A 25-26 grudnia i 1 stycznia będzie 2 jeździła? Bo rozkładów to ZTM jeszcze nie był łaskawy umieścić na swojej stronie internetowej.pawcio pisze:Jutro będzie co 7,5.
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
ciekawe czy na 2 pojawią się teraz jakieś akwaria bądź hipolity.
Nie liczyłbym na to. 
ale dwukierunkowce mogą się stąd zabierać.ashir pisze:Nie liczyłbym na to.
Mogą, ale pewnie nadal będą jeździły, bo i tak nie mają innego zatrudnienia. 
2 stanie się całodzienna więc chociaż na kilku dodatkach liczyłbym na jakieś akwaria lub hipolity.
A ja bym nie liczył. Pytanie też ile dokładnie brygad będzie maksymalnie w godzinach szczytu, inne pory kursowania i tak nie mają znaczenia, bo wtedy jest mniejsza częstotliwość to i mniejsza ilość tramwajów potrzebna do obsługi 2. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hipolity? Z Woli na Tarchomin?
To by miało może sens w stosunku do Jazzów (gdyby ich liczba była mnoga), ale hipolity?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zima zaskoczyła drogowców.ashir pisze:Bo rozkładów to ZTM jeszcze nie był łaskawy umieścić na swojej stronie internetowej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z dokładnością że ani zima, ani drogowców... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
Po co to tak na już uruchamiać? Efekt promocyjny raczej mizerny, bo ćwierć Warszawy w rozjazdach, reszta gotuje...
tak sobie tylko dywagowałem ponieważ jeżeli w godzinach szczytu po nowym roku ma kursować w szczycie co 3-4 minuty to miałoby to być obsadzone samymi swingami? Mogliby dać parę akwariów. Akwaria szybciej pokonują zakręty, nie są tak ociężałe np na pętli jak swingi zanim zawrócą. Szybciej robią nawrotkę. 
No o 19:30 udało już się im umieścić rozkład. Mają tempo nie ma co.MichalJ pisze:Zima zaskoczyła drogowców.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, skąd te rewelacje.marko80 pisze:tak sobie tylko dywagowałem ponieważ jeżeli w godzinach szczytu po nowym roku ma kursować w szczycie co 3-4 minuty to miałoby to być obsadzone samymi swingami? Mogliby dać parę akwariów. Akwaria szybciej pokonują zakręty, nie są tak ociężałe np na pętli jak swingi zanim zawrócą. Szybciej robią nawrotkę.
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale od jutra wszystkie kursy będą "kończyły" na przystanku Metro Młociny 09, a następnie podjadą na Metro Młociny 11 i tam też będzie można wsiąść, ale mimo wszystko tramwaj podjedzie jeszcze na Metro Młociny 28, a następnie ewentualnie zatrzyma się na Metro Młociny 16 (moim zdaniem nie powinien, skoro będzie można do 2 wsiadać na innym peronie na pętli, a częstotliwość linii ma być wysoka).