Grójecka i Plac Narutowicza
Moderator: Wiliam
Starynkiewicza jako alternatywa?
Czyj to grunt? sprzedał bym go pod jakis wieżowiec czy co tam można budować a pewnie za cenę gruntu można by wyremontować ze 2-3 Narutowicze... Oczywiście jakby możliwe było zachowanie pętli tramwajowej nawet w postaci czołowego toru...
Jak rozumiem, budowa nad tunelem średnicowym jest kłopotliwa bo musi być lekka - wiec nad tym tunelem można by umiescic jakiś jede czy dwa tory "techniczne - bo czemu nie?.
A zmiany na placu?
1. wycięcie prawie wszystkich barierek (tych pętlowych).
2. uzupełnienie torowisk czymś lepszym niz tłuczeń, choćby asfalt.
3. zwężenie przekroju jezdni na grójeckiej w obszarze samego placu.
4. wywalenie zatok autobusowych (sa potrzebne jak dziura w moście przy tym ruchu).
5. wymiana całej małej infrastruktury wraz założeniem na nowo zieleni niskiej.
Czyj to grunt? sprzedał bym go pod jakis wieżowiec czy co tam można budować a pewnie za cenę gruntu można by wyremontować ze 2-3 Narutowicze... Oczywiście jakby możliwe było zachowanie pętli tramwajowej nawet w postaci czołowego toru...
Jak rozumiem, budowa nad tunelem średnicowym jest kłopotliwa bo musi być lekka - wiec nad tym tunelem można by umiescic jakiś jede czy dwa tory "techniczne - bo czemu nie?.
A zmiany na placu?
1. wycięcie prawie wszystkich barierek (tych pętlowych).
2. uzupełnienie torowisk czymś lepszym niz tłuczeń, choćby asfalt.
3. zwężenie przekroju jezdni na grójeckiej w obszarze samego placu.
4. wywalenie zatok autobusowych (sa potrzebne jak dziura w moście przy tym ruchu).
5. wymiana całej małej infrastruktury wraz założeniem na nowo zieleni niskiej.

I czemu miałby on służyć?Teokryt pisze:. Oczywiście jakby możliwe było zachowanie pętli tramwajowej nawet w postaci czołowego toru...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Piotrek_2274
Podsumowując - chcecie pętlę to macie, co z tego że kompletnie niefunkcjonalną
Brawo!

-
Stać na placu będą mogły tramwaje zabytkowe, nowoczesne będą przejeżdżać, najlepiej bez zatrzymania, żeby nie popsuć "zabytkowej tkanki Placu Narutowicza". A ile miejsca będzie dla stałych rezydentów ławeczek.
miłośnik 13N
-
To są jaja. Czy oni komuś łaskę robią, że projektują? Przegonić towarzystwo na cztery wiatry.
Czekamy na dzień, kiedy to nie architekci będą się zajmować komunikacją w Warszawie...

- fik
- Naczelne Chamidło
Biorąc pod uwagę chociażby obowiązujący rozkład 1, czy powracające pomysły o krancowaniu linii z Filtrowej na Naruciaku, mam poważne przekonanie, że obecnie pętla robi więcej złego niż dobrego.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Mam nieodparte wrażenie, że ZTM wykorzysta fakt przebudowy placu Narutowicza do tego, żeby jeszcze bardziej ograniczyć i tak już ograniczone kursowanie 1. Przecież jest pętla na placu Starynkiewicza i będzie tor odstawczy na Towarowej przed placem Zawiszy.fik pisze:Biorąc pod uwagę chociażby obowiązujący rozkład 1, czy powracające pomysły o krancowaniu linii z Filtrowej na Naruciaku, mam poważne przekonanie, że obecnie pętla robi więcej złego niż dobrego.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ten tor odstawczy na Towarowej to też szkodliwy się okaże w dłuższej perspektywie, mam wrażenie. Jestem dziwnie przekonany, że niedługo nie ostatnie się żadna linia skręcająca na Zawiszy śladem 1.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Będą zjazdy szczeniaków z 14 na Wolę.fik pisze:Jestem dziwnie przekonany, że niedługo nie ostatnie się żadna linia skręcająca na Zawiszy śladem 1.
ŁK
9 z PRALKi też ma zjazdy na Wolę. I jest ich dużo więcej niż 14.
No ilublin42 pisze:9 z PRALKi też ma zjazdy na Wolę. I jest ich dużo więcej niż 14.

ŁK
Zjazdy to nie linia. A 1 z Ochoty jest potrzebna.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Przegubowce ,to sól tej ziemi .