Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
- R-9 Chełmska
I znalazłem jeszcze coś takiego w taryfie przewozowej Polonusa:
"9. W przypadku stwierdzenia przez uprawnione osoby braku ważnego biletu pasażer zostanie zobowiązany pod rygorem usunięcia z pojazdu do nabycia biletu do miejsca docelowego oraz zostanie nałożona na niego opłata dodatkowa w kwocie:
a) 50-krotność ceny najtańszego biletu - za przejazd bez odpowiedniego dokumentu przewozu"
Czyli mam rozumieć,że jeśli na tej trasie najtańszy bilet kosztuje 1 zł to zapłacę za mandat 50 zł ?!
Tak samo pojęcie "pod rygorem usunięcia z pojazdu" wskazuje na to, że mógłbym na najbliższym przystanku opuścić pojazd nie płacąc kary ?
"9. W przypadku stwierdzenia przez uprawnione osoby braku ważnego biletu pasażer zostanie zobowiązany pod rygorem usunięcia z pojazdu do nabycia biletu do miejsca docelowego oraz zostanie nałożona na niego opłata dodatkowa w kwocie:
a) 50-krotność ceny najtańszego biletu - za przejazd bez odpowiedniego dokumentu przewozu"
Czyli mam rozumieć,że jeśli na tej trasie najtańszy bilet kosztuje 1 zł to zapłacę za mandat 50 zł ?!
Tak samo pojęcie "pod rygorem usunięcia z pojazdu" wskazuje na to, że mógłbym na najbliższym przystanku opuścić pojazd nie płacąc kary ?
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna
Na gumtree.pl kilka dni temu było ogłoszenie właśnie Renomy, poszukującej kontrolerów biletów. Ale ZTCW tylko system prowizyjny czyli ilu złapiesz tylu zarobisz, więc ciekawe czy znajdą chętnych
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska