E to jest spoko nawet Wynalazek, postep i racjonalizacja!Poc Vocem pisze:Nie ma. Wsiadają i dojeżdżają na Wynalazek, co oznacza często przesiadkę do brygady wcześniejszej i dalszą jazdę.
Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
ŁK
Był ktoś jeszcze na tym spotkaniu na rogu Postępu i Domaniewskiej? Jak dla mnie jakichś przełomowych planów nie nakreślili, chociaż właściwie dowiedziałem się dopiero o planowanym P+R na Jeziorkach. Pomysł parkingu na miejscu pod NS przy węźle Marynarska rzucony przez kogoś z Wyględowa nie brzmi jakoś niewiarygodnie, jestem ciekaw co sądzi reszta. Jak dla mnie interesująco się zapowiada działalność Lepszego Służewca, który ma skupić wszystkie te organizacje i chętnych do zmian administratorów biurowców, żeby ratusz miał jedno konkretne ciało do rozmów.
[Jej, pierwszy post na Wawkomie]
[Jej, pierwszy post na Wawkomie]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Owszem, byłem
Przełomu w ogóle trudno było się spodziewać...
Przełomu w ogóle trudno było się spodziewać...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ktoś byłMatiOmlet pisze:Był ktoś jeszcze na tym spotkaniu na rogu Postępu i Domaniewskiej?
Szkoda, że nikt nie pociągnął za język i nie zapytał jakiej wielkości ma być ten parking. Jest planowany na 150 aut. Srsly, to nie jest żadna oferta dla Służewca.MatiOmlet pisze:chociaż właściwie dowiedziałem się dopiero o planowanym P+R na Jeziorkach.
Zaintrygowało mnie to ciało - mają już roll-up, a nie posiadają ani strony ww, ani nawet czegokolwiek na fejsie. Dziwne.MatiOmlet pisze:Jak dla mnie interesująco się zapowiada działalność Lepszego Służewca, który ma skupić wszystkie te organizacje i chętnych do zmian administratorów biurowców, żeby ratusz miał jedno konkretne ciało do rozmów.
Przełomu nie było i nie będzie. Spotkanie pokazało, że miasto praktycznie nie ma żadnego pomysłu na Służewiec oprócz rozbudowy dróg. Rozmowy o tym toczą się już od tak dawna (ankieta i jakikolwiek audyt przestrzeni powinny być zrobione już dawno, dawno temu), że trudno nie zgodzić się ze słowami Pani z Głosu Mordoru, która stwierdziła, iż pies leży pogrzebany w braku mieszkańców - wyborców.
Koło Ronda Żabczyńskiego chyba się jakieś osiedle mieszkaniowe rozwija?
Zbudować im metro i tyle. Potok zapewne uzasadnia takie działanie, choć nie wiem czy jednak brak ruchu poza szczytem nie zabiłby tego pomysłu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
No właśnie zabiłby.
Jakoś wątpię czy metro na Bielanach miało przed otwarciem TMP wyższe dobowe obroty pasażerów niż obecnie ma sam tramwaj na Służewcu. To, że coś nie wyglądałoby ładnie przez 60-70% doby, nie znaczy, że nie ma sensu
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Może np. szczytowe metro. M41.
Myślałem już o jakichś darmobusach w kółko Metro Służew - ... - Konstruktorska - Suwak - Postępu i zakazie wjazdu samochodów do Mordoru, ale to by musiał powstać też duży parking. Tylko gdzie? Poza tym kurierzy itp...
ŁK
Coś jak 218?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Tam jest w ogóle strefa płatnego parkowania? Pewnie nie, a przydałaby się do zniechęcania ludzi do dojazdu samochodem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Nie ma.
W ogóle w dzielnicy Mokotów mały obszar jest objęty strefą płatnego parkowania
http://warszawa.cz/forum/attachment.php?aid=54
W ogóle w dzielnicy Mokotów mały obszar jest objęty strefą płatnego parkowania
http://warszawa.cz/forum/attachment.php?aid=54
Pozdrawiam
I to, zaryzykuję stwierdzenie, że w najmniej istotnej części. Jeśli coś strefą płatnego parkowania objąć, to okolice szpitala MSWiA oraz właśnie Służewiec biurowy.