Ruch pociągów w czasie remontu przejść na st. Ursus i Włochy

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 wrz 2010, 0:59

Drivter1234 pisze:Jeżeli to nazywasz pomyjami
Pomyjami nazywam twój poprzedni post, w których chyba nie było ani jednego słowa o wartości merytorycznej.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

TOMEK

Post autor: TOMEK » 21 wrz 2010, 1:22

Szymon pisze:Mnie to zastanawia jeszcze dlaczego jest tak, że część pociągów SKM jeździ do Zachodniego, a część normalnie do Pruszkowa :-k
Do Pruszkowa jeździ tyle pociągów, na ile pozwala przepustowość "jednotoru" na odcinku Włochy - Pruszków.
Szymon pisze:Zastanawia mnie jeszcze czemu po 16:30 widziałem dziś pociąg KM jadący "właściwym" torem podmiejskim w kierunku Warszawy :shock: Przecież według wstępnego założenia organizacji ruchu pociągów miało być tak, że w szczycie popołudniowym tym torem jeżdżą pociągi w kierunku Pruszkowa... Dzięki temu zamieszaniu pociągi do Żyrardowa i Skierniewic +30 =;
Większość z/do Skierniewic jeździ przez całą dobę normalnie i zatrzymuje się na wszystkich stacjach. Widziałeś w ogóle rozkład :?: :>

mariow

Post autor: mariow » 21 wrz 2010, 13:32

gazeta.pl pisze:Na jaw wyszedł jednak bałagan z godzinami odjazdów składów podmiejskich. Jeszcze w zeszłym tygodniu szef Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta, chwalił się, że udało się zlikwidować "dziurę" w rozkładzie i kosztem porannego pociągu do Skierniewic będzie dodatkowy skład rano do Warszawy (z Grodziska Maz. o godz. 7.40, a o godz. 8.02 z Ursusa). Ten kurs znalazł się w tymczasowym rozkładzie. - To nieporozumienie. Koleje Mazowieckie muszą go wykreślić - denerwował się wczoraj Jan Telecki ze spółki PKP Polskie Linie Kolejowe, która zleca remont przejść podziemnych we Włochach i w Ursusie.

Co innego powiedziała nam Donata Nowakowska, rzeczniczka Kolei Mazowieckich. - W poniedziałek pociąg rzeczywiście nie pojechał, bo korekta została szybko wprowadzona i system Polskich Linii Kolejowych nie przyjął kursu. We wtorek na pewno jednak będzie zgodnie z tymczasowym rozkładem - zapewniała.

Więcej... http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... z10A9JdLkX
czyli słusznie podejrzewałem że wczoraj nie było tego pociagu o 8.02 i stąd była masakra skoro przez 40 min nic w kierunku centrum nie pojechało a jeszcze w miedzyczasie przyjechało wahadło do Ursusa

ciekawe czy dzisiaj się udało

i jeszcze jedno. KM miały dawać 3składy na czas remontu i co? i g....
PURA VIDA!

rudy

Post autor: rudy » 21 wrz 2010, 13:49

Kurs o 8.02 z Ursusa dzisiaj był, jechałem nim do pracy - był bardzo luźny, tzn. jeszcze parę osób wsiadających w Ursusie miało miejsca siedzące.
Ile miał jednostek, to nie jestem pewien, ale chyba dwie.
Pozdrawiam

mariow

Post autor: mariow » 21 wrz 2010, 14:03

trochę pocieszające :)
PURA VIDA!

rudy

Post autor: rudy » 21 wrz 2010, 14:09

Sam byłem zaskoczony, jak się przyjemnie dzisiaj jechało, oby tak daleju.
Wiem też, że na Ryżowej, Kleszczowej był ogromny korek, tzn. ze Skoroszewskiej do wyjazdu na Al. Jerozolimskie jechało się dzisiaj między 7, a 8 rano ok. 45 minut. Zostaje więc jedynie pociąg, jako dojazd do Centrum.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 21 wrz 2010, 15:38

mariow pisze:
gazeta.pl pisze:Na jaw wyszedł jednak bałagan z godzinami odjazdów składów podmiejskich. Jeszcze w zeszłym tygodniu szef Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta, chwalił się, że udało się zlikwidować "dziurę" w rozkładzie i kosztem porannego pociągu do Skierniewic będzie dodatkowy skład rano do Warszawy (z Grodziska Maz. o godz. 7.40, a o godz. 8.02 z Ursusa). Ten kurs znalazł się w tymczasowym rozkładzie. - To nieporozumienie. Koleje Mazowieckie muszą go wykreślić - denerwował się wczoraj Jan Telecki ze spółki PKP Polskie Linie Kolejowe, która zleca remont przejść podziemnych we Włochach i w Ursusie.

