128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czasem zdarza się, że danej brygady nie ma, ale wyświetlacze są sprawne. Ci mniej sprytni wtedy zaczynają się bawić z dechami, ci sprytniejsi wbijają daną brygadę z rozkładem poprzedniego dnia, albo jakimkolwiek, byle nie późniejszym niż czas rzeczywisty (żeby nie wyświetlał odjazdu za 1000 minut), żeby numer brygady się zgadzał. A jeśli nie ma brygady o danym numerze, to wybiera się dowolną brygadę, a na elektroniczną brygadówkę przykleja się tradycyjną tabliczkę, kasowniki ustawiając ręcznie.
To były sytuacje na przykład takie, że wyświetlacze na boku działają, tył działa, a przód nie działa (albo odwrotnie: działa przód, a nie działa tył). Na niesprawnym wyświetlaczu informacja jest wtedy niezbyt czytelna, albo nie widać nic (nie świeci się nawet pojedynczy piksel).Wiliam pisze:Miałem na myśli to, czy aby na pewno mają niesprawne tablice te wozy, które widujesz z tradycyjnymi kwadratami?
Przy czym powtarzam - widuję takie sytuacje na 120Na i 120Na Duo - na 128N jeszcze nie spotkałem, zaś 120N widuję zbyt rzadko.
To by tłumaczyło zasłonięcie brygadówki kartką A 5 z numerem brygady w jednej ze Świnek jakiś czas temu 
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Tymczasem "zaginiony" 3605 nieoczekiwanie przybył i był dzisiaj do spotkania w normalnym ruchu na linii nr 26...
Niesamowite! a nic nowego nie dojechalo?
Czyli 6 nowych sztuk? no to bylby dobry wynik..
3628 3629 3630 plus dwa bez numerów.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
Wg stanu na dziś rano zdaje się, że stał jeszcze jeden bez numerów w trzecim rządku. Ponadto na bazie były też 3620 i 3602.beni pisze:3628 3629 3630 plus dwa bez numerów.
Jadąc dziś lodówką nr 3611 słyszałem dziwny efekt - coś jakby klaskanie albo uderzanie tworzywem sztucznym o metal. Na początku myślałem, że to jakiś dzieciak na końcu składu się bawi, ale nie - to dochodziło wyraźnie z okolic przegubów, na długich prostych/przy większej prędkości oraz na rozjazdach. Co to może być...
Na trzecim torze dziś po 8 rano nic nie było. Wpisano na stan kolejne Jazzy tym razem z Woli. Dzięki temu kolejne delfiny odeszły na Mokotów.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
Wychodzi na to, że niebawem dwukierunki wreszcie przydadzą się do czegoś... 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam wrazenie, ze caly czas sie przydaja.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dziś dostarczony wagon dostał numer 3646, a więc jest to zapewne pierwsza sztuka z uzupełniającego kontraktu na 5 sztuk.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
20 sztuk w pare dni?
EDIT: liczenie to trudna sztuka jednak... nie 20, a gora 14
I jak slusznie Glonojad zauwazyl, to faktycznie nie musi isc po kolei.
EDIT: liczenie to trudna sztuka jednak... nie 20, a gora 14
I jak slusznie Glonojad zauwazyl, to faktycznie nie musi isc po kolei.