Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Tez mam bete i na razie nic takiego mnie nie spotaklo.
Aktywowales jak bozia przykazala kluczem ktory ci przydzielili przy sciaganiu bety?
W control panel
system i powinienes miec w prawym dolnym rogu niebieski button z napisem genuine approved czy cos w ten desen (teraz ci nie powiem dokladnie w pracy siedze).
Jesli sciagales soft pod win7 typu wmp11 czy dx11 ze strony MS to znaczy ze masz aktywowany, bo bez tego sie nie da.
Ponoc gdzies w marcu najwczesniej mieli zaczac 'zachecac' do przesiadki z bety na final.
Aktywowales jak bozia przykazala kluczem ktory ci przydzielili przy sciaganiu bety?
W control panel
Jesli sciagales soft pod win7 typu wmp11 czy dx11 ze strony MS to znaczy ze masz aktywowany, bo bez tego sie nie da.
Ponoc gdzies w marcu najwczesniej mieli zaczac 'zachecac' do przesiadki z bety na final.
Mam pytanie. Sciągam sobie w HD nowe odcinki seriali amerykańskich zaraz po premierze. Niestety zwykle co 5-ty odcinek w HD jest dziwny i dwa z 3-ch programow do odtwarzania HD nie ccha ich otworzyc, a w trzecim sie odtwarza dobrze, ale napisy, choc sciagniete specjalnie do tej konkretnej wersji sa rozlegulowane . I teraz mam pytanie, o co chodzi. Bo wszystkie odcinki sciagam z pewnego zrodla. Od razu mowie: problem jest tylko z niektorymi odcinkami w HD, w wersji w HD-ripach sa idealne.
Odkąd zainstalowałem Service Pack 2 mam problemy z wypalaniem płyt i szybkim uruchamianiem systemu. Po jego deinstalacji pozostał problem z działaniem nagrywarki (jako urządzenie działa, ale Windows nie wie, co ma zrobić z włożoną płytą, zawiesza się i jedynym ratunkiem jest restart komputera)
PC: 4x2,66 GHz; 4GB RAM, zatem rezerwy mocy ma.
PC: 4x2,66 GHz; 4GB RAM, zatem rezerwy mocy ma.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Czy zna ktoś jakiś łatwy program do ściągania plików multimedialnych dostępnych tylko do odsłuchania na stronach internetowych?
Przykład: STRONA 20-LAT RMF
Chodzi mi o to, żeby pliki, które tam są do odsłuchania można było jakoś ściągnąć na komputer.
Chodzi mi o to, żeby pliki, które tam są do odsłuchania można było jakoś ściągnąć na komputer.
To proste.
widzę że masz Firefox to będzie to tak:
ściągasz i instalujesz dodatek Embedded Objects.
Po restarcie przeglądarki wchodzisz na stronę (np. taka podałeś link) a prawym dolnym rogu na pasku masz nowa ikonkę z zielona strzałka w dół, klikasz lewym przyciskiem myszy i tam masz rożne plik - generalnie interesujesz sie tym który zawiera "download.php" klikasz na niego i otwiera sie okienko zapisywania - zmieniasz nazwę i rozszerzenie na MP3. Na dysku zapisuje się juz od razu w MP3.
Możesz odtwarzać
widzę że masz Firefox to będzie to tak:
ściągasz i instalujesz dodatek Embedded Objects.
Po restarcie przeglądarki wchodzisz na stronę (np. taka podałeś link) a prawym dolnym rogu na pasku masz nowa ikonkę z zielona strzałka w dół, klikasz lewym przyciskiem myszy i tam masz rożne plik - generalnie interesujesz sie tym który zawiera "download.php" klikasz na niego i otwiera sie okienko zapisywania - zmieniasz nazwę i rozszerzenie na MP3. Na dysku zapisuje się juz od razu w MP3.
Możesz odtwarzać
Polecam również dodatek do FireFox: Video Download Helper. W 100% skuteczne i działa z każdą stroną która posiada odtwarzacze oparte o Adobe Flash (portale typu wrzuta czy youtube). Użycie bardzo podobne do tego dodatku co Teokryt poleca.reserved pisze:Czy zna ktoś jakiś łatwy program do ściągania plików multimedialnych dostępnych tylko do odsłuchania na stronach internetowych?