Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
A ilu pasazerow przywozi na zp hynka jadac w strone okecia?
Malo, w porywach zero. Dlaczego? Bo wzieli i wysiedli na sasanki.
Tak samo jest w druga strone. Zamiast przesiasc sie na sasanki wygodniej im jest jednoperonowo na hynka.
Biedzie ciut wicej biegania, ale sasanki ma elegancko polozone przystanki nie trzeba biegac hektara, przejscie w 1 cyklu przez obie jezdnie i przez hynka/sasanki i przez ziw. Niedogodnosc faktycznie, ale bez przesady.
Na/z trama bedzie przesiadka na krakowiakow, bez zmian w tym elemencie.
Tak samo jest w druga strone. Zamiast przesiasc sie na sasanki wygodniej im jest jednoperonowo na hynka.
Biedzie ciut wicej biegania, ale sasanki ma elegancko polozone przystanki nie trzeba biegac hektara, przejscie w 1 cyklu przez obie jezdnie i przez hynka/sasanki i przez ziw. Niedogodnosc faktycznie, ale bez przesady.
Czy 402 ma zaliczać PKP Służewiec? Nie wystarczy 401+189?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Tylko w kierunku krańca Wynalazek.KwZ pisze:Czy 402 ma zaliczać PKP Służewiec? Nie wystarczy 401+189?
Nie ma.ness pisze:btw na bokserskiej juz nie ma ekspedycji?
Za to jest wystawiany dzień w dzień posterunek Mobilisu.
Tak czy inaczej coś częstszego niż 15 minut w g. szczytu na 17 Stycznia i Cybernetyki by się przydało.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie kracz, bo jeszcze zrobią kursy skrócone wzorem 178, a resztę potną do '30.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Na Cybernetyki jak już, na 17 Stycznia jest komunikacja co 7-8 minut w godzinach szczytu (154 i 317).TGM pisze:Tak czy inaczej coś częstszego niż 15 minut w g. szczytu na 17 Stycznia i Cybernetyki by się przydało.
154 jakoś mało ciekawą trasę ma . Chodzi o to: na Służewcu 317 szczelnie się wypełnia ludźmi, którzy jadą do metra. Przy GM autobus jest już niezabieralny. Dla większości to nie problem, bo też chcą do metra czy na Służew i mają jeszcze 189 czy 401. Ale część chce może jechać dalej, do Wilanowa. A wsiąść nie może. No i potem takie kwiatki że te 317 to w Wilanowie puste jeździ. A może by nie jeździło takie gdyby się wcześniej więcej ludzi pomieściło .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
To różnie, jak jadą trzy to zazwyczaj drugi niewiele, a trzeci nic.ness pisze:A ilu pasazerow przywozi na zp hynka jadac w strone okecia?
Dodano po 49 sekundach:
Wygaszanie. Ale nie wiem, co z Ursusem. Tam nie ma co tego 178 zastąpić od Skoroszy?reserved pisze:Nie kracz, bo jeszcze zrobią kursy skrócone wzorem 178, a resztę potną do '30.
Dodano po 3 minutach 33 sekundach:
317 powinno omijać Służew właśnie ze względu na ten Wilanów, bo faktycznie jak 189/401 są niezabieralne, to zaraz się też robi przypadkowo niezabieralne 317. Oczywiście, najlepszym rozwiązaniem byłoby 317 M.Wilanowska - Rolna - ... - Wilanów z jednoperonową przesiadką do 189/402/401, wtedy problem by nie występował, ale ludzie wolą bezpośredni przypadkowo niezabieralny autobus z losowego miejsca w losowym czasie niż pusty, pewny i punktualny. 117 też chcą wskrzesić, najlepiej jeszcze jak wypadek na Gocławiu pozbędzie możliwości dojazdu do Wilanowa.
ŁK
Nie zapominaj, że często 317 stanowi szybszy dojazd do metra niż 139/217/700/710/724.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tzn., że puste 141 chcesz zastąpić pustym 141ness pisze:A ilu pasazerow przywozi na zp hynka jadac w strone okecia?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przynajmniej brygadowo wyjdzie na zeroKleszczu pisze:Tzn., że puste 141 chcesz zastąpić pustym 141ness pisze:A ilu pasazerow przywozi na zp hynka jadac w strone okecia?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
#dobrazmianaSzeregowy_Równoległy pisze:Przynajmniej brygadowo wyjdzie na zeroKleszczu pisze: Tzn., że puste 141 chcesz zastąpić pustym 141
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Po co 402 ma robić zawrotkę "POD Wiaduktem Sasanki" jak może bezpośrednio na węźle Marynarska? To byłby sens jakby zatrzymywało się dodatkowo na przystanku Sasanki.