Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
geograf_OSU
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jest szansa, że będzie. Ale to tylko szansa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Solaris U10
W rozkładzie 215 jest chyba jakiś błąd (a może to zamierzone?): http://www.ztm.waw.pl/baza/20091201/215/222003.HTM. Czy jest sens oznaczania wszystkich kursów literką m?
-
Krzysiek_S
Na przystanku Brata Alberta jest zaznaczone , że linia jedzie na Mokry Ług, więc te kursy są bez m. Na tym przystanku zatrzymują się też kursy do Marysina stąd zapewne m w całym rozkładzie.Wolfchen pisze:Wydaje mi się, że to zamierzone... Może zezwolenie jest na docelową trasę, a tymczasowo po prostu jest linia zakracowana na Marysinie?
- Colony
- Kontakt:
Tak sobie dziś obserwowałem nieco 215 i 415 i muszę przyznać, że podziwiam mieszkańców Rembertowa. Nikt nie wyraził zdziwienia nową linią, chociaż także nie widziałem żeby ktokolwiek skorzystał z nowych przystanków. Nowa 2xx jeździ od ronda Fieldorfa zasadniczo pusta, ale tak czy siak jej pojawienie mogłoby wreszcie zacząć grzebać 415. Jeśli ja w samym szczycie jadę od Politechniki do krańca linią, która ma 100% wymiany pasażerskiej zanim dojedzie do Rembertowa i mam w tym wozie własnej poczwórne siedzenie cały czas to coś tu nie gra. Jeśli nie da się tego tworu zabić od razu to niech chociaż jeździ tylko z rana i to w jedną stronę, a po każdy półkursie dodatki niech lecą choćby na to potrzebujące 175.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
415 jest marną rekompensatą za 408. Nijak nie ma związku z 215. Marną z 2 powodów:
1. Raptem po kilka kursów w szczycie z częstotliwością co 30'.
2. Przekierowanie z luźniejszej teraz Ostrobramskiej na rzecz dłuższego przejazdu przez Grochowską.
Pojawienie się 215 nie powinno mieć żadnego związku z 415.
Jeśli zaś chodzi o popołudnia to stań sobie np. na przystanku Płowiecka (przy Marsa) i poczekaj sobie na coś do Rembertowa. Zabierzesz 415 to pozostanie 515 też z czestotliwością co 30' (w szczycie
) Zapomnij o 183 czy 514 bo te stoją w korku po drugiej stronie torów z powodu szlabanów przy PKP Rembertów. Naprawdę różowo nie jest, a SKM nie wszystkim pasuje.
Na koniec z uporem maniaka stwierdzam, że zlikwidowanie 408 po uruchomieniu buspasa i przy mniejszych korkacha na Marsa, Ostrobramskiej było błędem. W zamian w Rembertowie namieszano w3 liniach (215, 415, 196).
1. Raptem po kilka kursów w szczycie z częstotliwością co 30'.
2. Przekierowanie z luźniejszej teraz Ostrobramskiej na rzecz dłuższego przejazdu przez Grochowską.
Pojawienie się 215 nie powinno mieć żadnego związku z 415.
Jeśli zaś chodzi o popołudnia to stań sobie np. na przystanku Płowiecka (przy Marsa) i poczekaj sobie na coś do Rembertowa. Zabierzesz 415 to pozostanie 515 też z czestotliwością co 30' (w szczycie
Na koniec z uporem maniaka stwierdzam, że zlikwidowanie 408 po uruchomieniu buspasa i przy mniejszych korkacha na Marsa, Ostrobramskiej było błędem. W zamian w Rembertowie namieszano w3 liniach (215, 415, 196).
SKMki są dobre, lecz dla miescowości podwarszawskichPePe pisze:... dziś o 7:03 na przystanku Zawodowa podjechało w 95% zapełnione SU15 a za nim oczywiście 153 też nie puste...
pod Ratuszem w 415 praktycznie niedużo się zmieniło a doszło sporo osób z tego przystanku...
także teoria że Rembertów jeździ SKM chyba jest jednak błędna...
marekb
- Bastian
- Sułtan Maroka
Spytaj swoich radnych.PePe pisze:także teoria że Rembertów jeździ SKM chyba jest jednak błędna...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
jeden radny z mojej ulicy jeździ do pracy autem... także co tu pytać...???Bastian pisze:Spytaj swoich radnych.
także niosę ten kaganek oświaty tu na forum chociaż i tak sam korzystam z SKM i KM ale lubię mieć świadomość że jakbym zmienił pracę na inne okolice niż centrum to mam szanse na dostanie się tam autobusem a nie powiększyć grono korkowiczów na Marsa/Płowiecka