Co innego powiedziała nam Donata Nowakowska, rzeczniczka Kolei Mazowieckich. - W poniedziałek pociąg rzeczywiście nie pojechał, bo korekta została szybko wprowadzona i system Polskich Linii Kolejowych nie przyjął kursu. We wtorek na pewno jednak będzie zgodnie z tymczasowym rozkładem - zapewniała.

Więcej... http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... z10A9JdLkX
czyli słusznie podejrzewałem że wczoraj nie było tego pociagu o 8.02 i stąd była masakra skoro przez 40 min nic w kierunku centrum nie pojechało a jeszcze w miedzyczasie przyjechało wahadło do Ursusa
Źle podejrzewasz- kurs był - tylko całe 30 minut wcześniej.
A tak na poważnie - ten pociąg odjechał z Grodziska w/g planu przed zamknięciem. D... dali : maszynista, kierownik i dyżurny w Grodzisku
mariow pisze:ciekawe czy dzisiaj się udało
Udało się
mariow pisze:i jeszcze jedno. KM miały dawać 3składy na czas remontu i co? i g....
eeee - chyba coś przegapiłem - jak możesz daj jakiegoś linka do wypowiedzi że KM-y dadzą 3 ezty
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 21 wrz 2010, 16:01

Wręcz przeciwnie... Wypowiadali się, że nie są w stanie wydłużyć pociągów do 3 jednostek ;) z powodu dużej liczby przejazdów służbowych do Grodziska.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 21 wrz 2010, 16:19

Tiaaaaaaaa - mogliby lepsza bajkę wymyślić ;-)
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 21 wrz 2010, 16:52

rufio198 pisze:
mariow pisze: czyli słusznie podejrzewałem że wczoraj nie było tego pociagu o 8.02 i stąd była masakra skoro przez 40 min nic w kierunku centrum nie pojechało a jeszcze w miedzyczasie przyjechało wahadło do Ursusa
Źle podejrzewasz- kurs był - tylko całe 30 minut wcześniej.
A tak na poważnie - ten pociąg odjechał z Grodziska w/g planu przed zamknięciem. D... dali : maszynista, kierownik i dyżurny w Grodzisku
Czyli mam rozumieć, że ten sam problem być z pociągiem 50220/1 (Warszawa Zach. -> Skierniewice, odjazd 7:57) który wczoraj pojechał sobie z peronu 3 w planie pociągu 207 kursującego w weekendy, a dziś już normalnie pojechał do Skierniewic przez dalekobieżną...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 21 wrz 2010, 17:33

Zgadłeś. Syndrom dnia pierwszego

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 21 wrz 2010, 19:33

To wiem czemu dziś nie zawitał na włochy... A pani kasjerka sprzedała wielu osobom bilet na niego :-"
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 wrz 2010, 19:41

Desert pisze:A pani kasjerka sprzedała wielu osobom bilet na niego :-"
Nie. Pani kasjerka nie sprzedała ani jednej osobie biletu na ten pociąg.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 21 wrz 2010, 20:08

fik pisze:
Desert pisze:A pani kasjerka sprzedała wielu osobom bilet na niego :-"
Nie. Pani kasjerka nie sprzedała ani jednej osobie biletu na ten pociąg.
To niech panie w kasie przestaną robić w konia, bo według nich żadnych utrudnień nie ma i rozkład jazdy jest po staremu, a potem się informatorom dostaje za to, że na kolei pracują idioci.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 21 wrz 2010, 20:24

fik pisze:Nie. Pani kasjerka nie sprzedała ani jednej osobie biletu na ten pociąg.
Założysz się ;]? Na pociąg 7.56 do Skierniewic O-) Kupiły go minimum 4 osoby :-"
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

ODPOWIEDZ