Nowa Zajezdnia
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Ja tylko dodam, że mnie też dziwią komentarze niektórych userów, którzy chyba nie potrafią zrozumieć, że jest to pismo, za którym nie stoi wielkie wydawnictwo (typu Presspublica lub Agora), dysponujące własnymi drukarniami, dużo większym budżetem, zyskami z reklam itp. Poślizgi przy wydawaniu tego typu pism się zdarzają i wszyscy o tym wiedzą i z reguły nie wynikają one ze złej woli redakcji.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co to za argument? Czy z tego, że ktoś mnie opluł, wynika moje prawo do oplucia kogokolwiek innego? Trudno wierzyć w merytoryczną wartość komentarza z dołączoną taką zgorzkniałą uwagą. Zaczynajmy naprawiać świat od siebie, zamiast wyrównywać jakieś urojone rachunki.Hieronim pisze:Niemniej zauważę, że moją pracę (a też jestem miłośnikiem) ocenia się bez taryfy ulgowej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Widzę, że ktoś przynajmniej rozumie tę dysksuję. Nie jest probem w tych 6 dniach. Nawet gdyby były to 2 tygodnie, to też bym przeczytał ten numer. Nie podobały mi się konkretne wypowiedzi, do których się już odniosłem.Fikander pisze:Sądzę, że nikt nie uważa, że przyczyną opóźnienia była zła wola redakcji;
Czy ja kogoś oplułem? Przynajmniej takiego zamiaru nie miałem. Jeśli ktoś poczuł się urażony moją wypowiedzią, to już wyżej przeprosiłem. A powyższe zdanie nie jest "zgorzkniałą uwagą". Chodziło mi o to, że inaczej ocenia się pracę wykonywaną społecznie, a inaczej wykonywaną zawodowo.Bastian pisze:Czy z tego, że ktoś mnie opluł, wynika moje prawo do oplucia kogokolwiek innego?
xxx
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co w tym dziwnego?Hieronim pisze:Chodziło mi o to, że inaczej ocenia się pracę wykonywaną społecznie, a inaczej wykonywaną zawodowo.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
W przyszłym tygodniu ukaże się nr 3 "Nowej Zajezdni".
A w nim m.in.:
temat numeru w kategorii wydarzenie: Zlot Ogórków / Noc Muzeów (wywiad z koordynatorem, krótki tekst o imprezie, wykaz wozów, apel w sprawie lubelskiego ogórka, mapka).
"W skrócie": około 45 informacji z 28 ośrodków.
Tedom 123 na testach - wady i zalety.
reportaż: komunikacja wrocławska dla osób spoza Wrocławia.
relacja z targów GLOB 2007.
wywiad z członkiem zarządu SKM w Warszawie na temat funkcjonowania spółki.
komunikacja miejska w Pionkach - historia.
lwowskie tramwaje i trolejbusy (forumowy debiut).
metro w Kairze.
dłuższe "aktualności" z 10 ośrodków: o nowych/używanych autobusach, o szlifierce tramwajowej w Warszawie, kłopotach Metra na budowie, zakończenie epoki stodwójek w Szczecinie, kolejny etap budowy KST + opis modelu.
Egzemplarze "NZ" będą do nabycia w "Parowoziku" na stacji metra Świętokrzyska, a także w dniu 19 maja br. na pl. Bankowym (podczas wystawy ogórków), a następnie na pl. Starynkiewicza (w trakcie prezentacji tramwajów).
A w nim m.in.:
Egzemplarze "NZ" będą do nabycia w "Parowoziku" na stacji metra Świętokrzyska, a także w dniu 19 maja br. na pl. Bankowym (podczas wystawy ogórków), a następnie na pl. Starynkiewicza (w trakcie prezentacji tramwajów).
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- chruscik
- Dysklawiaturzysta
- Kontakt:
ej noMeWa pisze:krótki tekst o imprezie
miala nie pisac jezeli doszlo do skutku cosFlash8222 pisze:No właśnie pamiętam jak osoba pisząca ten temat zarzekała się, że nie będzie nic pisać dla NZ. Czyżby nagła zmiana zdania dotycząca NZ?
MOBILIS Ursus