Tunel pod DolinÄ SĹuĹźewieckÄ
Moderator: Wiliam
-
Hodorowska
Mieszkam na Ursynowie i nigdy nie słyszałem o tym, że ma być przeszklona tuba. Nawet w oficjalnych planach tunel jest na całej długości Płaskowickiej.Hodorowska pisze:No chyba nie o końca bo nad KEN ma byc przeszklona tuba - podobno po metrem nie chca wiercić...a co z terenami koło kabat ( kazury) i CH ursynów?
Pewnie o ekranach dźwiękochłonnych nie słyszał...ks. Maj pisze:Trzecia sprawa, która skłania nas do trwania przy propozycji tunelowego rozwiązania, to sprawa zdrowia ludzi. My tego problemu nie podnosimy, ale tu już prawie wszyscy są głusi przez te hałasy. Na tej drodze jest takie natężenie hałasu, że uderza to w zdrowie ludzkie.
Ja mam taką propozycję: jak chcą tunelu, to niech dadzą z tacowego te 420 mln zł różnicy i będą mieli tunel. Ech, cóż za darmozjady, rządzić się chce...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Hodorowska
Ciesz się bo tu nie mieszkasz...ekrany dźwiękoszczelne tak naprawde wiele nie dają już na 2 piętrze w bloku sie nie sprawdzają...
a apropo tej szklanej tuby: http://www.wirtualna.warszawa.pl/w/0610 ... k-ursynowa i jeszcze ilka innych ciekawych w internecie można o tej koncepcji znaleźć
a apropo tej szklanej tuby: http://www.wirtualna.warszawa.pl/w/0610 ... k-ursynowa i jeszcze ilka innych ciekawych w internecie można o tej koncepcji znaleźć
Skoro jest hałas to nie słyszał. ale to nie jego sprawa, tylko ZDMU jest montaż ekranów.Wolfchen pisze:Pewnie o ekranach dźwiękochłonnych nie słyszał...![]()
Co tam, że zabytek, najważniejsze to móc wylądować swoje frustracje.Wolfchen pisze:Ja mam taką propozycję: jak chcą tunelu, to niech dadzą z tacowego te 420 mln zł różnicy i będą mieli tunel. Ech, cóż za darmozjady, rządzić się chce...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Owszem, ZDMu, ale z jego wypowiedzi wychodzi, że jest przeciwko wszelkim estakadom, czy z ekranami, czy bez...Tm pisze:Skoro jest hałas to nie słyszał. ale to nie jego sprawa, tylko ZDMU jest montaż ekranów.
Niestety, ale zastanawiam się czasem, czy samochody stojące w korku (mikrodrgania powietrza, spaliny, etc) nie są groźniejsze dla zabytków...Tm pisze:Co tam, że zabytek, najważniejsze to móc wylądować swoje frustracje.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam nadzieję, że nie skłamię (ew. niech ktoś bardziej obeznany mnie poprawi). POW będzie współfinansowana przez UE więc inwestor musi przedstawić kilka wariantów przebiegu trasy. Takie przepisy. Bardzo często - tak jest też w tym przypadku - warianty podawane są tylko z tego powodu. Podawane są mimo tego iż wiadomo, który nie zostanie wybrany. Podobna sytuacja jest chyba obecnie na S7 pod Nowym Dworem gdzie jeden z wariantów proponuję budowę nowego mostu i poprowadzenie S7 innym śladem niż obecnie ta szosa biegnie.Hodorowska pisze:http://www.wirtualna.warszawa.pl/w/0610 ... k-ursynowa i jeszcze ilka innych ciekawych w internecie można o tej koncepcji znaleźć
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Przez pobliskie wioski to już jest DK50.Hodorowska pisze:nie prosciej przez pobliskie wioski.
ZTCP tuba to był jakiś wymysł wyborczy, albo dziennikarski.Mam nadzieję, że nie skłamię (ew. niech ktoś bardziej obeznany mnie poprawi). POW będzie współfinansowana przez UE więc inwestor musi przedstawić kilka wariantów przebiegu trasy.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
Konfiguracja terenu (wjazd na próg skarpy) mocno by utrudniła taką inwestycję. A dodatkowo podwójne estakady wymusiłyby, by cały ruch nieobwodowy musiałby dalej jeździć po poziomie ziemi.Hodorowska pisze:zastanawia mnie tylko fakt czy jesli tunelu pod całością Doliny nie będzie to czy mozliwe jest by powstały estakady zarówno nad Nowoursynowską jak i Wilanowską zamiast tunelu i estakady?Bo chyba dwie tak blisko siebie estakady to jest sredni pomysł..........a może od razu jedna przez całość? .........
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wolfchen pisze:Pewnie o ekranach dźwiękochłonnych nie słyszał.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zacznijmy od tego, że przezroczyste to i tak nic nie chłoną, tylko odbijają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Hodorowska
-
Hodorowska
A ja znów wracam do tematu przebudowy Doliny Służewieckiej...w niedalekiej przyszłości zamierzam kupic mieszkanie w tej oklicy z widokiem na Dolinę w okolicy Nowourysnowskiej no i musze rozpatrzec najgorszy wariant przebudowy...Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć...z jednej strony wiem, ze albo tunel pod nowoursynowską itd, a z drugiej pod całością..ale jeśi już tunel pod Nowourysnowską to ile jezdni może być na wierzchu...Pomóżceie przy wyborze, bo nie chce pózniej wygladac przez okno - słuchac hałasu i wdychać spalin...
Najgorszy? Proszę bardzo: poprowadzona wierzchem wiecznie zapchana w obie strony trzypasmowa jezdnia z jeżdżacymi po niej dzień i noc TIR-ami.Hodorowska pisze:A ja znów wracam do tematu przebudowy Doliny Służewieckiej...w niedalekiej przyszłości zamierzam kupic mieszkanie w tej oklicy z widokiem na Dolinę w okolicy Nowourysnowskiej no i musze rozpatrzec najgorszy wariant przebudowy....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Hodorowska