Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W DS?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W DS chyba wydłużono godziny kursowania. Kiedyś 8 i 27 kursowały tylko do 20.Glonojad pisze:W DS?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na plan brygadowy to raczej jednak nie wpłynęło. 11 zbilansowało się z 8, więc to nie to...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W weekend przy okazji 4/8 był minimalny spadek planu w weekendy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak niedawno spytałem, to usłyszałem, że jest już decyzja środowiskowa, a budowa planowana na wrzesień-październik tego roku z kilkoma weekendowymi wyłączeniami ruchu na Woronicza.Łukasz pisze:A na to są jakieś plany w najbliższym czasie?Glonojad pisze: Osobiście bym zresztą wyslal na Mokotów z tuzin wolskich jazzow w zamian za ich stado szczeniąt, gdy tylko będzie tor odstawczy przy Wierzbnie.
Jak to ma wyglądać?
Chyba trzeci tor po południowej stronie obecnych plus seria zwrotnic.
Taki tor to lepiej jest robić pośrodku... Znów zrobią po taniości pewnie.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ale wtedy nie można dobudować czwartego toru bez rozpieprzania wszystkiego, jeśli by się kiedyś okazał potrzebny.MichalJ pisze:Taki tor to lepiej jest robić pośrodku... Znów zrobią po taniości pewnie.
Dobudowanie trzeciego toru obok nie oznacza że zawrotka będzie z boku. Kwestia liczby zwrotnic.
Tak, tor odstawczy długości 2 tramwajów ma być z boku, po południowej stronie obecnego torowiska, czyli na trawniku.
Czyli tramwaj ruszający z zawrotki w stronę Służewca będzie przecinał dwa inne pasy (tramwajowego) ruchu - w tym jeden na czołówkę?
Przed moimi oczami stanął piękny las sygnalizatorów...
Przed moimi oczami stanął piękny las sygnalizatorów...
Da się w ogóle wyrobić w 4 minuty i jeszcze z przepuszczeniem 18 w obu kierunkach?
I wszystko po to, żeby skrócić linię o TRZY przystanki. Pętla przy dw. Południowym to idzie dla deweloperów, czy jak? Miała być chyba rozbudowana pod nowe trasy tramwajowe?
I wszystko po to, żeby skrócić linię o TRZY przystanki. Pętla przy dw. Południowym to idzie dla deweloperów, czy jak? Miała być chyba rozbudowana pod nowe trasy tramwajowe?
Pętla autobusowa idzie dla pod zabudowę. Autobusy mają być na poziomie -1 lub -2.MichalJ pisze:Da się w ogóle wyrobić w 4 minuty i jeszcze z przepuszczeniem 18 w obu kierunkach?
Wizualizacja