Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Ja to myślę, że u organizatora jest cała grupa doskonałych fachowców (co najmniej magistrów inżynierów po PW), których jedynym zadaniem jest tworzenie doskonałej komunikacji. Jeżeli ktoś z nich ma doświadczenie praktyczne zza fajery lub pulpitu, tym lepiej. A że wiele fantastycznych pomysłów nie ujrzało światła dziennego, to nie ich wina.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Albo ujrzały nie te, co powinny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
8 juz jest na granicy wychodzenia losowego na przystanek, generalnie gdyby było tak, ze jest 4-8 i linia na 4 byłaby na kazdym ciagu, to chyba byloby ok. Ale teraz to 8 sie robi i 12.
A o mijanke na Starym Bemowie juz kiedys pytałem, krotki peron, zle lustro - a poza tym skończyłoby sie jak trzecia jedynka na Banacha.
A o mijanke na Starym Bemowie juz kiedys pytałem, krotki peron, zle lustro - a poza tym skończyłoby sie jak trzecia jedynka na Banacha.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja znowu się dowiedziałem, że nie można bo jednotor prądowo nie wyrobi. A najlepsze jest to, że przez jakiś czas w soboty i niedziele były planowe mijanki na Starym Bemowie. A pierdzielenie o jednotorze... Nie ma opcji, żeby na odcinku jednotorowym było jednocześnie więcej wozów niż 5. W najbardziej pesymistycznej wersji. Jeśli projektant czegoś takiego nie przewidział, to sorry, ale dał twarzy. (Jeden czeka na wjazd na jednotor, drugi stoi przy WAT w kierunku cywilizacji i puszcza trzeci wóz, który wjechał na jednotor moment wcześniej, czwarty stoi na Starym Bemowie i nie może jechać do Archimedesa, bo odcinek zajęty, piąty między Bemowem a lasem).
Jak miałoby dojść do takiej sytuacji to radiowóz powinien stać i pilnować. Chyba informacje o zatrzymaniach są przekazywane.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli chodzi o prąd, to problem w tym, że las miał kiedyś własną podstacyjkę 15kV zasilaną z wojska (WAT). Ale wojski 15kV zwinęło, to i podstacyjka się zwinęła. A, że 20 jeździła co 20 w porywach, to i nikt się tym specjalnie nie przejmował...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy wycofanie się z zasilenia 15-ki rankiem i wieczorem oraz w niedzielę to efekt chwilowego braku 14-ki czy już na stałe zostanie?
I czy różne taktowanie wieczorem w DSS i DSN to nowa jakość czy tak tylko przy 15-ce wyszło?
I czy różne taktowanie wieczorem w DSS i DSN to nowa jakość czy tak tylko przy 15-ce wyszło?
Zawieszenie 14 pociąga za sobą kasacje zasileń 15 bo i nie ma z czego ich uruchomić.
Ale ni cholery nie wiem co to jest DSS i DSN.
Ale ni cholery nie wiem co to jest DSS i DSN.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
DSS sobota
DSN niedziela
DSN niedziela
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy poprzednim zawieszeniu 14 (święta?) też już tak było.
Dlaczego w ogóle zawiesza się na ferie szkolne dwie linie z dwudziestu sześciu, za to obie z Banacha?
I żeby to jeszcze było w czasie ferii na PW i UW...
I żeby to jeszcze było w czasie ferii na PW i UW...
Będzie w czasie sesji. Wtedy też ruch jest mniejszy i inaczej się rozkłada. Niemniej aż tak drastyczne cięcia w rejonie uważam za przesadne, ścięcie tylko jednej z tych linii by wystarczyło.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Na Krakowskim też bywa sesja albo ferie, a tam się nic nie tnie...
Kostka się za to łamie.
Kiedyś zawieszało się ekspresy (a w E-2 cięto kursy)...MichalJ pisze:Na Krakowskim też bywa sesja albo ferie, a tam się nic nie tnie...