Problemy komunikacyjne Służewca

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 21 sty 2016, 22:24

Poc Vocem pisze:Nie ma. Wsiadają i dojeżdżają na Wynalazek, co oznacza często przesiadkę do brygady wcześniejszej i dalszą jazdę.
E to jest spoko nawet :) Wynalazek, postep i racjonalizacja!
ŁK

MatiOmlet

Post autor: MatiOmlet » 21 sty 2016, 23:25

Był ktoś jeszcze na tym spotkaniu na rogu Postępu i Domaniewskiej? Jak dla mnie jakichś przełomowych planów nie nakreślili, chociaż właściwie dowiedziałem się dopiero o planowanym P+R na Jeziorkach. Pomysł parkingu na miejscu pod NS przy węźle Marynarska rzucony przez kogoś z Wyględowa nie brzmi jakoś niewiarygodnie, jestem ciekaw co sądzi reszta. Jak dla mnie interesująco się zapowiada działalność Lepszego Służewca, który ma skupić wszystkie te organizacje i chętnych do zmian administratorów biurowców, żeby ratusz miał jedno konkretne ciało do rozmów.
[Jej, pierwszy post na Wawkomie]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 sty 2016, 0:43

Owszem, byłem ;)

Przełomu w ogóle trudno było się spodziewać...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 22 sty 2016, 8:30

MatiOmlet pisze:Był ktoś jeszcze na tym spotkaniu na rogu Postępu i Domaniewskiej?
Ktoś był ;-)
MatiOmlet pisze:chociaż właściwie dowiedziałem się dopiero o planowanym P+R na Jeziorkach.
Szkoda, że nikt nie pociągnął za język i nie zapytał jakiej wielkości ma być ten parking. Jest planowany na 150 aut. Srsly, to nie jest żadna oferta dla Służewca.
MatiOmlet pisze:Jak dla mnie interesująco się zapowiada działalność Lepszego Służewca, który ma skupić wszystkie te organizacje i chętnych do zmian administratorów biurowców, żeby ratusz miał jedno konkretne ciało do rozmów.
Zaintrygowało mnie to ciało - mają już roll-up, a nie posiadają ani strony ww, ani nawet czegokolwiek na fejsie. Dziwne.

Przełomu nie było i nie będzie. Spotkanie pokazało, że miasto praktycznie nie ma żadnego pomysłu na Służewiec oprócz rozbudowy dróg. Rozmowy o tym toczą się już od tak dawna (ankieta i jakikolwiek audyt przestrzeni powinny być zrobione już dawno, dawno temu), że trudno nie zgodzić się ze słowami Pani z Głosu Mordoru, która stwierdziła, iż pies leży pogrzebany w braku mieszkańców - wyborców.

reserved

Post autor: reserved » 22 sty 2016, 8:43

Koło Ronda Żabczyńskiego chyba się jakieś osiedle mieszkaniowe rozwija?

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 22 sty 2016, 12:46

Zbudować im metro i tyle. Potok zapewne uzasadnia takie działanie, choć nie wiem czy jednak brak ruchu poza szczytem nie zabiłby tego pomysłu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 22 sty 2016, 13:25

No właśnie zabiłby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 22 sty 2016, 14:50

Jakoś wątpię czy metro na Bielanach miało przed otwarciem TMP wyższe dobowe obroty pasażerów niż obecnie ma sam tramwaj na Służewcu. To, że coś nie wyglądałoby ładnie przez 60-70% doby, nie znaczy, że nie ma sensu :D
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

reserved

Post autor: reserved » 22 sty 2016, 15:17

Może np. szczytowe metro. :> M41. :D

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 22 sty 2016, 19:47

Myślałem już o jakichś darmobusach w kółko Metro Służew - ... - Konstruktorska - Suwak - Postępu i zakazie wjazdu samochodów do Mordoru, ale to by musiał powstać też duży parking. Tylko gdzie? Poza tym kurierzy itp...
ŁK

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 22 sty 2016, 19:50

Coś jak 218?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 22 sty 2016, 19:52

Coś jak, ale darmowe i praktycznie nieskończonej długości ;]
ŁK

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 22 sty 2016, 20:03

Tam jest w ogóle strefa płatnego parkowania? Pewnie nie, a przydałaby się do zniechęcania ludzi do dojazdu samochodem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

rudy

Post autor: rudy » 22 sty 2016, 20:30

Nie ma.
W ogóle w dzielnicy Mokotów mały obszar jest objęty strefą płatnego parkowania
http://warszawa.cz/forum/attachment.php?aid=54
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 22 sty 2016, 20:40

I to, zaryzykuję stwierdzenie, że w najmniej istotnej części. Jeśli coś strefą płatnego parkowania objąć, to okolice szpitala MSWiA oraz właśnie Służewiec biurowy.

ODPOWIEDZ