Tramwaje po otwarciu centralnego ogryzka M2
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W sensie?
[ Dodano: |25 Sty 2012|, 2012 19:24 ]
Szczegóły tutaj:
http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/455 ... _zal_2.jpg
(w tym obowiązkowe szpalery drzew na infrastrukturze podziemnej posadzone - znak firmowy biura p. Domaradzkiego)
i tekst planu:
http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/455 ... 8_uch1.doc
[ Dodano: |25 Sty 2012|, 2012 19:24 ]
Szczegóły tutaj:
http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/455 ... _zal_2.jpg
(w tym obowiązkowe szpalery drzew na infrastrukturze podziemnej posadzone - znak firmowy biura p. Domaradzkiego)
i tekst planu:
http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/455 ... 8_uch1.doc
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Teoretycznie kształt działki A1.27 to umożliwia. Ale jak się znajdzie jakiś interpretator Pisma Świętego, że "skoro nie ma napisane pętla, to ma być ślepy tor" twierdzący, to nic nie gwarantuję. I tematu nie kontynuuję z powodów wiadomych, to czyste hipotetyzowanie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie artystyczne trawki, tylko szpaler drzew wpisany w ustalenia planu.
Aczkolwiek IMHO jednak dałoby się, tylko trzeba by:
a) budować specustawą
lub
b) zamienić południową jezdnię i torowisko miejscami (czyli w imię wizji szpaleru, wydać tak na oko z 10 baniek ekstra na przesuwanie jezdni), bo krawężniki nie są ustaleniem planu
a) budować specustawą
lub
b) zamienić południową jezdnię i torowisko miejscami (czyli w imię wizji szpaleru, wydać tak na oko z 10 baniek ekstra na przesuwanie jezdni), bo krawężniki nie są ustaleniem planu
A nie można po prostu skasować po jednym pasie w każda stronę, przecież ten ciąg i tak będzie się kończył na żwirkach, gdzie już teraz robię się z tego powodu kocioł.Glonojad pisze:Nie artystyczne trawki, tylko szpaler drzew wpisany w ustalenia planu.
a) budować specustawą
lub
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Teraz plan obowiązuje. Jak chcesz budować tramwaj (a o to ktoś tam wyżej pytał), to żeby dostać Pozwolenie na Budowę musisz być z nim zgodny; ochrony trawnika tam zapisanej nie ma, ale szpaler drzew - a i owszem. Chyba znowu nie rozumiem o co Ci biegaMichalJ pisze:Teraz są trawki, a drzewa na planie. Ja mówiłem o teraz.
Żarcik taki. Że twórca planu zobaczył trawkę, więc przełożył tramwaj na bok. A potem i tak posadził na trawce drzewa. Ale obecność tam bardzo nietypowych roślin jak na pas zieleni między jezdniami jest faktem. Oczywiście są to ozdobne rośliny uprawne, nie dzika przyroda.
Poza tym przykład Powstańców pokazuje, że i tak się nie da zgodnie z planem zbudować tramwaju.
Poza tym przykład Powstańców pokazuje, że i tak się nie da zgodnie z planem zbudować tramwaju.
- pieszy pasażer
- Kontakt:
Linia Dworzec Zachodni - metro Pole Mokotowskie - Sobieskiego - Nowy Wilanów. Ma priorytet mniej więcej drugiej nowej inwestycji tramwajowej (po Tarchominie-Modlińskiej). Wpisanie tego w plan zagospodarowania przestrzennego może nie tyle urealnia, co utrudnia przypadkowe przekreślenie tego przez jakąś inną inwestycję.
Wracając do rzeczy:
Czemu ma nie być żadnego połączenia z Alej do Dw. Wileńskiego?
Wracając do rzeczy:
Czemu ma nie być żadnego połączenia z Alej do Dw. Wileńskiego?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale w końcu i tak trzeba gdzieś przeciąć. Puszczenie po południowej stronie daje możliwość gładkiego przejście przez skrzyżowanie ze Żwirkami (na tej samej fazie, co wylot z Banacha w lewo). Ma to pewne zaletyszparag pisze:zastanawiam się, czy nie lepiej puścić tramwaje do Pola Mokotowskiego środkiem ulicy. Nie trzeba będzie przecinać pasa jezdni Banacha.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow