I co, fakt, że 166 nie wytwarza potoku dalekobieżnego (dokąd? na Pragę z Ursynowa? no pewnie i tak...) oznacza, że można zaorać jego trasę na Ursynowie czy też zmienić go w uzupełniającego dziada (bo takie tu możliwości zgniłego kompromisu padały)? To jest lepsze? W czym i dla kogo? Po drugie, jak rozumiem prasko-powiślański odcinek linii zachowujesz, więc dokąd go skrócisz, żeby nie wyszło krańcowanie "nigdzie" na Mokotowie? Bo chyba nie PW, prawda?
Dalej jedziemy: co mnie jako pasażera interesuje, że 195 sporym odcinkiem trasy pokrywa się ze 179? Odkąd metro jedzie na Trakt, że chcesz pasażerom 195 zaproponować przesiadkę w 179+metro? Bo nie chcę mi się wierzyć, że chcesz zaproponować przesiadkę 179+503...
Wreszcie, (szlag, znowu OT...) co z Tarchomina za skrócone "donikąd" (tak, Pl. Piłsudskiego to jest w tej relacji "nigdzie") 503?
Nie nie, to ja jednak dziękuję za tą poprawę. Ani nie starczy ci brygad na zrobienie z tego 503 siekiery (bo ze 195 będziesz musiał wzmocnić 179, tak ze 2 razy, ze 166 wiele nie odzyskasz, a i ze skrócenia 503 też, bo jest jeszcze Tarchomin), ani nie poprawisz tym nigdzie dojazdu w kategoriach czasowych - bo o wygodzie dodatkowej przesiadki dla wielu pasażerów nie wspomnę.
[ Dodano: |1 Sty 2011|, 2010 20:01 ]
Dęboszczak pisze:Wspaniała realizacja polityki transportowej m. st. Warszawy - tworzenie szkodliwej konkurencji w jednym korytarzu transportowym między komunikacją szynową i wypieranie jej przez autobus. Gratulacje

Noż querva... i weź tu zakończ OT

Stary, to wy proponujecie częste 105 pokrywające się przystankowo z 80% tramwaju - i to nie jest konkurencja, tak? A jak ja proponuję
komplementarne rozwiązanie w postaci czerwońca, który zbierze potoki inne, niz tramwaj w celu sprawniejszego transportu tych ludzi, to jest be? Czy Ty w ogóle analizujesz skutki danych propozycji, czy ograniczasz się do sprawdzenia na ślepo, czy coś pod kilka punktów z tego mitycznego dokumentu podpada -- pomijając już, że pewnie ile osób, tyle interpretacji tejże Strategii? I wreszcie - czy Ty w ogóle zadałeś sobie trud przeczytania kilku poprzednich postów, np. tego, gdzie proponowałem wzmocnienie 10 w miejsce 105?