Wysokie czynniki twierdziły też, że znikną kagańce w świnkach i świnkopodobnych.drobert pisze:Jakiś czas temu wszędzie się TW i ZTM chwalili, że tramwaje przyśpieszą, że na Zielenieckiej jest 70 i będą kolejne "szybkie odcinki" a jakoś nikt się nie pochwalił następną 20 w al. Jerozolimskich, tym razem na wysokości PKP Powiśle.
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Znikną, czy zostaną istotnie poluzowane?
(A swoją drogą ciekawe ile by taka świnka wyciągnęła bez żadnych kagańców?
)
(A swoją drogą ciekawe ile by taka świnka wyciągnęła bez żadnych kagańców?

Już teraz z górki potrafi ponad 60 wyciągnąć
W Gdańsku widziałem 68 na prędkościomierzu więc 70 spokojnie pojedzie.
-
Stary Pingwin
Tyle to parówki po Waszyngtona darły 40 lat temu. W sumie torowisko mamy nowocześniejsze, tramy szybciej się rozpędzają i lepiej(?) hamują, a mam wrażenie, że jeździ się wolniej. To po co wydawanie kasy na rzeczy, które nic nie poprawiają?????????????
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ja wczoraj 105Na na Zielenieckiej też pojechałem 70 więc aż szkoda Swingów, że tak są ograniczone kagańcem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeździ się wolniej bo, jak wyluszczyła pewna związkowa szczekaczka, w interesie motorniczych jest jezdzic jak najwolniej.
Oczywiście, przyczyn, dla ktorych jedzie sie DŁUŻEJ, jest więcej.
Oczywiście, przyczyn, dla ktorych jedzie sie DŁUŻEJ, jest więcej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No właśnie, jak to jest? Komputer się nie myli przy hamowaniu?Stary Pingwin pisze:lepiej(?) hamują
ŁK
To proste: moim zdaniem - żeby wydawać. Wydaje się masę kasy na sygnalizacje świetlne co 100m, które niczego nie usprawniają, a jedynie tworzą większe korki. Na sygnalizacje, które nie zwiększają bezpieczeństwa pieszych, bo pieszy zanim się doczeka na zielone już się 3 razy zdąży wkurzyć i pójdzie na czerwonym. Na wiaty przystankowe, które mają gorszą funkcjonalność niż starsze. Więc czemu nie na jeszcze coś innego?Stary Pingwin pisze:Tyle to parówki po Waszyngtona darły 40 lat temu. W sumie torowisko mamy nowocześniejsze, tramy szybciej się rozpędzają i lepiej(?) hamują, a mam wrażenie, że jeździ się wolniej. To po co wydawanie kasy na rzeczy, które nic nie poprawiają?????????????
Mam wrażenie, że tramwaje dwukierunkowe też Warszawa mogła później kupić, ale... że się trochę opóźniły, to trafiły akurat w czas największego nań zapotrzebowania. Myślę też, że może nie byłoby konieczności wymiany wszystkich stopiątek, ale... muszą mieć niską podłogę, SIP i cośtam.
A tabor ma tu znaczenie. 70 km/h, 100, czy 180 to żadna nowość. Bezpieczeństwo, polityka, protesty, fuszerki, sciemy, zastawione przejazdy torowiska, antypriorytety, pseudośluzy - proszę bardzo. To jedno „70” to kwiatek do kożucha.Stary Pingwin pisze:Tyle to parówki po Waszyngtona darły 40 lat temu.
- zagmadFany
Swego czasu miałem pewnego 120Na bez kagańca na linii 23. Na moście nie było problemów by 72 km/h szedł tylko hamowanie jest słabe.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
70 jest zaszyte w firmware wozu i nie tak prosto je zmienić. Co nie zmienia faktu, że niewiele technicznie różne od pes Citadisy stówką gdzieniegdzie jeżdżą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
70 ma zaszyte ale pod warunkiem, że ma wpisaną prawidłową średnicę kół. Miałem raz takiego co tą średnicę miał źle wpisaną i niby przy 55 odcinał ale wg gpsa to było to 67-68 a więc bez kagańca dużo szybciej by było
Minusem było to, że za wcześnie zapowiadał przystanki i praktycznie co max dwa przystanki należało ustawiać zapowiedzi ręcznie.
No to ja muszę być przystojniejszy od Ciebie, bo przy Waryńskiego dostałem dodatkową fazęSzeregowy_Równoległy pisze:Widocznie przy Waryńskiego woli przystojnych brunetów, bo tam znowu ja problemów ostatnio nie miewałem. A przy Piastów dzisiaj przeklinałem tak, że Jazz wypluł błąd rejestratora fonii w kabinie
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przeczytaj to, co popodkreślałem, a następnie popraw swoją wypowiedź tak, żeby zaczęła mieć sensFlash8222 pisze:No to ja muszę być przystojniejszy od Ciebie, bo przy Waryńskiego dostałem dodatkową fazęSzeregowy_Równoległy pisze:Widocznie przy Waryńskiego woli przystojnych brunetów, bo tam znowu ja problemów ostatnio nie miewałem. A przy Piastów dzisiaj przeklinałem tak, że Jazz wypluł błąd rejestratora fonii w kabinieW ogóle to dzisiaj przy Waryńskiego wariowała sygnalizacja, bo pionowe zapalała gdy przy Spacerowej było poziome i nie szło zdążyć ruszając z Rakowieckiej.