WOŚP 2011

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 sty 2011, 18:40

Bastian pisze:Smuci natomiast zakaz pisania o tym, jak było.
Nigdzie nie napisałem, że cośkolowiek zakazuję - na zdrowie. Tylko wskazuję, że założenia są zupełnie inne. Ale OK - Z mojej strony EOT.

PS - Zrób z tym postem co chcesz :)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2011, 18:43

Nikt - przynajmniej w tym wątku - nie dyskutuje z założeniami.

Natomiast byłoby fajnie, gdyby było jeszcze lepiej, niż jest, bo bronienie bylejakości (póki się udaje) źle się w końcu kończy. Ot co.

PS Dorzuciłbym też coś, gdybym wcześniej wpadł na to, by się wybrać w kierunku tramwaju z napisem "wycieczka".
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 10 sty 2011, 18:45

To w końcu dlaczego ta trasa była zmieniona?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 sty 2011, 18:48

Bastian pisze:Natomiast byłoby fajnie, gdyby było jeszcze lepiej, niż jest, bo bronienie bylejakości (póki się udaje) źle się w końcu kończy. Ot co.
Nie bronię bylejakości - kamieniami najpierw niech rzucają ci, którzy nigdy błędów nie popełnili. Łatwo jest krytykować, gdy samemu nie przeszło się drogi organizacji takiej imprezy, uzgadniania stron etc. Wiele rzeczy z ub. roku teraz poprawiono - na XX finale będzie jeszcze inna koncepcja, bo ta z wczoraj się nie sprawdziła. Ale naprawdę - EOT.
Bastian pisze:PS Dorzuciłbym też coś, gdybym wcześniej wpadł na to, by się wybrać w kierunku tramwaju z napisem "wycieczka".
Dorzucisz za rok - z procentem :P
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2011, 19:25

MisiekK pisze:kamieniami najpierw niech rzucają ci, którzy nigdy błędów nie popełnili.
Nigdy się nie zgodzę z takim podejściem - musielibyśmy wtedy zamknąć forum. Albo powyrzucać wszystkich spoza ZTM, MZA, TW itp., bo nikt inny nie miałby prawa się odezwać. A już widzę, co te instytucje mogłyby odpisywać skarżącym się pasażerom... :dance: :roll:

Nie akceptuję takiego stawiania sprawy.
MisiekK pisze:Wiele rzeczy z ub. roku teraz poprawiono - na XX finale będzie jeszcze inna koncepcja, bo ta z wczoraj się nie sprawdziła.
Teraz to żaden EOT, bo w końcu wydusiłeś z siebie coś do rzeczy. Co zostało poprawione? Czego się nie udało poprawić? Co z tego roku wymaga poprawki? Co sprawiło, ze w tym roku zebrano więcej? O tym można pogadać! :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 10 sty 2011, 19:38

Ja trochę odpowiem za siebie - kwestującego, nie organizatora.
Bastian pisze:Co z tego roku wymaga poprawki?
Koncepcja trasy... ZDECYDOWANIE. Po ruszeniu z Marymontu, dowieźliśmy kilka osób do, zdaje się, Okopowej... Potem aż do petli Piaski było PUSTO. Na Piaskach prawie półgodzinny postój, na totalnym zadupiu - nawet nie można było zjeść nic ciepłego. Dalsza część trasy z Piasków - dłuuuuuugo na pusto. Przez ten czas udało mi się zebrać 2 złote, kiedy na Piaskach zaczepiłem kogoś na ulicy. Przez dobre dwie godziny.
Bastian pisze:Co sprawiło, ze w tym roku zebrano więcej?
W mojej ocenie? Tylko i wyłącznie większe sumy wrzucane przez darczyńców. Stosunek liczby banknotów do liczby "miedziaków" uległ znaczącemu wzrostowi... Wydaje mi się też, że wrzucano dużo pięciozłotówek i zestawów po kilka jedno- i dwuzłotówek... Z zeszłego roku zapamiętałem raczej wiele drobnych monet...

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sty 2011, 20:04

hafilip84 pisze:Na Piaskach prawie półgodzinny postój, na totalnym zadupiu
Wypraszam sobie (-(

[ Dodano: Pon 10 Sty, 2011 ]
Bastian pisze:Nie akceptuję takiego stawiania sprawy.
Ale zawsze była tak stawiana ;]
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 10 sty 2011, 20:20

m72 pisze:
ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1
Super specjaliści z Pesy...
Raczej "super" specjalistyczna elektronika BUSE...Co ma Pesa do tego ? ](*,)
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 10 sty 2011, 20:24

mobil one pisze:Raczej "super" specjalistyczna elektronika BUSE...Co ma Pesa do tego ? ](*,)
Taaak mistrzu, w 120Na :>

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 10 sty 2011, 20:26

A jaki tam jestem system,wszystko wiedzący "miszczuniu" ?
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 10 sty 2011, 20:33

Skoro nie wiesz, to po kiego się wypowiadasz? Jak widać w 3014 oraz 2156+2157 które mają BUSE, wszystko dało się zrobić.

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 10 sty 2011, 20:42

mobil one pisze:A jaki tam jestem system,wszystko wiedzący "miszczuniu" ?
Najlepiej wyłącz komputer (proponuję niecodziennie - tnij kabel zasilający) i przejdź się sprawdź, zanim znowu ciśnienie ci skoczy w najmniej spodziewanym do tego miejscu.
Ups, nakarmiłem trola.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2011, 20:54

I starczy tego karmienia =;

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 10 sty 2011, 21:14

a/p TALENT pisze:Osobiście zaliczyłem kurs z brygadą M1 od przystanku Marynin do pętli Nowe Bemowo / ok. 14.45 w pierwszym wagonie /.
:arrow: A to pozdrawiam z drugiego wagonu na odcinku CENTRUM - NOWE BEMOWO. Nie zauważyłem, kto był w pierwszym.
ashir pisze:Kiedy miałem się podzielić uwagami?
Choćby podczas tego długiego postoju na pętli CM. WOLSKI. W "przedziale służbowym" byli w zdecydowanej większości wawkomowicze. Nie gryzą.

Odwiedziłem wczoraj trzy brygady. Najpierw M1 (na odcinku wspomnianym wyżej), potem M4 (bardzo krótko, bo nie miało dłużej sensu wysłuchiwanie podniecania się niektórych żółtymi napisami naklejonymi na tramwaju), a w końcu M3, w której atmosfera zdecydowanie była najfajniejsza. Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych :).

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 10 sty 2011, 23:08

JacekM pisze:Wypraszam sobie (-(
Wypraszaj sobie do woli... Ale ja jednak jestem za tym, żeby obsługa miała możliwość zjedzenia czegoś ciepłego w styczniowe popołudnie. Niestety na 10-minutowym postoju jest to niemożliwe, a jedyny dłuższy postój wypadł w miejscu, w którym takiej możliwości nie było.

ODPOWIEDZ