System informacji pasażerskiej w metrze
Moderator: JacekM
Piotrek pisze:Mapka też kiepska.
Beda.Solaris U10 pisze:Monitory na Placu Wilsona są całkiem niezłe - duże i widoczne z każdego miejsca.Czekam na takie na wszystkich stacjach.
Juz dzialaja. Co prawda napis TEST troche denerwuje, ale wyswietlane czasy sa poprawne.Solaris U10 pisze:P.S. Kiedy zaczną działać? W dniu otwarcia Marymontu?
- MeWa
- Cukiereczek
Właśnie w tym problem, że nie są poprawne... Rozpiętości względem rzeczywistego czasu przyjazdu/odjazdu są jeszcze zauważalne. Poza tym co jakiś czas wjeżdżający Marymont, choć tak naprawdę nie wjeżdża... Zresztą sugerowanie się czasem odjazdu pociągu do Kabat na stacji początkowej sensu raczej nie ma.
[ Dodano: 2006-12-18, 18:22 ]
teraz ekrany wskazują nieco zmieniony obraz nad torem w kierunku Kabat, gdy na stację wjeżdża pociąg:

[ Dodano: 2006-12-18, 18:22 ]
teraz ekrany wskazują nieco zmieniony obraz nad torem w kierunku Kabat, gdy na stację wjeżdża pociąg:
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
W związku z pojawieniem się nowych schematów, warto byłoby odnotować następujące fakty:
1) zmiana sponsora z BPH na PKO BP
2) przygotowanie dwóch wersji pomarańczowych schematów - węższej dla pociągów alstomowskich i szerszej dla rosyjskich (jak przed uruchomieniem Placu Wilsona).
3) przygotowanie tylko jednej wersji niebieskiego podłużnego schematu linii dla pociągów metra, przez co zawsze schematy z jednej strony wagonu wskazują dobry kierunek. Wraz z uruchomieniem Placu Wilsona przygotowane były dwie wersje schematów, co skutkowało tym, że były one powieszone na zasadzie lustrzanych odbić - to, jak wiadomo, zupełnie nie sprawdziło się ze względu na częste obracanie pociągów na Kabatach i albo wszystkie schematy wskazywały dobry kierunek, albo częściej (może odniosłem tylko takie wrażenie) - zły.
1) zmiana sponsora z BPH na PKO BP
2) przygotowanie dwóch wersji pomarańczowych schematów - węższej dla pociągów alstomowskich i szerszej dla rosyjskich (jak przed uruchomieniem Placu Wilsona).
3) przygotowanie tylko jednej wersji niebieskiego podłużnego schematu linii dla pociągów metra, przez co zawsze schematy z jednej strony wagonu wskazują dobry kierunek. Wraz z uruchomieniem Placu Wilsona przygotowane były dwie wersje schematów, co skutkowało tym, że były one powieszone na zasadzie lustrzanych odbić - to, jak wiadomo, zupełnie nie sprawdziło się ze względu na częste obracanie pociągów na Kabatach i albo wszystkie schematy wskazywały dobry kierunek, albo częściej (może odniosłem tylko takie wrażenie) - zły.
Te ekrany wprowadzają jak na razie więcej zamieszania niż pożytku. W pewnym momencie ekrany pokazywały Marymont oraz Kabaty w prawo. Bez żadnego nizej podanego czasu. Więc nie wiadomo który pierwszy, czy jakiś testowy przyjedzie czy co. No to nie wiem o co chodzi. Niektórzy także się zastanawiali. A jak wracałem to był już czas odmierzany, ale nagle na minucie stanęło i nie ruszyło się dalej. 
Mam nadzieję, że to przez testy jak napisane...
Mam nadzieję, że to przez testy jak napisane...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- MeWa
- Cukiereczek
Marymont jeździ tylko do określonej godziny, więć później nie wyświetla czasu. Natomiast przy wjeździe pociągu na stację w kierunku Kabat na monitorach PRZY TORZE wyświetla się jedna informacja (Kierunek KABATY, Kierunek Marymont), natomiast na pozostałych nadal wyświetlają się dwie (Kierunek Marymont ze wskazaniem na tor nr 2 - domyślnie tutaj ma cały czas wyświetlać się informacja za ile będzie wahdało, i nie wiedzieć po co komu potrzebny Przyjazd z kierunku KABATY).