Rozkład jazdy 2015/16 w WWK
Moderator: JacekM
Dziura dla osobowych podmiejskich KM, ale w tej przerwie leci S9, S3, Niemen, Kaszub i lotniskowy 98723. Na tablicy 608 można to sobie ładnie zobaczyć. Nie jest to idealne, ale pustych torów w tym czasie nie ma...
Z TVN Warszawa:
Zdążą z Gdańskim na zmienioną organizację S3? W sumie to byłby fajny test, czy rzeczywiście lepiej byłoby całe Legionowo ciągnąć przez Gdański.
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 87863.html[...]
Plany na przyszłość
W 2016 roku, w związku z pracami na kolejowym moście Gdańskim, pasażerowie będą musieli liczyć się ze sporymi zmianami w rozkładzie jazdy linii S9.
W czerwcu 2016 roku przez ok. 2,5 tygodnia zmieniona będzie organizacja linii S3 w związku z planowaną budową tunelu drogowego Trasy Świętokrzyskiej pomiędzy ul. Kawęczyńską a Zabraniecką.
Zdążą z Gdańskim na zmienioną organizację S3? W sumie to byłby fajny test, czy rzeczywiście lepiej byłoby całe Legionowo ciągnąć przez Gdański.
To ile się grzebie przy Moście Gdańskim i ile jeszcze będzie, jest trochę niepoważne.
Faktycznie, tempo mają zabójcze. No ale jak pierwsi robotnicy pojawiają się po 7 rano, a znikają koło 15 i oczywiście w soboty i niedziele mają wolne, to taki jest tego efekt.
- Solaris U10
Jaki interes ma mieć wykonawca w pracy non stop, jeśli inwestor tego nie wymaga?
Ja tam widzę dziurę pomiędzy s9 a niemenem 13-14min. Spokojnie było miejsce dla 19617 około 17.10 z zoo. A tak ten pociąg będzie wiózł powietrzeWojtekE65 pisze:Dziura dla osobowych podmiejskich KM, ale w tej przerwie leci S9, S3, Niemen, Kaszub i lotniskowy 98723. Na tablicy 608 można to sobie ładnie zobaczyć. Nie jest to idealne, ale pustych torów w tym czasie nie ma...
wysłane z RN2
Szybsze zwolnienie mocy przerobowych i przekierowanie ludzi na nową budowę?Solaris U10 pisze:Jaki interes ma mieć wykonawca w pracy non stop, jeśli inwestor tego nie wymaga?
No i tak wg rocznego rozkładu 19617 mniej więcej powinien jeździć (odjazd z Gdańskiej 17:04). To ciągnące się zamknięcie między Gdańskim a Jagiellonką wszystko psuje.tpawel pisze:Ja tam widzę dziurę pomiędzy s9 a niemenem 13-14min. Spokojnie było miejsce dla 19617 około 17.10 z zoo. A tak ten pociąg będzie wiózł powietrzeWojtekE65 pisze:Dziura dla osobowych podmiejskich KM, ale w tej przerwie leci S9, S3, Niemen, Kaszub i lotniskowy 98723. Na tablicy 608 można to sobie ładnie zobaczyć. Nie jest to idealne, ale pustych torów w tym czasie nie ma...
wysłane z RN2
To dziurę 14-minutową pewnie zostawiają jako rezerwę na spóźnienia skm-ek i podmiejskich, żeby miały czas się schować na trójkę na WPC.
Sam bym wolał coś ruszającego z Zachodniej o 16:50, Gdańska 17:03 i dalej do Nasielska, np zamiast S9, która zazwyczaj jeździła dość luźna jak na kurs w godzinach szczytu. Duże Legionowo o tej porze jest dobrze obsługiwane, dalsze przystanki już nie.
Generalnie kończąc o 16.30 mało kto jest w stanie zdążyć na cokolwiek w stronę Nasielska
Godzinę czekania. Chyba nie pozostaje nic innego jak przesiadka w auto i nadzieja ze od korekty wejdzie to co w rocznym
wysłane z RN2
Godzinę czekania. Chyba nie pozostaje nic innego jak przesiadka w auto i nadzieja ze od korekty wejdzie to co w rocznym
wysłane z RN2
Kazdy kończy o innej. Z kolei kończący o 17:00 musza czekać tylko pół!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Ja z tych co o 16:30 kończą Jeszcze za komuny była ta dziura o tej porze - leciał wtedy Kaszub do Gdyni (chyba wtedy najbardziej prestiżowy dla PKP kurs) i zaraz za nim Kormoran do Olsztyna.
Właśnie o to chodzi chyba w kolei aglomeracyjnej żeby każdy mógł, Ci kończący o 16, 16.30, 17 itd
No chyba nie mam wygórowanych wymagań co do taktu
A tu w 20minut 3 pociągi a potem 40 min dziura
Ten z zoo 16.47 to wogole jakiś muchowoz będzie
wysłane z RN2
No chyba nie mam wygórowanych wymagań co do taktu
A tu w 20minut 3 pociągi a potem 40 min dziura
Ten z zoo 16.47 to wogole jakiś muchowoz będzie
wysłane z RN2
I zostały 4 h do Happy New Timetable Co się ma w marcu dziać, że i wtedy jest planowana zmiana ?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Zapamiętać - w każdym rozkładzie są korekty. Marzec, czerwiec i wrzesień.