Częstotliwość jest w porządku, problemem jest jej realizacja. -40 i masa PTRów jest co sobotę, każdy autobus jeździ w innym czasie. 12 minut postoju na Sadybie na pewno w tym pomaga.
Zmiany od marca 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak, bo trzydziestoletni program, którego autor już niestety nie żyje, nie udźwignie rozdzielenia stref czasowych w soboty i niedziele...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ooo, a kiedy zmarł? Nie ma już w ZTM specjalisty od pascalaGlonojad pisze:No tak, bo trzydziestoletni program, którego autor już niestety nie żyje, nie udźwignie rozdzielenia stref czasowych w soboty i niedziele...

Btw to rozdzielenie jest na już. To oczywiście wina tego, że niedziele sa niehandlowe i ruch z całego weekendu przeniósł się na soboty. Może rząd zmieni ten zakaz, to się trochę wyrówna. W każdym razie 218 jeździ w soboty na -5, a w niedziele na +3.
ŁK
Udźwignie. W Tramwajach dźwiga.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Już z rok albo i półtora minęło, jak się przeprowadził na Bródno.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
134/3 i 05 na 18m od poniedziałku zgodnie z zapowiedziami.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Przy czym to ostanie tylko w soboty.
Tym bardziej, że gros pasażerów zamiast pisać oficjalne pisma do ZTM, to poszuka sobie alternatywnych połączeń. Albo w ogóle zamówi taxi przez aplikację i wypadnie w ten sposób z sieci ZTM. A utraconych pasażerów zbiorkomu jest trudno potem odzyskać i nie pomoże tutaj propaganda sukcesu, że mamy najbardziej wyjebaną w kosmos komunikację miejską od czasów króla Popiela.Autobus Czerwon pisze: ↑15 mar 2024, 8:41Czy naprawdę przy pojazdach tak naszpikowanych elektroniką to pasażer musi napisać skargę żeby organizator łaskawie raczył zareagować?
Przypomniałeś mi: podobny przypadek zaobserwowałem dwa lata temu w innej linii międzydzielnicowej, a mianowicie 509, którą to miałem wówczas okazję dosyć często korzystać: w soboty, przynajmniej na odcinku Wileniak - FSO ciężko się było wbić do pojazdów. Wspominam o tym, bo 509 jest linią z kategorii tych, które zostały z powodu pandemii pocięte w DŚ z 10'Autobus_Czerowon pisze:Jak jeszcze jeździłem w miarę regularnie jako pasażer 189 w weekendy na odcinku RUE-Łopuszańska, to za każdym razem praktycznie była to jazda na glonojada, a to że ktoś został na przystanku na Hynka albo Sasanki też było na porządku dziennym. Wzmocnienie w sobotę 189 do 7,5 lub uruchomienie 401 jest tam potrzebne na wczoraj. Swoją drogą to 401 w weekendy mogłoby mieć kursy skrócone do RUE i przebierać się tam w 402, uważam że brak tych połączeń obwodowych w weekendy jest bardziej dotkliwy niż brak często wzmiankowanego na forum 319. Jednocześnie pozwoliłoby to oszczędzić trochę wozów i kilometrów na końcówkę 401 na Służewie/Ursynowie oraz 402 na Wynalazku. W ogóle rejon Mordoru jest mocno niedoinwestowany w weekendy. Choćby Cybernetyki czy Kłobucka...

Nie dotyczy gównolinii socjalnych, wtedy cudownie znajdują się brygady, prowadzący pojazdy i finanse.
Generalnie z tymi oszczędzaniem to też jest ciekawie, bo przykład Ochoty i perfidnie skróconego pół 1 pokazuje, że potem ciężko jest wycofać takie 25, no bo przecież i tak potem potnom.
Chytry traci dwa razy.
509 w soboty ma niezłą frekwencję, co 10 minut nie zaszkodziłoby. Zwłaszcza, że doznaje opóźnień nawet 10 minut.
W niedzielę to zależy od pogody.
W niedzielę to zależy od pogody.
Problem opóźnień w weekendy dotyczy dużej liczby linii. Np. notorycznie jest na 122, 189 i 523. W niedzielę jak jest Olimpijka to dotyczy też 186.
Ta kiełbasa przedwyborcza w postaci dodatkowego kursu skróconego 176 oczywiście odbiła się na rozkładzie 104.
Nie wiem czy całki też mają zmiany rozkładów, ale brygada 04/104 po zrobieniu 3 półkursów o godz 7.26 jedzie jako PT z M. Bródno na Brzeziny i stamtąd startuje 7.53.
Nie wiem czy pasazerowie tracą jakieś kursy względem starych wytycznych
Z kolei dodatek 03 w zm. A zamienil się w 793/176/104 i awansował na 12m. W zm. B bez zmian 03/104 na Otokara.
Nie stracili nic, jest tyle samo kursów na 104 co było.Jurand pisze: ↑19 mar 2024, 6:11Ta kiełbasa przedwyborcza w postaci dodatkowego kursu skróconego 176 oczywiście odbiła się na rozkładzie 104.
Nie wiem czy całki też mają zmiany rozkładów, ale brygada 04/104 po zrobieniu 3 półkursów o godz 7.26 jedzie jako PT z M. Bródno na Brzeziny i stamtąd startuje 7.53.
Nie wiem czy pasazerowie tracą jakieś kursy względem starych wytycznych
Z kolei dodatek 03 w zm. A zamienil się w 793/176/104 i awansował na 12m. W zm. B bez zmian 03/104 na Otokara.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Niedasizm pokonany. Od soboty autobusy linii 156, 184, 203, 210 i 250 przy węźle METRO MŁOCINY będą wykonywać lewoskręt do przystanku METRO MLOCINY 04 i dalej na pętlę autobusową.
Tylko te biedne 103 będzie musiało męczyć się z tym nieszczęsnym lewoskrętem i dalej stać w krzakachAdamKlocusky pisze: ↑20 mar 2024, 13:24Niedasizm pokonany. Od soboty autobusy linii 156, 184, 203, 210 i 250 przy węźle METRO MŁOCINY będą wykonywać lewoskręt do przystanku METRO MLOCINY 04 i dalej na pętlę autobusową.

-
I Z12.Jurand pisze: ↑20 mar 2024, 14:16Tylko te biedne 103 będzie musiało męczyć się z tym nieszczęsnym lewoskrętem i dalej stać w krzakachAdamKlocusky pisze: ↑20 mar 2024, 13:24Niedasizm pokonany. Od soboty autobusy linii 156, 184, 203, 210 i 250 przy węźle METRO MŁOCINY będą wykonywać lewoskręt do przystanku METRO MLOCINY 04 i dalej na pętlę autobusową.![]()
Przecież Z12 już jeździ przez 04...