Zgodnie z informacją przekazaną przez PKP PLK przez dwa kolejne weekendy będzie remontowany przejazd kolejowy w ciągu drogi wojewódzkiej nr 634. Przejazd na Łodygowej będzie zamykany od godziny 22 w piątek do godzin 4 rano w poniedziałek w dniach 27-30 listopada oraz 4-7 grudnia.
W trakcie prac zostanie wymieniona zniszczona nawierzchnia na przejeździe.
Projekt czasowej organizacji ruchu drogowego na czas zamknięcia przejazdu przez tory przewiduje poprowadzenie objazdu przez tereny Targówka Przemysłowego od ul. Radzymińskiej przy OBI ulicami gen. Tadeusza Rozwadowskiego, Swojską, Janowiecką do ul. Łodygowej w Ząbkach. Taką trasą objazdową pojedzie linia 145 w obu kierunkach oraz linia nocna N62. Na Warszawskim odcinku ul. Łodygowej zostanie uruchomiona linia zastępcza Z45, kursująca z pętli Targówek, która będzie kończyć bieg przy stacji BP - nie dojedzie do przystanku Klamrowa. Na czas zamknięcia przejazdu funkcjonowanie zespołu przystankowego Klamrowa zostanie zawieszone. Więcej informacji o objazdach linii 145 na stronie www.ztm.waw.pl.
Prace kolejarzy w niewielkim stopniu wpłyną na funkcjonowanie linii Ząbkowskich – ostatnie dwa piątkowe kursy linii „Ząbki-1” w wariancie Skrajna ominą ul. Jana Pawła. Autobus za przystankiem „Zycha” w przypadku tych dwóch ostatnich piątkowych kursów pojedzie ulicami Warszawską, Piłsudskiego , Orlą i Wojska Polskiego i wróci na swoją stałą trasę od przystanku PKP Ząbki 01.
Po zamknięciu przejazdu zostanie wytyczone tymczasowe przejście piesze przez tory na wysokości ul. Piastowskiej umożliwiające ominięcie placu robót i zapewniające powiązanie piesze w ciągu ul. Łodygowej.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2015
Moderator: Wiliam
http://www.zabki.pl/aktualnosci/aktualn ... l-odygowej
Hmm, przejazd sam w sobie jest w bardzo dobrej kondycji.. W złej kondycji jest Łodygowa. Mnie bardziej interesuje to, kiedy odbędzie się remont przejazdu na Chełmżyńskiej (!). 

- J.Kaczmarski
A tak w ramach ciekawostki, to parę dobrych lat temu był już identyczny objazd na 145. 

Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17

- Solaris U10
Mam wrażenie, że remont na przejazdu na Chełmżyńskiej to był tak ze dwa lata temu.
Łodygowa raczej nie doczeka się już remontu, bo przygotowywana jest całkowita przebudowa.
Łodygowa raczej nie doczeka się już remontu, bo przygotowywana jest całkowita przebudowa.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
O co w tym chodzi? Znaczy... Co to ma do remontu Gilarskiej?ztm.waw.pl pisze:Remont nawierzchni ul. Gilarskiej
(...)
512
DW. WILEŃSKI – Wileńska – Targowa – zawrotka przy ul. Ząbkowskiej – Targowa – al. Solidarności – Radzymińska – Jórskiego – Samarytanka – Gilarska – Rolanda – Codzienna – ZACISZE
(...)
Może metraż autobusów. 

W którym miejscu?ashir pisze:Może metraż autobusów.
W sensie, że skoro jeżdżą solówki to mogą sobie spokojnie zawrócić przy Ząbkowskiej (wiem, że często kierowcy przegubami też tam zawracają).
Kwestia parametru przy tym objeździe dotyczy wyłącznie skrętu z Gilarskiej w Rolanda.
Z-3 tam liniowo zawraca i żyje.ashir pisze:W sensie, że skoro jeżdżą solówki to mogą sobie spokojnie zawrócić przy Ząbkowskiej (wiem, że często kierowcy przegubami też tam zawracają).
ŁK
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Żadna różnica w zasadzie, którędy sobie zawrócą Z-3 czy 512, bo przystanków i tak po drodze nie ma. Swoją drogą, nie wiem, po co informować pasażerów o czymś, co jest absolutnie nieistotne z ich punktu widzenia...
A to oficjalna trasa jest? Bo część kierowców jeździ mimo wszystko przez Kłopotowskiego, Jagiellońską i Al. Solidarności.Łukasz pisze:Z-3 tam liniowo zawraca i żyje.

Z-3 oficjalnie zawraca przez Kłopotowskiego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
E-7 też widziałem dziś na zachodniej jezdni Targowej. Już wszystko tak będzie?
Zresztą o Jagiellońskiej to od początku było głośno, że ludzie krzyczą.
Zresztą o Jagiellońskiej to od początku było głośno, że ludzie krzyczą.
ŁK