Bastian pisze:Z drugiej strony - mogliby trasę od cmentarza trochę "odekranować".
Trasa Toruńska/Armii Krajowej
Moderator: Wiliam
Usłyszałem dziś w Kurierze Warszawskim, że w wakacje ma być "szybki" remont wiaduktów. Czy ktoś wie kiedy i czy obydwu? Pamiętam, iż jakiś czas temu mówiło się dość głośno o tym ale potem sprawa ucichła. Może być "ciekawie" jak będzie to równocześnie z przebudową ronda Starzyńskiego, już teraz na obydwu mostach są ogromne kolejki.
A tak na marginesie - podobno Wiadukt Gdański ma mieć kapitalny remont?
A tak na marginesie - podobno Wiadukt Gdański ma mieć kapitalny remont?
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
o Mamo.... co to znaczy "szybki"? znowu jakas fuszerka? te wiadukty nalezy jak najszybciej wyburzyc i postawic nowe... juz teraz autobusy z Brodna zatrzymujace sie na Zeraniu na wiadukcie musza robic karkolomne zmiany pasow (ze skrajnego prawego na skrajny lewy) bo prawa strona konstrukcji moglaby ich nie przetrzymac...
- MeWa
- Cukiereczek
na trasie przejazdu są właściwie dwa wiadukty - oba obok siebie. Nad stacją główną w Skierniewicach. Remontowany był wiadukt zach. od strony wyremontowanego budynku dworcageograf pisze:Wiesz, w tym przypadku o wiadukcie na Górczewskiej nieco słyszałem, nawet po nim jechałem. A przez Skierniewice owszem, czasami przejeżdżam,ale zupełnie nie wiem o jaki wiadukt Ci chodzi
ale z Łodzią też jesteś związanygeograf pisze: Mi też bliżej na Górczewską...ja w Wawie mieszkam.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Jeśli chodzi o TT to podobno najpierw mają zamknąć jedną nitkę i ją wyremontować od 0 a ruch puścić tymczasowym wiaduktem zbudowanym z elementów mostu Syreny, potem zamknąć drugą nitkę a ruch puścić pierwszą, już wyremontowanągeograf pisze:W kurierze mówiono o remoncie generalnym wiaduktów TT i wiaduktu na Andersa nad torami kolejowymi.
Nie powiedziano ani razu o wybudowaniu nowego, więc chyba będzie po polsku: masa kasy wtrzucona w reanimację trupa:/
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Infobus pisze:Miasto zapłaci za remont walących się wiaduktów Trasy Toruńskiej na Żeraniu - zdecydowała w czwartek Rada Warszawy –czytamy w Gazecie Wyborczej. Wiadukty na Trasie Toruńskiej, która łączy Bródno i wschodnią część Białołęki z mostem Grota-Roweckiego, od dawna są w opłakanym stanie. Władze Warszawy wstrzymywały się z ich remontem, bo liczyły na przekształcenie tej arterii w drogę ekspresową. Wtedy remont byłby finansowany z budżetu państwa. Niestety, Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad robiła wszystko, by opóźnić przejęcie trasy, choć ta jest częścią warszawskiej obwodnicy. A ekspertyzy Instytutu Badawczego Dróg i Mostów są bezlitosne - wiadukt w stronę centrum jest przeżarty korozją i musi być rozebrany. Drugi wymaga natychmiastowego remontu. Problem w tym, że zamknięcie choćby jednego z nich spowodowałoby paraliż komunikacyjny. Udało się jednak znaleźć rozwiązanie. - Przez cały czas remontu czynne będą dwa wiadukty z dwoma pasami jezdni w każdą stronę - zapewnia Marek Mistewicz, dyrektor Zarządu Dróg Miejskich. Do końca października z resztek mostu Syreny, który przez 15 lat pełnił rolę tymczasowej przeprawy przez Wisłę, powstanie wiadukt zastępczy. Kiedy jesienią pojadą nim samochody, natychmiast zacznie się kapitalny remont wiaduktu w stronę Bródna. Dopiero po jego zakończeniu planowana jest rozbiórka wiaduktu prowadzącego do centrum i budowa następnego. Prace potrwają do końca 2008 r. Mają kosztować 31 mln zł. Szczegóły w Gazecie Wyborczej: http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3436021.html .
-
Jožin z bažin
- Kontakt: