Komunikacja w trakcie budowy M2 (część wschodnia)
Moderator: Wiliam
Przecież cały żal jest o to, że na danym przystanku 517 nie będzie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A 160 będzie? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Oj tam, oj tam.
Przy okazji zmian w związku z rozbudową M2 na Targówek, dodano późnowieczorne kursy z Dw. Wileńskiego na Targówek. Dotychczas najpóźniej jechało 160 o 23:06, teraz będzie jeszcze 262 na Pratulińską o 23:18 i 23:48 i uwaga 517 na Witebską również o 23:18 i 23:48. Ja wiem, że obydwie linie jadą w ciut inne miejsce, ale część osiedla może z tych linii korzystać naprzemiennie, więc czemu muszą odjeżdżać w dokładnie tej samej minucie? 
A na Dw. Wileńskim chwilę wcześniej, bo o 23:42 podjeżdża N02, które jeszcze ma podjazd pod Zajezdnię Stalowa, więc różnicę później jeszcze maleje. 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
W drugą stronę też ostatni kurs jedzie niemalże w tandemie (jak na tę porę to z dupy).fik pisze:To ostatnie 517 jest bardzo fajne, jedzie z Niedźwiadka cały czas parę minut za N35. Bogate to miasto.
Rychło w czas. Od ostatniego drastyczniejszego pocięcia rozkładu i likwidacji tych kursów ubolewałem, że muszę naokoło wracać do domu z pawsów. A odkąd mam swoją knajpę to do pawsów wieczorami nie zaglądam. Bez sensu.ashir pisze:i uwaga 517 na Witebską również o 23:18 i 23:48.
Na Witebskiej narzekają na brak przejść przy przystankach, oraz na brak bezpośredniego połączenia na Trocką.
Na Targówku na brak 160 (choć raczej widział bym tu 517) i bezpośredniego połączenia z Bródnem.
Skoro 156 to linia socjalna, to może zahaczałaby o pętlę na Targówku?
Na Targówku na brak 160 (choć raczej widział bym tu 517) i bezpośredniego połączenia z Bródnem.
Skoro 156 to linia socjalna, to może zahaczałaby o pętlę na Targówku?
Od soboty 212 i N02 będzie, podobnie jak 156, podjeżdżać do przystanku Witebska. 
Oczywiście 212 już lekko podcięte w szczytach, bo łatwo się nasunął pretekst (pt. wydłużony czas przejazdu). Oczywiście w weekendy nadal przez cały dzień co 30 minut, choć zapotrzebowanie jest znacznie większe ramowo bym powiedział 8-14.sprinter pisze:Od soboty 212 i N02 będzie, podobnie jak 156, podjeżdżać do przystanku Witebska.
Odkopałem wątek, bo robi się poważnie.
Jak myślicie, co zafunduje ZTM z przewidywanym zamykaniem ulic? Na rozwiązania z czasów budowy metra sprzed wielu lat nie liczę (przeniesienia torów na zachód od skrzyżowania Kondratowicza/Rembielińska) tylko pewnie jakąś wypatroszoną jedynkę co 5 minut do połowy pekinu na Bródnie. Jak zamkną Kondratowicza od Łabiszyńskiej do Rembielińskiej to nie mam pojęcia, jak mogłyby pojechać 104 i 204 - wszystko zrzucić na Wyszogrodzką? Bez ubuspasowienia to wszystko utknie w korku. Już nie mówiąc o 112, 145 czy 240.
Jest jeszcze skrzyżowanie Wincentego z Kondratowicza - chociaż tutaj to nie wiem, czemu urzędnicy się plują - można po prostu odtworzyć starą jezdnię z drugiej strony UD i przerzucać ruch w zależności od potrzeb.
Jak myślicie, co zafunduje ZTM z przewidywanym zamykaniem ulic? Na rozwiązania z czasów budowy metra sprzed wielu lat nie liczę (przeniesienia torów na zachód od skrzyżowania Kondratowicza/Rembielińska) tylko pewnie jakąś wypatroszoną jedynkę co 5 minut do połowy pekinu na Bródnie. Jak zamkną Kondratowicza od Łabiszyńskiej do Rembielińskiej to nie mam pojęcia, jak mogłyby pojechać 104 i 204 - wszystko zrzucić na Wyszogrodzką? Bez ubuspasowienia to wszystko utknie w korku. Już nie mówiąc o 112, 145 czy 240.
Jest jeszcze skrzyżowanie Wincentego z Kondratowicza - chociaż tutaj to nie wiem, czemu urzędnicy się plują - można po prostu odtworzyć starą jezdnię z drugiej strony UD i przerzucać ruch w zależności od potrzeb.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Jednym z warunków - o którym już pisano w mediach - jest przecież utrzymanie ruchu tramwajowego przez Kondratowicza...
Bez czasowych zamknięć na pewno się nie obędzie, już nie wspominając jak bardzo przesadzona jest wielkość dziury w ziemi dla planowanej stacji i ciągłość ruchu wydaje się mało możliwa
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Dziura jest duża bo obok peronów będą tory dostawcze plus głowica rozjazdowa. Utrzymanie ruchu tramwajów nie powinno być problemem skoro się udało z Al. Solidarności przy Dw. Wileńskim. Nie tylko trochę weekendów z przekładaniem torów po drodze będzie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem