Po co?Adrianuos pisze:Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzić na nowo 408 do pętli Rembertów-AON
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
1) Zabierasz Wygodzie linię na TS i dajesz drugą na Grochowską.R-11 Kleszczowa pisze:143 NATOLIN - ... - Marsa - Żołnierska - Strażacka - ... - REMBERTÓW AON
- wyprostowanie trasy, co z powoduje jej uatrakcyjnienie.
198 WIATRACZNA - Grochowska - Płowiecka - Marsa - Chełmżyńska - Strażacka - Chruściela - Republikańska - Cyrulików - SZATKOWNIKÓW
- likwidacja linii 327, zastąpienie 143 na Wygodzie. Częstotliwośc 25/35/30/30. Dodatkowy przystanek przy skrzyżowaniu Republikańska/ Ziemskiego
327 Likwidacja linii
2) Psujesz komunikację Rembertów - Grochowska poprzez zostawienie jednej linii, czerwonej, przez Żołnierską i drugiej, czarnej, przez Chełmżyńską.
A co byście powiedzieli na takie rozwiązanie:
153 Wiatrak - Grochowska - Marsa - Żołnierska - Strażacka - Chruściela - AON - Chruściela - Paderewskiego - Czwartaków - MOKRY ŁUG
196 Wiatrak - Grochowska - Marsa - Żołnierska - Strażacka - Chruściela - AON - Chruściela - Cyrulików - SZATKOWNIKÓW
Obie linie skoordynowane na odcinku Wiatrak - AON. Jednocześnie 515 przez Ostrobramską (405 do piachu, z zastępstwem na Starodęby w postaci jakiegoś 520, czy cóś) i 327 do piachu. 143 - bez zmian. Bredzę
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czy Wygoda potrzebuje bezpośredniej linii na TSdennis pisze: 1) Zabierasz Wygodzie linię na TS i dajesz drugą na Grochowską.
dennis pisze:2) Psujesz komunikację Rembertów - Grochowska poprzez zostawienie jednej linii, czerwonej, przez Żołnierską i drugiej, czarnej, przez Chełmżyńską.
Ale czarnej z lepszą częstotliwością niż 327. I na dodatek całotygodniowej, a nie kursującej tylko w DP. Czy to jest psucie
Z AONu ludzie mieliby bliżej iśc na Mokty Ług niż jechać na około. Nie podoba mi się ten pomysł.dennis pisze: 153 Wiatrak - Grochowska - Marsa - Żołnierska - Strażacka - Chruściela - AON - Chruściela - Paderewskiego - Czwartaków - MOKRY ŁUG
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ileż tego na Wiatraku...dennis pisze:A co byście powiedzieli na takie rozwiązanie:
153 Wiatrak - Grochowska - Marsa - Żołnierska - Strażacka - Chruściela - AON - Chruściela - Paderewskiego - Czwartaków - MOKRY ŁUG
196 Wiatrak - Grochowska - Marsa - Żołnierska - Strażacka - Chruściela - AON - Chruściela - Cyrulików - SZATKOWNIKÓW
Obie linie skoordynowane na odcinku Wiatrak - AON. Jednocześnie 515 przez Ostrobramską (405 do piachu, z zastępstwem na Starodęby w postaci jakiegoś 520, czy cóś) i 327 do piachu. 143 - bez zmian. Bredzę
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Iii, bez przesady. Ubywa 515, a na pętli przybywa jedna linia z dwoma numerami. I to zamiast 327.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tego nie wiem. Ale z pewnością Wygodzianie woleliby jedną linię na Grochów i jedną na TS, miast dwóch na GrochówR-11 Kleszczowa pisze:Czy Wygoda potrzebuje bezpośredniej linii na TS
IMHO tak, jest to psucie. Bo nie sądzę, żeby ktoś jadący z Rembertowa na Grochów wybierał w takiej sytuacji Twoje 198. Zatem praktycznie z dwóch linii obsługujących tę relację zostaje jedna i to jadąca jednocześnie do centrum (notabene inną trasą, niż 408).Ale czarnej z lepszą częstotliwością niż 327. I na dodatek całotygodniowej, a nie kursującej tylko w DP. Czy to jest psucie
I generalnie mamy dwie pary linii, jadące w tych samych relacjach, ale innymi trasami (tyle, że 408 jest jedynie szczytowe, więc nie ma obaw, iż poza szczytem 515 będzie puste w relacji Rembertów - Centrum). Moim zdaniem nie jest to dobry układ komunikacyjny.
Tak jak i obecnie: nie ma przecież żadnej linii w tej relacji. To jednak nie był główny cel mojej propozycji. Pomyślałem po prostu, że jedno 196 nie obsłużyłoby potoków Wiatrak - AON. Więc musiałoby zostać wsparte przez 153. A skoro Szatkownicy mogą jechać do/z Wiatraka przez AON, to i Sztandary również. To są raptem jakieś 3 dodatkowe minuty.Z AONu ludzie mieliby bliżej iśc na Mokty Ług niż jechać na około. Nie podoba mi się ten pomysł.
Wyjeżdżanie lokalnej 153 z Rembertowa to zły pomysł. Teraz dzięki niedługo otwartemu przejazdowi przez "osiedle" linia ta zapewne zmieni trasę i zyska jeszcze na znaczeniu, które i tak jest duże, choć bardziej na odcinku Mokry Ług - Ratusz niż Ratusz - Szatkowników. Puszczanie dwóch skoordynowanych linii na Grochów ze Starego Rembertowa to bezsens, tymbardziej że 515 po przesunięciu 408 na Mokry Ług musi być bardzo często bo obsługuje i Grochów i Centrum. 327 po wydłużeniu 515 na Szatkowników stanie się już totalnym dublem 515 i przy okazji muchowozem, więc trasa tej linii jest na pewno do zmiany.
No i właśnie o to chodzi. Według mojego pomysłu 515 nie będzie już obsługiwać Grochowa, więc i częstotliwości nie będzie musiało mieć aż tak dużej. Szczególnie w świetle wspomnianego przez Ciebie planowanego wydłużenia 515 na Szatkowników jest to korzystne, gdyż tamte okolice aż takich częstotliwości nie potrzebują. Jednocześnie załatwiam sprawę 327, więc... Nie bardzo rozumiem o co Ci chodziNazgul pisze:Puszczanie dwóch skoordynowanych linii na Grochów ze Starego Rembertowa to bezsens, tymbardziej że 515 po przesunięciu 408 na Mokry Ług musi być bardzo często bo obsługuje i Grochów i Centrum. 327
-
- Bastian
- Sułtan Maroka
731 chyba?Robert 514 pisze:ja tylko dodam, ze Sulejówek chce miec linią 700 wzdłuz torów tak więc mozna sie spodziewać, że linia 327 zostanie przemianowana na linię 730 bez podjazdu do AONuAdrianuos pisze:Linia 327 jest w ogóle nie wykorzystywana.Do skasowania.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
Znając Sulejówek oni chcą taką linię,ale za darmo...Robert 514 pisze:ja tylko dodam, ze Sulejówek chce miec linią 700 wzdłuz torów tak więc mozna sie spodziewać, że linia 327 zostanie przemianowana na linię 730 bez podjazdu do AONuAdrianuos pisze:Linia 327 jest w ogóle nie wykorzystywana.Do skasowania.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
no podobno znalazł i rozmawiają z ZTM od niedawnaR-9 Chełmska pisze:Znając Sulejówek oni chcą taką linię,ale za darmo...Robert 514 pisze:ja tylko dodam, ze Sulejówek chce miec linią 700 wzdłuz torów tak więc mozna sie spodziewać, że linia 327 zostanie przemianowana na linię 730 bez podjazdu do AONu
pozatym podobno 730
a dlaczego 731??
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bo 730 ma kursować wkrótce z Górczewskiej.Robert 514 pisze:
a dlaczego 731??
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"