Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Dwa razy rzadziej niz co? 501 pamietam co 20 tak jak teraz. Wozokm tez ogromny naklad w porownaniu do wydluzenia 130. Efekt uboczny - zwiekszona podaz na Sobieskiego-Spacerowej - w nieciekawym ukladzie 10-5-5.TGM pisze:Ale teraz 501 jeździ dwa razy rzadziej, wiec brygadowo pewnie jest podobnie. A między 519 a 130 do Powsina też była dysproporcja.mw158979 pisze:Wg wszelkich.
- R-9 Chełmska
Od ostatniej zmiany (tj. od skrócenia 519 do Centrum).MichalJ pisze:A przy okazji - od kiedy jest tak mało kursów przez Stare Kabaty (wiem, mogę sam poszukać)?
A tak jak już poruszyłeś temat podjazdów do Starych Kabat to czemu nie można zrobić tam normalnego krańca, tak, żeby wybrane kursy tam kończyły. Osoby chcące tam dojechać najpierw muszą odsiedzieć swoje na pętli w Powsinie. Po co?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Minimalizacji pracy przewozowej środków transportu zbiorowego. Łopatologicznie: skoro metro i tak jeździ w DS z wolnymi miejscami, to lepiej podpiąć linię do niego na Wilanowskiej, niż na Politechnice albo Centrum (czyli wcale), bo przy porównywalnym czasie przejazdu pasażera zużyje się na to mniej pieniędzy.Piottr pisze: Wymień je
Zwłaszcza, że mamy do czynienia z identyfikowalnym potokiem metro - Powsin, któremu wszystko jedno (teoretycznie) gdzie się przesiądzie, a który po drodze interesu za bardzo nie ma i wszystko mu jedno, którędy pojedzie.
Owszem, paru pasażerów na bezpośrednią podróż typu dw. Śrómieście - Powsin też się znajdzie (im doszła by dodatkowa przesiadka), choć za cholerę nie jestem w stanie pojąć, dlaczego.
Jednakże, skoro nie można było zrobić 439 co 10 minut tak, by przesiadka z Sobieskiego i na Wilanowie była atrakcyjna, to wyszło, jak wyszło...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.