Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
To w ścisłym szczycie jest zaleta katarynMeWa pisze:zwłaszcza, jak na Al. Jerozolimskich jest korek i kierowca ciągle hamuje, zaś tramwaje płynnie mkną po torowisku.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- MeWa
- Cukiereczek
nie zapominaj, że to właśnie trasa tramwajowa od Gocławka do Banacha ma zostać w najbliższym okresie zmodernizowana.jasiu pisze:Ale to tylko w szczycie:] Niestety, nasze tramwaje to może nie jest środek transportu z XVIII wieku, jak głosi Korwin, ale taki na poziomie połowy wieku XX...
nto do pochwał i nagan z tymR-9 Chełmska pisze: Aczkolwiek w czwartek mój tramwaj od Palmy do Patelni jechał ~5-10 km/h, korek samochodowy spokojnie nas wyprzedzał
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ty chyba nigdy nie jechałeś w okolicach 5-6 rano ta linia do Centrum,albo w okolicach 14-20 do Falenicy.I jak pisze FAlenica to dokłądnie to mam na myśłi.Jeżdze średnio co 2 tyg w tych godzina w tamtą strone i widze na własnej skórze jakie to ,,jeździ''.Fikander pisze:... 521 jak najbardziej jest do kasacji...Andrzej pisze:Ps. Jarek, poza 514 i 515, zakładasz też likwidację 408, 520, 521 i 525? One podobnie dublują kolej.
Jak chcesz kasowac 521 to zaproponuj jakąś zwykła-zresztą praktycznie już teraz jedzie prawie jak zwykła.Pomija zaledwie 6 (jak dobrze policzyłem) przystanków na swojej trasie.
Jak tak chcesz kasowac wszystko co dubluje się z szyna ,to na upartego można by połowę linii wyciać bo dubluja się z tramwajami lub metrem.Z linii jadących na Mokotów czy Zoliborz każda prawie dubluje się na jakimś tam odcinku do Centrum z metrem lub tramwajami.I jakoś nikt nie proponuje kasacji takiej linii.
Aha-zwolennikom tezy ,ze do FAlenicy to pociag przeciez jeździ chciałbym zwócic uwagę ,ze pociag nie staje na wszystkich przystankach jak autobus.
P.s.
Zapomniałem dopisać ,że mieszkam na Waszyngtona i codziennie widze jakie zapełnienie ma 521 o róznych porach dnia
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
rufio198 pisze: Ty chyba nigdy nie jechałeś w okolicach 5-6 rano ta linia do Centrum,albo w okolicach 14-20 do Falenicy.I jak pisze FAlenica to dokłądnie to mam na myśłi.Jeżdze średnio co 2 tyg w tych godzina w tamtą strone i widze na własnej skórze jakie to ,,jeździ''.
Jak chcesz kasowac 521 to zaproponuj jakąś zwykła-zresztą praktycznie już teraz jedzie prawie jak zwykła.Pomija zaledwie 6 (jak dobrze policzyłem) przystanków na swojej trasie.
Jak tak chcesz kasowac wszystko co dubluje się z szyna ,to na upartego można by połowę linii wyciać bo dubluja się z tramwajami lub metrem.Z linii jadących na Mokotów czy Zoliborz każda prawie dubluje się na jakimś tam odcinku do Centrum z metrem lub tramwajami.I jakoś nikt nie proponuje kasacji takiej linii.
Aha-zwolennikom tezy ,ze do FAlenicy to pociag przeciez jeździ chciałbym zwócic uwagę ,ze pociag nie staje na wszystkich przystankach jak autobus.
P.s.
Zapomniałem dopisać ,że mieszkam na Waszyngtona i codziennie widze jakie zapełnienie ma 521 o róznych porach dnia
Ja mysle to samo...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo mniej więcej wtedy zaprzestano poważniejszych inwestycji w trakcję tramwajowąjasiu pisze: Niestety, nasze tramwaje to może nie jest środek transportu z XVIII wieku, jak głosi Korwin, ale taki na poziomie połowy wieku XX...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
No więc wyobraź sobie, że mieszkam na Ochocie, a miałem dziewczynę w Radości. I w tym 521 spędziłem sporo mojego żywota jakiś czas temu.rufio198 pisze:Ty chyba nigdy nie jechałeś w okolicach 5-6 rano ta linia do Centrum,albo w okolicach 14-20 do Falenicy.I jak pisze FAlenica to dokłądnie to mam na myśłi.Jeżdze średnio co 2 tyg w tych godzina w tamtą strone i widze na własnej skórze jakie to ,,jeździ''.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Rzadkość przystanków kolejowych od Falenicy do Międzylesia powoduje, że tam należy utrzymać jakąś linię do Centrum, która potem skręcałaby na Zerzeń i jechała do Centrum Wałem. Od Międzylesia do Gocławka przystanki kolejowe są wystarczająco częste.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
A jeździłeś w weekendy o 23 podejrzewam... to się nie dziwie że autobus pusty jechał.Fikander pisze:No więc wyobraź sobie, że mieszkam na Ochocie, a miałem dziewczynę w Radości. I w tym 521 spędziłem sporo mojego żywota jakiś czas temu.
O frekwencji na ochocie bym jeszcze polemizował, chociaz tu też linia jest potrzebna, ale na trasie Centrum - Falenica likwidowac 521 to tak jakby likwidowac 517 na trasie Ursus - Centrum. Ponoc też dubluje SKM.
- R-9 Chełmska
A dlaczego nie jeździłeś pociągiem, tylko zniżałeś się do poziomu 521? Tak torpedujesz tę linię i zachęcasz do podróży pociągiem, a sam tak nie robiszFikander pisze: No więc wyobraź sobie, że mieszkam na Ochocie, a miałem dziewczynę w Radości. I w tym 521 spędziłem sporo mojego żywota jakiś czas temu.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jest podstawowa różnica, czy musisz za ten pociąg dodatkowo płacić, czy niedjmc100 pisze:I może jeszcze powie, że z przesiadką na pociąg lepiej.geograf pisze:Pewnie Fik miał WKM i nie miał ochoty wydawać dodatkowej kasy na bilet kolejowy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Colony
- Kontakt:
Przy okazji można by było obsłużyc przynajmniej część Wału. Była tu propozycja 402 na trasie przez Wał można pomyślec o korekcie trasy. To chyba jedyny sposób na wygaszenie popytu na 521 w Radości i na południe od niej.Karol pisze:Rzadkość przystanków kolejowych od Falenicy do Międzylesia powoduje, że tam należy utrzymać jakąś linię do Centrum, która potem skręcałaby na Zerzeń i jechała do Centrum Wałem. Od Międzylesia do Gocławka przystanki kolejowe są wystarczająco częste.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Przestańcie głupoty pisać o wpływie SKM na 517. Niedźwiadkowi się nie opłaca, połowa starego Ursusa ma bliżej do autobusu, okolice Kleszczowej, po drodze CH Reduta jest a tam jeździ sporo ludzi z Ursusa...nie zauważacie, że 521 perfidnie jedzie WZDłUż linii kolejowej dublując ją kompletnie????  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
www.kolej.one.pl