Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
Hmm ok. 5 rano system działa raczej bez zarzutu. Żadnych kresek lub pustych miejsc zamiast minut, poprawnie wyświetlany czas przyjazdu, odpowiednie (zgodne z rzeczywistością) numery linii stojących na przystankach, gdy tramwaj podjeżdżał na peron to system załączał ikonkę odpowiednią i usuwał linię z wyświetlacza po opuszczeniu peronu przez dany pociąg - słowem - gitara. Tylko czemu o 5, a nie cały czas...
-
matemaciek
- Kontakt:
Chwilowe testy w ciągu dnia też potrafią wypadać nieźle...marian pisze:Hmm ok. 5 rano system działa raczej bez zarzutu. Żadnych kresek lub pustych miejsc zamiast minut, poprawnie wyświetlany czas przyjazdu, odpowiednie (zgodne z rzeczywistością) numery linii stojących na przystankach, gdy tramwaj podjeżdżał na peron to system załączał ikonkę odpowiednią i usuwał linię z wyświetlacza po opuszczeniu peronu przez dany pociąg - słowem - gitara. Tylko czemu o 5, a nie cały czas...
A dlaczego o piątej rano jest ładniej? Wtedy ruch jest łatwiej przewidywalny. System ciągle się uczy (zapewne zapodali tam jakiś algorytm genetyczny/ewolucyjny czy co...), więc teoretycznie z czasem będzie coraz lepszy.
Error 404: signature not found.
- tarantula01
- Kontakt:
Wtedy też wozów jest mniej i są zapewne lepiej widoczne dla systemu.
Tak, algorytm ewoluuje cały czas - w głowach programistów.matemaciek pisze:System ciągle się uczy (zapewne zapodali tam jakiś algorytm genetyczny/ewolucyjny czy co...)
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zaryzykuję stwierdzenie że TW po prostu dbają o pieniądze podatników. W tym przypadku - o prawie 60 milionów złotych. Być może to jest postawia "kurtyzany" - w takim jednak razie, dobry urzędnik miejski kurtyzaną być musi.Bastian pisze:A mi wczoraj tablica na Naruciaku usiłowała wmówić, że nauką jazdy dojadę na Annopol. Może system niedowidzi i ma problem z rozróżnieniem "1" i "L"?
Zaryzykuję stwierdzenie, że TW podchodzą do sprawy, jak kurtyzana: jeśli będą z tego pieniądze (w tym przypadku zaoszczędzone na karach umownych), to opinia się już nie liczy...
Nawiasem mówiąc, ZTM jako taki zachowuje w tej sprawie wstrzemięźliwość - nic dziwnego jednak, ktoś przecież odwala jego robotę. Do której nawet pół paznokcia nie przyłożył...
Spokojnie, będziesz miał jeszcze okazję się wykazać razem z resztą tzw. harcerzy
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie śledzę tego na bieżąco, niemniej tu nie o kary się rozchodzi... i dlaczego akurat 10%?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli jest inaczej, to skoryguj...kajo pisze:Tak dobrze to nie ma maksymalna kara za opuźnienie, to 10% wartości kontraktu. Było to kiedyś wałkowane przy okazji składów dla SKM.
Chcę dociec, jak długo jeszcze kary będą rosły i do jakiego poziomu mogą dojść.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A gdzie "proszę"?Bastian pisze:Jeśli jest inaczej, to skoryguj...kajo pisze:Tak dobrze to nie ma maksymalna kara za opuźnienie, to 10% wartości kontraktu. Było to kiedyś wałkowane przy okazji składów dla SKM.
Teoretycznie by mogły bardzo długo. W praktyce jednak projekt się bardzo niedługo kończy.Chcę dociec, jak długo jeszcze kary będą rosły
Tylko cożeś się tak tych kar uczepił? Tu nie o kary chodzi kurtyzanie.
Kary do 30%. O odszkodowaniu zadecyduje sąd, na podstawie wykazanych przez zamawiającego rzeczywiście poniesionych szkód. Patrz post z 9:37. Aluzju ponial?i do jakiego poziomu mogą dojść.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie - z założenia nie próbuję poniać żadnych aluzji - szkoda czasu, a jest prościej i bezpieczniejinż. Glonojad pisze:Aluzju ponial?
Tym niemniej dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze wobec tego proszę o jedno doprecyzowanie: co znaczy "projekt się kończy"? Czy oznacza to, że po pewnym terminie (pewnie związanym z dotacją unijną?) Elektrybałt musi działać, a jak nie, to niech ASCOM go sobie zabiera?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
...a jak nie, to TW traci część lub całość dofinansowania. Z naciskiem na to drugie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzięki za dogłębną, opartą na analizie materiałów źródłowych, w tym schematów elektronicznych i algorytmów oprogramowanie, diagnozę 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wyślij CV do TW