O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O, lepiej niż na wizkach wyszedł.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Współpraca KM i PKP IC widze że idzie pełną parą. Ciekawi mnie czy więcej takich składów powstanie. Z łezką w oku widziałbym na lini R1 i R2 takie składy. Mam nadzieje że będzie jakaś "Kosmiczna promocja".rhemek pisze:prom kosmiczny![]()
![]()
w kolejach mazowieckich
http://i3.fmix.pl/fmi2063/a187eb440015de9455f4160e
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
Dziś w Bdgoszczaninie z Bdgoszczy przyjechał środkowy wagon, więc idzie w dobrym kierunkuBon Jovi pisze:Współpraca KM i PKP IC widze że idzie pełną parą. Ciekawi mnie czy więcej takich składów powstanie. Z łezką w oku widziałbym na lini R1 i R2 takie składy. Mam nadzieje że będzie jakaś "Kosmiczna promocja".rhemek pisze:prom kosmiczny![]()
![]()
w kolejach mazowieckich
http://i3.fmix.pl/fmi2063/a187eb440015de9455f4160e
ŁK
Nie wiem czy w dobrym dziale zadaje pytanie. Dzisiaj w W-wa Włochy jechał linią dalekobieżną Piętrus. I nie byłoby nic dziwnego, gdyby nie fakt że na tablicy miał ustawione "Radomiak. Radom". Czy był to błąd czy teraz na Radom jadą przez Grodzisk/Kutno?
Radomiak zasuwa teraz przez Grodzisk i CMK.
Gdzie się zjeżdża z CMK i jak dalej do Radomia? Jest zmiana czoła? Jeszcze coś tak jeździ?
Widzę, że czas nie jest rewelacyjny, ale porównywalny z Dęblinem...
Widzę, że czas nie jest rewelacyjny, ale porównywalny z Dęblinem...
ŁK
- moonwalker
Pewnie wjazd na S-Ł i do Czachówka, a tam powrót na linię nr 8.
A propos Radomia -jutro sie wybieram tam. W zwiazku z tym pytanie: jak dziala ZKA na odc. Lesiów - Radom? Bezproblemowo?
A propos Radomia -jutro sie wybieram tam. W zwiazku z tym pytanie: jak dziala ZKA na odc. Lesiów - Radom? Bezproblemowo?
Jeszcze pozostaje jazda CMK do Idzikowic, tam zmiana czoła i jazda przez Drzewicę oraz Przysuchę.moonwalker pisze:Pewnie wjazd na S-Ł i do Czachówka, a tam powrót na linię nr 8.
Nie jechałem, ale wg http://rozklad.plk-sa.pl zmiana czoła w Idzikowicach i przez Drzewicę.
W Idzikowicach, przez Drzewicę do RadomiaŁukasz pisze:Gdzie się zjeżdża z CMK i jak dalej do Radomia?
Właśnie przez prace na odcinku Lesiów - Radom, taka jazda Radomiaka, jaką zaproponowałeś, byłaby bez sensu zupełniemoonwalker pisze:Pewnie wjazd na S-Ł i do Czachówka, a tam powrót na linię nr 8.
Dlatego zasuwa do Idzikowic i Drzewica.
- moonwalker
Teraz juz wiem 
A odpowiadajac sam sobie na pytanie - ZKA dziala tak jak powinna. Bez problemow.
A odpowiadajac sam sobie na pytanie - ZKA dziala tak jak powinna. Bez problemow.
WTF?
Ktoś coś z tego rozumie? Dlaczego w ogóle? Dlaczego tylko dla niektórych rodzajów ulg? Dlaczego w takiej panice?Zmiana zasad wydawania biletów jednorazowych na przejazd „tam i z powrotem”
wt., 22/09/2015 - 20:29
Spółka „Koleje Mazowieckie - KM” informuje, że od natychmiast do odwołania bilety jednorazowe na przejazd „tam i z powrotem” pociągami osobowymi KM z zastosowaniem ulg ustawowych i niektórych ulg handlowych wydawane są na dwóch odrębnych blankietach.
Przy zakupie biletów na przejazd powrotny Podróżny zobowiązany jest do określenia godziny wyjazdu.