba mieć konta na Facebooku. 
Widocznie mam inną systemową blokadę od mojego kochanego informatykaashir pisze:i żeby to przeczytać wcale nie trzeba mieć konta na Facebooku.
Ale to czarne blachy. Je trzeba wymieniać przy każdej okazji, chybayavorius pisze:A to dziwne, bo na forum wptr.pl chłopaki piszą, że jeżdżą nieprzerejestrowanymi i nic się nie dzieje. Ja mam nieprzerejestrowany (od trzech lat) skuter i nie miałem żadnej kontroli dokumentów, ale nieprzerejestrowanie nie dotyczy zmiany właściciela, a zmiany adresu zameldowania.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Jako pasażer byłem świadkiem sytuacji kiedy policjant stwierdził ze pojazd nie ma ważnego DR ponieważ skończyły się miejsca na wstęplowanie BT i były tylko zaświadczenia z 4 lat ze SKP. Stwierdził że same BT są ważne ale DR jako taki jest nie ważny, bo nie zawiera informacji o dacie ważności BT. Powiedział ze to są 2 oddzielne dokumenty (DR i zaświadczenie z SKP) i że DR w związku z tym jest nie ważny i pojazd nie może się dalej poruszać. O tyle było kiepsko że był srodek nocy w zapadłej dziurze więc ciężko było zarówno uzyskać pomoc od kogoś znajomego jak i dorwać przełożonego policjanta. 3 godziny stracone i zabrany DR (???) z zaświadczeniem o możliwości kontynuacji jazdy do końca doby (co było o tyle ciekawe że akcja zaczęła się 30 min przed północą a zaświadczenie zostało wystawione prawie o 3 rano więc mieliśmy jeszcze cały dzień). Po wszystkim pojechaliśmy dalej (już była sobota) i w niedzielę wracaliśmy bez DR i z nieważnym zaświadczeniem od policjanta. W poniedziałek kolega udał się do urzędu i zmienił DR.Czotyk pisze:Ale to czarne blachy. Je trzeba wymieniać przy każdej okazji, chybayavorius pisze:A to dziwne, bo na forum wptr.pl chłopaki piszą, że jeżdżą nieprzerejestrowanymi i nic się nie dzieje. Ja mam nieprzerejestrowany (od trzech lat) skuter i nie miałem żadnej kontroli dokumentów, ale nieprzerejestrowanie nie dotyczy zmiany właściciela, a zmiany adresu zameldowania.
Tak naprawdę do końca nie wiem kto miał rację i jak skończyłaby się sytuacja gdyby kolega uparł się że chce w urzędzie odzyskać swój stary DR
Zaświadczenia z SKP w ciągu 30 dni powinny zostać wstemplowane do DR.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tyle wiemypawcio pisze:Zaświadczenia z SKP w ciągu 30 dni powinny zostać wstemplowane do DR.
Kiedy na Ukrainie wprowadzono jewropejskie blachy?
Temat o sygnalizacji zamknięty, to zapytam:
Co może być przyczyną następującego działania sygnalizacji świetlnej (z ruchem poprzecznym wyłącznie pieszych): światła po wzbudzeniu dają czerwone dla samochodów, po kilku sekundach znów zielone dla aut, brak fazy dla pieszych?
Co może być przyczyną następującego działania sygnalizacji świetlnej (z ruchem poprzecznym wyłącznie pieszych): światła po wzbudzeniu dają czerwone dla samochodów, po kilku sekundach znów zielone dla aut, brak fazy dla pieszych?
Program nieumożliwiający pełnej akomodacji. Nie, nie widzę logicznego uzasadnienia dla tej sytuacji.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Gdzie mogę sprawdzić (po numerze IMEI) czy telefon jest kradziony? Czy jest jakaś oficjalną strona internetowa z bazą danych? Czy mam się dowiadywać przez policję? Jeśli tak to przez jakie wydział?
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
Co do policji - tu też na pewno nie wszystkie kradzieże są zgłaszane, ale jak oni powiedzą że nie ma takiego w bazie kradzionych, to będzie to przynajmniej pewne info. Podejdź na najbliższą komendę i spytaj dyżurnego z kim porozmawiać. Zapewne nie obędzie się bez pytań dodatkowych - co za telefon, skąd itepe itede
Co do policji - tu też na pewno nie wszystkie kradzieże są zgłaszane, ale jak oni powiedzą że nie ma takiego w bazie kradzionych, to będzie to przynajmniej pewne info. Podejdź na najbliższą komendę i spytaj dyżurnego z kim porozmawiać. Zapewne nie obędzie się bez pytań dodatkowych - co za telefon, skąd itepe itede
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Dzięki, a co do tych stron to pewne źródła? Kto jest ich autorem?Paweł_K pisze:http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Szczerze to nie wiem. Opierają się one na zgłoszeniach przez użytkowników - oczywiście zakładam dobre intencje korzystających z serwisu i dodawanie faktycznych numerów IMEI urządzeń skradzionych
And if the band you're in starts playing different tunes
Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.