No już nie trolluję, ale nadal jestem przeciwny likwidacji tego przystanku. Wawelską se wytnijcie, ma mniejszą frekwencję... tylko nie pokazujcie tego zubilowi
Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
Wystarczy porównać wykorzystankie przystanku Kino Ochota i Dickensa !! Przy Dickensa często tramwaje w kierunku Okęcia robią się puste chociaż przyjeżdżają bardzo zapchane. Mieszkańcom Okęcia i Raszyna znacznie bardziej przydaje się przystanek Dickensa niż Kino O.Fikander pisze:Ależ jakie 'sam sobie wytnij przystanek'? Z moich obserwacji wynika, że wymiana jest tam znikoma, a mieszkańcom Okęcia i Raszyna wydłuża się czas przejazdu do Centrum. Rakowiec ma 512 choćby, więc da sobie radę.
O przystanku Korotyńskiego nawet nie ma co wspominać. Jedyną możliwość komunikacji mieszkańcom zapewniają tramwaje.
ZTM pisze:Uruchomienie przystanku PLAC BERNARDYŃSKI dla linii 522
Od dnia 22.07.br. od początku kursowania na trasie linii 522 zostaje uruchomiony dodatkowy przystanek PL. BERNARDYŃSKI 02 obowiązujący jako stały.
A jeszcze do niedawna przystanek ten był na żądanie. Czy oni w ogóle policzyli ile już przystanków dodali tej linii? Czy w ogóle zwrócili uwagę ile linii tam się zatrzymuje?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- gregory5576
- Kontakt:
Komunikacja powinna byc podzielona na 4 charaktery linii:
ZWYKŁE - mające przystanki czesto.
POSPIESZNE - majace przystanki (wszystkie warunkowe) min.co 3km.
EXPRESY - odleglosc miedzy przystankami 5-6km. (wszystkie warunkowe)
NOCNE - bez zmian
Caly szkielet komunikacji opieral by sie na wolnych CZARNUCHACH, a dla ludzi potrzebujacych szybkiego dojazdu byly by linie CZERWONE.
Caly szkielet komunikacji opieral by sie na wolnych CZARNUCHACH, a dla ludzi potrzebujacych szybkiego dojazdu byly by linie CZERWONE.
Najlepszą linią nocną jest :
Co za różnica, czy stanie na Wawelskiej na przystanku, czyFikander pisze:Problem polega na tym, że plac Starynkiewicza czy Wawelska mają fyfnyliard innych linii wszędzie, dla Cybernetyki jest to jedna z dwóch (bo 165 to namiastka linii, nie linia) podstawowych linii. To raz.
2 metry dalej w korku? A w przeciwną stronę nie robi to już
aż takiego wielkiego znaczenia.
A ja się dołączę. Sam z niego często korzystamFikander pisze: Dwa, ciekawe, czy ta popularność sięgała by 15-20% wymiany w busie, bo ja jednak wątpię.
Trzy, 521 staje przy Kinie Ochota i jak mi ktoś zasugeruje, że jest to przystanek do likwidacji, to zbanuję bez ostrzeżenia
ŁK
W ogóle słucanie Ciebie też nie jest potrzebne.Tm pisze:a co ma do tego częstotliwość?Fikander pisze:Jeśłi podciągniemy 521 do częstotliwości 517, to proszę uprzejmie
zreszta o ile Kino Ochota dla 521 jest potrzebne, to dla mających przystanki tuż obok tramwajów juz nie
Jak w ogóle można pisać o czymś nie mając kompletnie pojęcia, to ja nie wiem.
Kretynizm istny.
ŁK
Według mnie powinno się zlikwidować przystanki:
MAGELLANA
zlikwidowanie, przystanek ten znajduje się bardzo blisko przystanku STRZELECKIEGO
ASTRONAUTÓW
zlikwidowanie dla linii 401
ZMIENIĆ CHARAKTERY PRZYSTANKÓW:
RADAROWA
ze stałego na warunkowy
OŚRODEK WOJSKOWY
ze stałego na warunkowy
POD IM. WAREŃCZYKA
ze stałego na warunkowy
CYPRYSOWA
ze stałego na warunkowy
SKOROCHÓD-MAJEWSKIEGO