Sezon rowerowy'08
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Zależy. Dzięki klasie jestem w PTTK, choć od dwóch lat karty nie przedłużałem ichciej, natomiast bawiąc się w te pisanie, stemple, podpisy itp. dużo nie można zdziałać... Jak chodzi o piesze, bo z rowerowymi nie próbowałem. Ale naprawdę gdyby wpisywać wsyztsko co się przeszło/ przejechało to by można siedzieć przy tym ciągle...Tm pisze:Zapewne nie trzeba sie przejmować żadnymi pieczątkami, wystarczy dobrze opisywać trasy.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia

Warszawska Masa Krytyczna - 27 czerwca
piątek, 27 czerwca - Pomnik Kopernika, godz. 18:00
Planowana trasa przejazdu:
Pomnik Kopernika, Nowy Świat, Al. Jerozolimskie, Marszałkowska, Pl. Bankowy, Al. Solidarności, Al. Jana Pawła II, Rondo "Radosława", Słomińskiego, Most Gdański, Rondo Starzyńskiego, Jagiellońska, Modlińska, Obrazkowa, Myśliborska, Strumykowa, Ordonówny, Światowida, Modlińska, Płochocińska, Marywilska, Odlewnicza, Annopol, Rembielińska, Kondratowicza, Św. Wincentego, Budowlana, Odrowąża, Rondo Żaba, Starzyńskiego, Rondo Starzyńskiego (estakada), Most Gdański, Słomińskiego, Międzyparkowa, Bonifraterska, Świętojerska, Andersa, Pl. Bankowy, Marszałkowska, Al. Jerozolimskie- Nowy Świat, Pomnik Kopernika.
Zmieniając lekko temat, ale a propos rowerów:
Widzę ostatnio dziwne zjawisko. Nastolatków, którzy mając ze sobą rower (sprawny!), wpychają się to autobusu, by podjechać nim 2-3 km. Przecież szybciej i przyjemniej dojechaliby na dwóch kołach
Od razu mówię, że mi to nie przeszkadza, zawsze się usuwam, jak widzę w autobusie kogoś z rowerem/wózkiem, tylko zastanawiam się: jaki sens?
Widzę ostatnio dziwne zjawisko. Nastolatków, którzy mając ze sobą rower (sprawny!), wpychają się to autobusu, by podjechać nim 2-3 km. Przecież szybciej i przyjemniej dojechaliby na dwóch kołach
Od razu mówię, że mi to nie przeszkadza, zawsze się usuwam, jak widzę w autobusie kogoś z rowerem/wózkiem, tylko zastanawiam się: jaki sens?
Zależy jeszcze o jakiej porze tak podróżują. Jeśli nie jest to godzina szczytu i w pojeździe nie ma tłoku, to nie widzę powodu by się nie bryknąć.
Sam czasem w weekend jeżdżę 10 z rowerkiem z Os Górczewska do Norblina, gdyż obawiam się co by mi się mój 'wagant-trup' nie rozpadł po drodze....
Sam czasem w weekend jeżdżę 10 z rowerkiem z Os Górczewska do Norblina, gdyż obawiam się co by mi się mój 'wagant-trup' nie rozpadł po drodze....
blam blam blam
Przecież to niecałe pół godziny dobrej jazdy rowerem, po co Ci 10?gemba pisze:Sam czasem w weekend jeżdżę 10 z rowerkiem z Os Górczewska do Norblina
A co - inna forma przemieszczania się jest niebezpieczna? To ciekawe...Teokryt pisze:A bezpieczniej?
Tak, tu się zgodzę. Pamiętam jakim problemem był przewóz roweru w Jelczach 120M. W gniocie jest nieco lepiej.jgas pisze:Swoją drogą takie Neoplany z wielką rzeźnią są jakby stworzone do przewozu rowerów.
15/12/2005-12/7/2019
gdyż mój wiekowy romecik miewał niedawno pewne wk..ce problemy natury technicznej...TLG pisze:Przecież to niecałe pół godziny dobrej jazdy rowerem, po co Ci 10?gemba pisze:Sam czasem w weekend jeżdżę 10 z rowerkiem z Os Górczewska do Norblina
na szczęście wczoraj zostało poprawione to i tamto, więc od teraz będzie chodził jak zegarek
blam blam blam