Rozdysponowanie taboru
Ale narzekacie.
Przecież nie od dziś wiadomo, że jedyne jednostki które marudzą na numerację wozów to miłośnicy. Pasażer ma to w dupie, MZA ma to w dupie, ZTM ma to w dupie, ale nie miłośnik 
W tramwajach wozy mają numery porozrzucane po wszystkich zakładach i nikt nie narzeka, że nie wiadomo z jakiej zajezdni. Mnie też zresztą nie zależy czy wóz, którym jadę ma numer 3501 czy np. 2987 ani też to czy 3116 jest na Mokotowie czy może np. na Woli.
Może bierze się to stąd, że miłośnicy starszej daty pamiętają, jak jeszcze kilkanaście lat temu numeracja autobusów miała jakiś sens, a po numerze można było dojść do jakiej zajezdni dany wóz przynależy, a nawet w którym roku został wyprodukowany. W przypadku zmiany zajezdni, zmieniany był też numer. Teraz jest jeden wielki bałagan, nie ma żadnych reguł przydzielania numerów, a jeśli nawet jakieś są, to często się zmieniają.Flash8222 pisze:Przecież nie od dziś wiadomo, że jedyne jednostki które marudzą na numerację wozów to miłośnicy. Pasażer ma to w dupie, MZA ma to w dupie, ZTM ma to w dupie, ale nie miłośnik
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Dlatego nie warto zawracać sobie głowy sprawami na które nie ma się wpływu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Prawdziwy miłośnik powinien rozpoznawać przynależność wozu bez względu na system numeracji bądź brak systemu. Skoro niektórzy notesiki tabletami zastępują, to z kwestią numeracji też powinni sobie poradzić. A nikogo poza miłośnikami to nie obchodzi.
Jesteś w stanie ogarnąć przynależność każdego z 166 U15? Bo ja nie...Szeregowy_Równoległy pisze:Prawdziwy miłośnik powinien rozpoznawać przynależność wozu bez względu na system numeracji bądź brak systemu.
Wystarczy ogarnąć tylko przynależność 29 SU15. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja nie jestem miłośnikiem.wincenty pisze:Jesteś w stanie ogarnąć przynależność każdego z 166 U15? Bo ja nie...Szeregowy_Równoległy pisze:Prawdziwy miłośnik powinien rozpoznawać przynależność wozu bez względu na system numeracji bądź brak systemu.
Ja nie jestem miłośnikiem a numeracja mnie obchodzi bo określa coś. Pytanie co bo od paru lat nie ma to logiki i składu. No ale jak ktoś to ładnie ujął nie ma co się zajmować czymś na co wpływu nie mamy. Zakończę cytując klasyka. "Jak może tędy przechodzić moja matka skoro siedzi z tyłu. "
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
- J.Kaczmarski
Ale fajnie, znowu będzie 5437. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
-
michał1984
Szkoda że nie będzie 1410J.Kaczmarski pisze:Ale fajnie, znowu będzie 5437.
Ciekawe dlaczego dla przegubów nie ma przedziału 7401-7460
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
-
Michalk001
Zapewne dlatego gdyż zakres 7xxx zarezerwowano dla pojazdów gazowych.michał1984 pisze:Szkoda że nie będzie 1410J.Kaczmarski pisze:Ale fajnie, znowu będzie 5437.![]()
Ciekawe dlaczego dla przegubów nie ma przedziału 7401-7460
Nadanie zakresu 5xxx Solarisom uważam za profanację. Bizony się w grobie przewracają.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
...czyli jesteś miłośnikiem.Kacper R3 pisze:Ja nie jestem miłośnikiem a numeracja mnie obchodzi (...)
To efekt idiotyczne przyporządkowania markami, zamiast kalibrami/funkcjonalnościami.Michalk001 pisze: Nadanie zakresu 5xxx Solarisom uważam za profanację. Bizony się w grobie przewracają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Biorąc pod uwagę czterocyfrowe numery, zmieściłby się w nich i marki i jak piszesz, kalibry.Glonojad pisze:...czyli jesteś miłośnikiem.Kacper R3 pisze:Ja nie jestem miłośnikiem a numeracja mnie obchodzi (...)
To efekt idiotyczne przyporządkowania markami, zamiast kalibrami/funkcjonalnościami.Michalk001 pisze: Nadanie zakresu 5xxx Solarisom uważam za profanację. Bizony się w grobie przewracają.