ChuligaĹstwo na kolei
Moderator: JacekM
Dzisiaj widzałem panów z Tłuszcza zbierających wzdłuż toru uszczelki do okien, i nie byłoby w tym nic dziwnego (no może trochę) gdyby nie to że jeździli VT628. Szynobus stał na bocznym torze niedaleko stacji Wołomin, a panowie wnosili do niego naręcza uszczelek. Nie wiedziałem że szynobusy wykorzystywane są również do tego celu
To normalne, że szynobusem ....... przy okazji sprawdzili stan techniczny silnika spalinowego (ostatnio najwięcej awarii).szelest2 pisze:Dzisiaj widzałem panów z Tłuszcza zbierających wzdłuż toru uszczelki do okien, i nie byłoby w tym nic dziwnego (no może trochę) gdyby nie to że jeździli VT628. Szynobus stał na bocznym torze niedaleko stacji Wołomin, a panowie wnosili do niego naręcza uszczelek. Nie wiedziałem że szynobusy wykorzystywane są również do tego celu
Pozatym, jak się wstawia 20 szyb dziennie to i uszczelek brakuje
baaaaa ..... trzeba ją miećszelest2 pisze:Nie wiedziałem, bardziej do tego celu pasowała mi drezyna:)Adamq pisze:To normalne, że szynobusem ....... przy okazji sprawdzili stan techniczny silnika spalinowego (ostatnio najwięcej awarii).
Pozatym, jak się wstawia 20 szyb dziennie to i uszczelek brakuje
KPP Wołomin pisze:Wołomińscy policjanci poszukują sprawcy kilku rozboi z użyciem niebezpiecznego narzędzia w postaci noża w pociągach podmiejskich relacji Warszawa Wileńska - Małkinia. Na podstawie zebranych dotychczas materiałów, funkcjonariusze ustalili rysopis i sposób działania sprawcy. Osoby, które rozpoznają mężczyznę proszone są o kontakt z najbliższą jednostką Policji.
Od kilku tygodni policjanci wołomińskiej dochodzeniówki zbierają informacje, które pozwolą na ustalenie i zatrzymanie sprawcy rozboju jakiego dopuścił się w dniu 01 stycznia 2009r około godziny 17:00 w pociągu podmiejskim relacji Warszawa Wileńska- Małkinia na wysokości stacji PKP Kobyłka Ossów na osobie Mileny Z. Na podstawie zgromadzonych dotychczas materiałów przygotowano rysopis i sposób działania napastnika.
Policjanci poszukują mężczyzny w wieku około 25 lat, wzrostu około 180 cm, o szczupłej budowie ciała, twarzy podłużnej szczupłej, wystających kościach policzkowych, nos szczupły, średni, oczy ciemne, blisko osadzone, włosy krótkie koloru ciemny blond. Sprawca w chwili zdarzenia ubrany był w kurtkę sportową do pasa koloru granatowego, czapkę zimową koloru granatowego z nadrukiem z lewej strony w kolorze jasnobeżowym.
Z ustaleń wynika też, że sprawca poruszając się pociągiem na trasie Warszawa Wileńska – Małkinia przy użyciu noża dokonuje rozboju na kobietach podróżujących samotnie pociągami. Należy zaznaczyć, iż osoba o podanym rysopisie i takim samym sposobie działania dokonała trzech rozboi w przeciągu ostatnich trzech tygodni.
Wszystkie osoby, które znają tego mężczyznę prosimy o kontakt z Komendą Powiatową Policji w Wołominie tel. 0-22 604-72-49 (czynny w godz. 8.00 – 21.00), 0-22-776-21-21 czynny całą dobę, telefonem zaufania 0-22-787-20-00 lub z najbliższą jednostką Policji lub na telefon alarmowy 997.
Osobom udzielającym informacji na ten temat Policja gwarantuje pełną anonimowość.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
17-sta godzina... Jak o tej porze da się znaleźć samotność w pociągu do Małkini - nie wiem... Ale jak widać - da się.KPP Wołomin pisze:
Z ustaleń wynika też, że sprawca poruszając się pociągiem na trasie Warszawa Wileńska – Małkinia przy użyciu noża dokonuje rozboju na kobietach podróżujących samotnie pociągami.
- tarantula01
- Kontakt:
1-go stycznia.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl