Korki i zatory

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

dzidek

Post autor: dzidek » 05 lip 2007, 20:07

Predator pisze:
dzidek pisze:To jest pan policjant wychodzący na środek ulicy i robiący wielkie show (przy okazji budzący ogromne zainteresowanie turystów odwiedzających nasz kraj). Ale dziwne, że tym razem gdy nie zauważyłem policji na Pl. Zawiszy to żeś nie zaprzeczył ?! :-k
To on się nazywa policjantem sekcji ruchu drogowego.
Szkoda, że tylko nazwa taka profesjonalna :D Czasem wydaje się, że zwykły "krawężnik" stoi na skrzyżowaniu i (o zgrozo) kieruje ruchem...
Predator pisze:A dlatego mogło ich nie być, bo dużo osób poszło na urlopy - policjant też człowiek. A tych co zostało jest tak mało, że ledwo ich wystarcza do standardowych działań.
No tak... a pewnie jakby 718 nie przyjechało bo zabrakłoby kierowców to byś odrazu poruszył całe MZA i ZTM ](*,)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 lip 2007, 21:55

Jak Wam tak drogówka nie odpowiada to ja z miłą chęcią ich do siebie na skrzyżowanie przyjmę. Przynajmniej spokój jest O-) Serio.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 05 lip 2007, 22:00

Dziś zator i korek miał konkretny powód- był zamknięty pas Al.Armii Ludowej do skrętu w Al.Niepodległości oraz do jazdy wprost do Wawelskiej .
Powód ? Alarm bombowy w biurowcu "Focus Filtrowa".
Były to godziny popołudniowe (15-16).
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 08 lip 2007, 9:19

Predator pisze:To on się nazywa policjantem sekcji ruchu drogowego.
Oj, ten co go nie było na pl. Zawiszy to raczej z Wydziału niż Sekcji. ;)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 08 lip 2007, 12:47

JotPeCet pisze:
Predator pisze:To on się nazywa policjantem sekcji ruchu drogowego.
Oj, ten co go nie było na pl. Zawiszy to raczej z Wydziału niż Sekcji. ;)
Zwał jak zwał. Ja używam określenia sekcje. bo to ładniej brzmi ;-) A wydział... dla mnie wydział to może być np. kierunku studiów na uczelni. A słowo "sekcja" brzmi tak bardziej swojsko i mniej biurokratycznie.

Ps. Można jeszcze powiedzieć "grzybki" albo bardziej pieszczotliwie "pieczarki" :D .
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 08 lip 2007, 22:54

Obrazek
Autobusy utknęły na ul. Zgoda
Justyna Trocka2007-07-08, ostatnia aktualizacja 2007-07-08 20:46

Ponad 20 autobusów i kilkanaście samochodów utknęło w sobotę przed 16 w korku w pobliżu skrzyżowania ulicy Zgoda z Chmielną. Kierowcy nie mogli przecisnąć się pomiędzy autem zaparkowanym w niedozwolonym miejscu a sporą dziurą w asfalcie po drugiej stronie jezdni.

Obrazek
fot. Maciek Ostaszewski / AG

Autobusy jeżdżą ul. Zgoda w weekendy, gdy omijają zamknięty dla ruchu Nowy Świat. W sobotę stanęły tam na 40 minut. Sprawcą zamieszania okazał się kierowca żółtego mercedesa vito, który zignorował zakaz postoju i zaparkował przed ogródkiem grill baru Zgoda. Tym samym zatarasował i tak wąską ulicę. Przysypana piaskiem dziura w jezdni dokładnie po przeciwnej stronie restauracji okazała się za głęboka, aby pokonać ją mogły niskopodłogowe solarisy. Około godziny 15.45 kierowca linii 111 zatrzymał się przed przeszkodą, bojąc się, że uszkodzi pojazd. Za nim ustawiły się kolejne autobusy linii 122, 180, 111, 195, a także linii pośpiesznej 503 oraz jadące na Okęcie autobusy 175.

- Stoję tu już ponad pół godziny. Od razu zadzwoniłem do MZK i na drogówkę. Czekamy. Co ja zrobię z takim opóźnieniem? - skarżył się kierowca linii 111.

- Jadę na Okęcie i przez głupotę jednego człowieka ludzie spóźnią się na samolot - wtórował mu kierowca autobusu 175. - Czemu się to tak opóźnia?

Samochody osobowe poradziły sobie lepiej - większości udało się wyminąć autobusy i zmienić trasę.

Przez ponad pół godziny kierowcy i pasażerowie czekali na służby porządkowe i kierowcę nieszczęsnego auta. Większość podróżnych wysiadła z autobusów i tylko nieliczni wytrwale czekali, aż ruch na trasie zostanie przywrócony.

- Jadę do domu na Ochotę i nie mam innego środa lokomocji. Na szczęście jest sobota i nie śpieszy mi się tak bardzo.- opowiada Magda Zgorzałek, jedna z dwóch pasażerek, które zostały w autobusie linii 175. - Dziwi mnie, że stoimy tu już prawie 40 minut, a służby porządkowe nie mogą z tym nic zrobić.

Kilku krzepkich młodzieńców zaoferowało nawet pomoc w przeniesieniu auta, które zatarasowało przejazd. Interwencja okazała się jednak zbędna. Kierowca mercedesa sam znalazł się po 40 minutach. Za parkowanie w miejscu niedozwolonym dostał mandat w wysokości 100 zł i 1 punkt karny.

Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lip 2007, 22:56

Za parkowanie w miejscu niedozwolonym dostał mandat w wysokości 100 zł i 1 punkt karny.
Nad wyraz adekwatna kara do czynu #-o
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 lip 2007, 23:42

R-11 Kleszczowa pisze:Nad wyraz adekwatna kara do czynu.
:arrow: Właśnie to samo pomyślałem, gdy przed chwilą to przeczytałem na stronie GW. Powinni mu wlepić z 500 złotych za spowodowanie takiej blokady ruchu!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lip 2007, 0:14

Ten mandat chyba nie wyklucza pozwu ze strony ZTM o wyrównanie strat? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 09 lip 2007, 10:53

Bastian pisze:Ten mandat chyba nie wyklucza pozwu ze strony ZTM o wyrównanie strat?
Ale już na drodze cywilnej, gdyż przyjęcie mandatu zastępuje proces karny...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lip 2007, 11:34

Wiadomo, że cywilnej.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 09 lip 2007, 17:23

Dziś korek na ulicy.. Paderewskiego :) obok przystanku Zawodowa coś robią w ulicy. Stoi jakiś człek w kamizelce i puszcza raz z tej strony, raz z tej.

Awatar użytkownika
endrju

Post autor: endrju » 16 lip 2007, 18:06

Tragedia na skrzyżowaniu Jana Kazimierza z Zegrzyńską w Nieporęcie. Nie wiem jak tam jest zazwyczaj, ale wczoraj stalo się w korku przed tym skrzyżowaniem (na Jana Kazimierza) co najmniej pol godziny - np. 804, który mial byc na STOKROTKI NP 02 --> ZEGRZE PŁD. ZP o godzinie 15:11, przybyl na przystanek ok 15:45. Czy nie mozna tam zrobic ronda lub sygnalizacji? ](*,)

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 16 lip 2007, 20:44

endrju pisze:Tragedia na skrzyżowaniu Jana Kazimierza z Zegrzyńską w Nieporęcie. Nie wiem jak tam jest zazwyczaj, ale wczoraj stalo się w korku przed tym skrzyżowaniem (na Jana Kazimierza) co najmniej pol godziny - np. 804, który mial byc na STOKROTKI NP 02 --> ZEGRZE PŁD. ZP o godzinie 15:11, przybyl na przystanek ok 15:45. Czy nie mozna tam zrobic ronda lub sygnalizacji? ](*,)
Jak zwykle. Im upalniejszy weekend tym gorzej. Korek potrafi sięgać ronda w Rembelszczyźnie. Rozkład 705 i 804 to fikcja. Sam któregoś razu na tym odcinku jadząc w przeciwnym kierunku naliczyłem 3 brygady 705. Ludzie wysiadają i z całym plażowym ekwipunkiem idą piechotą.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 lip 2007, 1:55

:arrow: Najbliższy weekend zapowiada się ciekawie:
GW pisze:Uwaga! Korki na wylotówce na Siedlce i Lublin

śmik, ostatnia aktualizacja 2007-07-19 20:59

W weekend będzie remontowana ruchliwa ul. Bronisława Czecha w Wawrze. Do wylotówek na Siedlce i Lublin będzie się dojeżdżać w korku. Drogowcy odnowią też ul. Kompanii Kordian w Ursusie.

Na ul. Bronisława Czecha w weekend kierowcy będą mieli do dyspozycji w obu kierunkach tylko jeden z dwóch pasów. Korki zapewne będą ogromne, bo to jedna z ruchliwszych ulic w Warszawie. Jezdnia w kierunku Wesołej będzie remontowana na odcinku od wiaduktu nad torami do ul. Kajki. W przeciwną stronę będzie wymieniany asfalt na dłuższym odcinku od dawnej granicy Warszawy do ul. Kościuszkowców.

W weekend będzie też remontowana ul. Kompanii Kordian w Ursusie. Zamknięty zostanie odcinek od ul. Spisaka do Sosnkowskiego. Remonty zaczną się w piątek o godz. 22 i skończą się w poniedziałek o godz. 4 rano.

Do niedzieli można się też spodziewać kłopotów na ul. Krzyckiego, czyli przedłużeniu ul. Żwirki i Wigury w kierunku centrum. Wodociągowcy zwęzili jezdni, żeby usunąć tam awarię.

Dziś rano miała się zaś zmienić organizacja ruchu na ul. Bielanach. Z powodu rozpoczęcia kolejnego etapu budowy tunelu metra, została zamknięta północna jezdnia ul. Kasprowicza od Kleczewskiej do Oczapowskiego. W obu kierunkach trzeba jeździć południową jezdnią.

Z kolei w poniedziałek w związku z budową kanalizacji zostanie zamknięta ul. Berensona na odcinku od Ostródzkiej do ul. Kąty Grodziskiej na Białołęce. Autobusy 132, 407 i N11 będą kursować objazdem.

Zablokowany