Apel, aby jakieś oficjalne dane z rekordami się pojawiły na stronie ZTM. Tak w ramach ciekawostek.eM w innym wątku pisze:Na których liniach takie rekordy są?Adam G. pisze:no dziś to do -300 dochodzą
O stronach ZTM MZA i TW
Chyba nie ten temat. 
Tja... choćby nie wiadomo jakie kataklizmy się działy... ZTM i tak będzie się miał czym chwalić. Bo pasażera wkurzonego na dzisiejszą komunikację to zainteresuje. Akurat...ZTM pisze:W zestawieniu porównano strony z 10 miast. ZTM - tylko o pół punktu - został wyprzedzony przez organizatora transportu w Górnośląskim Okręgu Przemysłowym.
Internetowe „okienka” zostały ocenione z perspektywy pasażera, przybywającego do miasta, którego nie zna i szukającego informacji, jak poruszać się po nim komunikacją. Pod uwagę brana była dostępność i przejrzystość informacji, dotyczących rozkładów jazdy, wyszukiwania połączeń, taryfy biletowej, zmian komunikacyjnych, a także łatwość nawigacji.
Nowoczesna i spójna szata graficzna, dobrze skonstruowane „menu” to - w ocenie autorów raportu - zalety strony głównej ZTM (w tej kategorii Warszawa obok Wrocławia i Poznania uzyskała najwyższą ocenę). Wysokie noty przyznane zostały także za różnorodność dostępnych map i schematów.
Na stronie ZTM pasażerowie mają najłatwiejszy dostęp do cennika biletów. Doceniona została także wyszukiwarka ulg oraz kompleksowe i szybkie informacje o zmianach w kursowaniu linii.
Serwis ZTM zdecydowanie zwyciężył jeśli chodzi o łatwość nawigacji. „(...) poruszanie się w serwisie nie powoduje żadnych trudności. Zawsze łatwo jest powrócić do strony głównej, menu cały czas jest widoczne, a jego struktura dobrze przemyślana” - czytamy w raporcie.
A co ZTM może poradzić na pogodę?reserved pisze:Bo pasażera wkurzonego na dzisiejszą komunikację to zainteresuje. Akurat...
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 00:05 ]
W sumie dziwne, że do notki nie dołączyli link do źródła.JacekM pisze:ciekawe że nie ocenili genialnego otwierania załączonych obrazków
Przeczytaj i dowiesz się co oceniano w "teście":
http://www.edisonda.pl/aktualnosci/news9
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?&c=100&l=1&i=115
Ładne, ale co tam jest napisane?
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 09:34 ]
Dobra, już wiem co, pojawiła się wersja do otwarcia.
Ładne, ale co tam jest napisane?
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 09:34 ]
Dobra, już wiem co, pojawiła się wersja do otwarcia.
Popatrz, jaka franca!
-
Domino2001
- Solaris U10
Dlaczego informacje o zmianach rozkładów podawane są tak wybiórczo? Wczoraj chciałem skorzystać ze zjazdowego kursu 716, którym jeszcze 8 dni temu można było dojechać do PKP Włochy. A tu niespodzianka - od 12.12 został z powrotem skrócony do przystanku Lalki. Mimo że śledzę stronę ZTM nie wiedziałem o tym. Albo publikujmy pełne informacje o zmianach rozkładów, albo żadnych!
- Solaris U10