[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie chce mi się wierzyć, że do Gazety przychodzą listy tylko w ten deseń.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czeka na NG. Jeszcze miesiac, moze dwa..beni pisze:Czy ktoś wie co się stało z wagonem 1290 gdyż stoi z rozkwaszonym ryjem na Żoliborzu notabene przykryty plandeką z przodu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A 105 z starymi światłami znikają 
Szkoda, że nie są "symbolem". Czas napisać do gazety
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W 2040 roku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wliczając także tyrystory i delfiny? No nie wiem...
To robactwo rozlazlo sie po calej Polsce tramwajowej. Zaczal Slask i potem juz poszlo....Kelly pisze:A 105 z starymi światłami znikają
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
MeWa, dokładnie o taką rolę mi chodziło, trzeciorzędową gdzieś na uboczu. W żadnym razie nie dawać ich na głęboką wodę do śródmieścia.
Co do symbolu miasta to ciężko twierdzić iż nie jest skoro nawet na kubkach pamiątkowych i magnesach na lodówkę sprzedawanych na satrówce jest kolumna zygmunda i właśnie parówka.
Co do symbolu miasta to ciężko twierdzić iż nie jest skoro nawet na kubkach pamiątkowych i magnesach na lodówkę sprzedawanych na satrówce jest kolumna zygmunda i właśnie parówka.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Ale mnie nie chodzi o to, żeby przywrócić je jako "normalny" tabor do ruchu co napisałem. W Poznaniu 102Na jeździ a jest zabytkiem.Glonojad pisze:Bo są niskie, ciasne w wejściu, nieogrzewane, hałaśliwe (od tego w sumie należało zacząć)... ich czas liniowo minął. I kropka.Czotyk pisze:W Poznaniu 102Na jeździ normalnie liniowo, w Krakowie chyba też (ale duże chyba). Czemu więc w Warszawie nie mogłoby jeździć planowo np. 3 składy?
Na linii T, w weekendy na co drugim kursie (i niech to będzie linia -/15/-, nie mam nic przeciwko), to proszę bardzo. Ale cały tydzień, w "normalnej" komunikacji?! Nie.
Mnie też dokładnie o to chodzi tylko w Śródmieściu tramwaje jeżdżą praktycznie co chwilę i jak komuś nie pasuje to może (o zgrozo!) poczekać 3-5 min na swinga. Poza tym co ile ten tramwaj by jeździł? Co 2 godziny bo linie w Warszawie są długie. Więc nie wierzę, że osoby nie cierpiące parówek będą trafiały na niego codziennie.Filip7370 pisze:MeWa, dokładnie o taką rolę mi chodziło, trzeciorzędową gdzieś na uboczu. W żadnym razie nie dawać ich na głęboką wodę do śródmieścia.
Na prawdę tramwaj co 2 godziny byłby taki straszny? Mogłyby jeździć na 9, 17, 18 i 26 po jednym składzie. Na prawdę podkreślam, że co 2 godziny.
Ale lepiaj podkreślać, że jeździ stary tramwaj niż to, że jeździ co 2 godziny jako ciekawostka i atrakcja. W Poznaniu można a w Warszawie znów niedasię? Z resztą przy takim podejściu niektórych
Jeszcze lepszy pomysł - niech jeżdżą tylko w weekendy. Na prawdę nie wierzę, że 4 bygady parówek na 200 coś (czy ile tam było w święta, nie pamiętam) by były aż tak bardzo uciążliwe jak próbuje się przedstawić.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...