By żyło się lepiej. Z taką postawą, to nigdy nie zbudujemy zdrowego społeczeństwa.R-9 Chełmska pisze: Mi nikt na siłę pracy nie ułatwia, wręcz przeciwnie, tak więc nie wiem, dlaczego akurat komuś innemu miałoby być łatwiej.
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pasażer od lat kupuje bilet tylko np. nie wpisał numeru dowodu i odrazu kara za brak ważnego biletu... Z taką postawą również nie wróżę sukcesu w budowaniu zdrowego społeczeństwapawcio pisze:By żyło się lepiej. Z taką postawą, to nigdy nie zbudujemy zdrowego społeczeństwa.R-9 Chełmska pisze: Mi nikt na siłę pracy nie ułatwia, wręcz przeciwnie, tak więc nie wiem, dlaczego akurat komuś innemu miałoby być łatwiej.
Taki pasażer doskonale wie, że bilet trzeba podpisać.dzidek pisze:Pasażer od lat kupuje bilet tylko np. nie wpisał numeru dowodu i odrazu kara za brak ważnego biletu...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Skoro przez lata mu nikt nawet nie wspomniał podczas kontroli, że ma nieważny chociaż naładowany bilet to teraz powinna być akcja informowania a nie karania ...MisiekK pisze:Taki pasażer doskonale wie, że bilet trzeba podpisać.dzidek pisze:Pasażer od lat kupuje bilet tylko np. nie wpisał numeru dowodu i odrazu kara za brak ważnego biletu...
- R-9 Chełmska
Jakoś nie każdy... A nawet jak podpisze, to od razu zaczyna się narzekanie na to, że się literka rozmazuje...MisiekK pisze:Taki pasażer doskonale wie, że bilet trzeba podpisać.dzidek pisze:Pasażer od lat kupuje bilet tylko np. nie wpisał numeru dowodu i odrazu kara za brak ważnego biletu...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Taryfa przewozowa jest napisana w języku polskim i określa czym jest bilet imienny. Poza tym podpisywanie biletów imiennych jest w Warszawie od kilkudziesięciu lat. Nieznajomość prawa NIE ZWALNIA od odpowiedzialności.dzidek pisze:Skoro przez lata mu nikt nawet nie wspomniał podczas kontroli, że ma nieważny chociaż naładowany bilet to teraz powinna być akcja informowania a nie karania ...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
I właśnie dlatego pasażer nie musi okazywać dowodu kontrolerowi Jak Kuba Bogu , tak Bóg KubieMisiekK pisze:Taryfa przewozowa jest napisana w języku polskim i określa czym jest bilet imienny. Poza tym podpisywanie biletów imiennych jest w Warszawie od kilkudziesięciu lat. Nieznajomość prawa NIE ZWALNIA od odpowiedzialności.dzidek pisze:Skoro przez lata mu nikt nawet nie wspomniał podczas kontroli, że ma nieważny chociaż naładowany bilet to teraz powinna być akcja informowania a nie karania ...
-
- R-9 Chełmska
- MeWa
- Cukiereczek
cwaniakiem jest osoba, która kombinujeR-9 Chełmska pisze:A po co ja mam ułatwiać takiemu cwaniakowi pracę pokazując swój dowód?
[ Dodano: Pią 03 Paź, 2008 12:43 ]
a to nikogo nie obchodzi.R-9 Chełmska pisze:Mi nikt na siłę pracy nie ułatwia, wręcz przeciwnie
Zresztą podstawa prawdziwego miłośnika! Jacy ci kanarzy są źli...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- R-9 Chełmska
Kanar kombinuje, bo próbuje od pasażerów wyciągnąć coś, czego oni nie mają obowiązku pokazywać. A pasażer tylko wykorzystuje przysługujące mu prawo...MeWa pisze:cwaniakiem jest osoba, która kombinuje
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
A czy musi być bardziej sensowny argument? Po prostu można nie mieć ochoty do okazywania czegokolwiek komukolwiek i prawo własności wystarczy za uzasadnienie.geograf pisze:Czy to oby nie jest sprzeciw na zasadzie "nie bo nie"? (I tutaj na serio pytam o motywację tego sprzeciwu - mam kilku znajomych, których również oburza myśl o pokazaniu/podaniu kontrolerowi dowodu, ale żadnego sensownego argumentu poza "on nie ma prawa, on nie jest uprawniony do żądania okazania mojego dowodu" nie potrafią powiedzieć)
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى